lauantai 14. tammikuuta 2012

Liha-makaronilaatikko - Liha-makaronivorm


FIN

Liha-makaronilaatikko on erittäin hyvää ruokaa erittäin edulliseen hintaan ja erittäin helppo valmistaa. Liha-makaronilaatikko on tietenkin lapsiperheen vakioruokalistalla. Liha-makaronilaatikkoa voi maustaa eri tavalla maun mukaan.

6 annosta

Valmistusaika noin 50 minuuttia

1 pkt / 400 g makaroneja
400 g sika-nautajauhelihaa
3 kananmunaa
4 dl maitoa
rouhittua mustaa pippuria
suolaa
voita
rypsiöljyä

Keitä makaroneja isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia ja siivilöi ne. Kaada makaronit takasin kattilaan.

Ruskista jauheliha kuumalla voi-öljypannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada ruskistettu jauheliha kattilaan makaronien joukkoon ja sekoita ne keskenään.

Voitele uunivuoka (minulla 19x26 cm) ja kaada makaroni-jauhelihasekoitus vuokaan sekä tasoita se vuoassa.
Riko kulhoon kananmunat ja vatkaa ne. Lisää maito ja suola sekä sekoita kaikki ainesosat keskenään. Kaada munamaito vuokaan makaroni-jauhelihasekoituksen päälle.

Paista liha-makaronilaatikkoa uunin keskiritilätasolla 200 asteessa 30-35 minuuttia kunnes laatikko on saanut pinnalle väriä ja munamaito on hyytynyt. Voit tarkistaa sitä painamalla lastalla laatikon pintaa. Jos pinnalle ei nouse vetelää munamaitoa, silloin se on kypsä.

Tarjoile liha-makaronilaatikkoa ketsupin ja juustoraasteen kera.

Tarjoiluehdotus: Kotiruoka, lapsille.

++++++

EST

Liha-makaronivorm on eriti hea kodune toit eriti odava hinnaga ja eriti lihtne valmistada. Liha-makaronivorm on kôige populaarsem kodutoit Soomes. Liha-makaronivorm on lastega perede püsivas menüüs, Soome laste ja koolilaste üks lemmiktoit. Kui on liha-makaronivormi, siis süüakse taldrikud tühjaks. Liha-makaronivormi vôib maitsestada eri moodi oma maitse järgi.

6 portsjonit

Valmistusaeg umbes 50 minutit

1 pakk / 400 g makarone
400 g sea-veisehakkliha
3 kanamuna
4 dl piima
toorelt jahvatatud musta pipart
soola
vôid
rapsiôli

Keeda makarone suures kastrulis soolaga maitsestatud vees 8 minutit ja kurna need. Kalla makaronid tagasi kastrulisse.
Pruunista hakkliha kuumal vôi-ôlipannil ja maitsesta see soola ja pipraga. Kalla pruunistatud hakkliha kastrulisse makaronide hulka ja sega need omavahel.

Määri ahjuvorm (minul 19x26 cm) vôiga ja kalla makaroni-hakklihasegu vormi ning tasanda see vormis.

Klopi kausis munad lahti, lisa piim, sool ja klopi kôik ained ühlaseks. Kalla munapiim vormi makaroni-hakklihasegu peale.

Anna vormil küpseda ahju keskmisel kôrgusel 200 kraadis 30-35 minutit kuni vorm on saanut pinnale kuldset värvi ja munapiim on hüübinud. Vôid kontrollida seda valjutades puulastaga vormi pinnal. Kui vedelat munapiima ei tule pinnalle, siis see on küps.

Serveeri liha-makaronivormi ketsupi ja riivitud juustuga.

Serveerimise ettepanek: Kodune toit, lastele.

4 kommenttia:

  1. Moi! Minunkin pitää kohta laittaa blogiini makaronilaatikon resepti. Mieheni aina tekee herkullista macaronilaatikkoa :)
    En ole tottunut syömään pastaa ketsupin kanssa (Italiassa ei saa tehdä XD XD), mutta huomasin että macaronilaatikon kanssa se on hieno.

    VastaaPoista
  2. Makanuuni(tytär pienenä oli sitä mieltä , jotta makarooni on makanuuni)laatikko on hyvää perusruokaa ketsupilla tahi ilman.
    Suloista sunnuntaita!

    VastaaPoista
  3. Hei Piparipulla! Tulen katsomaan sinun makaronilaatikkoa sinun blogiin. Olen kuullut, että Italiassa ei syödä pastaa ketsupin kanssa, mutta makaronilaatikolle se sopii erittäin hyvin.

    Hei Tarina! Makanuuni on erittäin hyvä ruoka, se on niin hävyttömän yksinkertainen ja hyvä. Hyvää arkea!

    VastaaPoista
  4. Hei! Italiassa me käytämme ketsuppia vain ranskalaisten perunoiden kanssa, tai hampurilaisen kanssa. Me laitetaan tomaattikastiketta pastalle :)
    Sen takia alussa en halunnut syödä makaroonilaatikkoa ketsupin kanssa, mutta nyt olen eri mieltä! :D
    Saanko linkittää sinun blogisi minun sivuun?

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...