tiistai 17. tammikuuta 2012

Pekonihampurilainen, Pekoniruishampurilainen - Peekoni-burger, Peekoni-rukkileivaburger





FIN

Tämä ohje on ohjelmasta Mitä tänään syötäisiin? Näin kerran sen MTV3:lta ja valmistin sen jälkeen hampurilaiset ulkomuistista.

4 hampurilaista

Valmistusaika noin 20 minuuttia

800 g korkealaatuista naudan jauhelihaa
1 pkt / 170 g pekoniviipaleita
Ceddarjuustoviipaleita
hampurilassämpylöitä
Reissumies ruispaloja
2 tomaatin viipaleita
1-2 sipulin viipaleita
paprikanviipaleita
tuoreen kurkun viipaleita
voileipäkurkun viipaleita
halutessasi jalapenoviipaleita
salaattia
hampurilaskastiketta
ketsuppia
suolaa
rouhittua mustaa pippuria
voi-öljysekoitusta jauhelihapihvien paistamiseen

Ensiksi laita kaikki hampurilaisen ainekset ja astiat ruokapöydälle valmiiksi (paitsi jauheliha). Sen jälkeen paista jauhelihapihvit. Muotoile jauhelihasta isot pyöreät pallot (200 g yksi pallo) sekä litistä ne leikkuulaudan ja lautasen pohjan välissä isoiksi pihveiksi. Valmista samankokoiset pihvit halkaisijalta kuin sämpylät. Paista pihvit molemmin puolin kuumalla voi-öljypannulla, lisää suolaa ja pippuria. Pihvit ovat silloin kypsiä kun painat lastalla niiden päällä ja niistä ei tule enää veristä nestettä ulos. Voit laittaa siivun juustoa pihvien päälle, kun pihvit ovat melkein valmiita.

Samaan aikaan paista toisella pannulla pekoniviipaleet.

Lämmitä mikroaaltouunissa hampurilaissämpylät. Heti paistamisen jälkeen kakoa hampurilaiset aineksilla.
Syö heti.

Huom! Samalla tavalla voit valmistaa Ruishampurilaiset. (Reissumiestä minä en lämmittänyt).

Tarjoiluehdotus: Pääruoka, koska hampurilainen on niin iso ja täyttävä.

++++++

EST

See retsept on saatest Mitä tänään syötisiin? (Mida täna sööks?) MTV3:lt. Nägin ühe korra saadet ja valmistasin hiljem mälu järgi hamburgerid.

4 hamburgerit

Valmistamise aeg umbes 20 minutit

800 g kvaliteetset veise hakkliha
1 pakk / 170 g peekoniviile
Ceddarjuustuviile
hamburgerisaiu
soome koorikleiba Reissumies vm. (vôib olla ka suuri sega- vôi rukkileivaviile, sest olen näinud ameerika dokumentidest, kuidas hamburgereid vôib valmistada suurtest leivaviiludest)
2 tomati viile
1-2 sipula viile
paprikaviile
kurgiviile
voileivakurgiviile
soovi korral jalapenoviile
salatit
hamburgerikastet
ketsupit
soola
jahvatatud musta pipart
vôi-ôlisegu pihvide praadimiseks

Kôigepealt pane kôik hamburgeri ained ja nôud lauale valmis (väljaarvatud hakkliha). Selle järel prae hakklihapihvid. Tee hakklihast suured ümarad pallid (200 g üks pall) ning vajuta need lôikelaua ja tadriku pôhja vahel suurteks pihvideks. Valmista samasuured pihvid läbimôôdult kui on hamburgeri saiad. Prae pihvid môlemalt poolt kuumal vôi-ôlipannil, lisa sool ja pipar. Pihvid on siis küpsed kui vajutad laastuga nende peale ja neist ei tule enam verist vedelikku välja. Vôid panna juustuviilu pihvide peale kui pihvid on peaaegu valmis.

Samal ajal prae teisel pannil peekoniviilud.

Soojenda mikroahjus hamburgerisaiad. Kohe praadimise järel lao hamburger valmis. Söö kohe.

Tähelepanu! Samamoodi valmista Rukkileivahamburgerid. (Koorikleiba mina ei soojendanud).

Serveerimise ettepanek: Pearoog, sest hamburgerid on suured ja täitvad.

7 kommenttia:

  1. Wow mikä mahtavan näköinen hampurilainen! Erityisesti ensimmäinen hampurilainen.
    Minäkin tein hampurilaisia 2 viikkoa sitten mutta en voinut ottaa hyviä kuvia niitä :D

    VastaaPoista
  2. Njam onpas herkullisen näköisiä hampurilaisia!
    Meheviä ...
    Nauttikaa viikonlopusta!

    VastaaPoista
  3. Hei Piparipulla ja Tarina! Hampurilaista on kotona kiva syödä, laatu on taattu. Minulla myös kuvat aina eivät onnistu. Piparipulla, kyllä voit laittaa mun blogin omalle listalle. Toivottavasti voin laittaa sinunkin blogin omalle listalle? Teille molemmalle kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Peekoniburger tuli sul päris täiuslikult välja! Vääga ilus! =) Kohe tekkis burgeriisu.

    VastaaPoista
  5. Tere Girl of the blog! Suur tänu! Kodune burger on hea ja lihtne valmistada. Meile meeldib seda vahetevahel süüa. See on nii suur, et ühest piisab, mina ei jôua enam midagi muud peale selle söömist süüa. Tore kui burgeriisu tekkis. Ilusat kesknädalat!

    VastaaPoista
  6. Moi Voisula! Olen lisännyt sinun blogin omalle listalle, totta kai saat myös lisätä minun blogin sinun listalle :D

    VastaaPoista
  7. Kiitos Piparipulla! Lisäsin sinun blogin omalle listalle!

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...