perjantai 20. tammikuuta 2012

Kirjolohikiusaus - Vikerforellivorm



FIN

Samalla tavalla voi valmistaa lohikiusauksen.

6-8 annosta

Valmistusaika 1 tunti ja 45 minuuttia

1 kg pakaste sipuli-perunasekoitusta
400 g kirjolohisuikaleita (minulla oli kuumasavu kirjolohta, ostin palan kirjolohta, poistin nahkan, selkaruodon ja luut)
5 dl ruokakermaa
suolaa
rouhittua mustaa pippuria
kuivattua tai hienonnettua tuoretta tilliä
ruohosipulia
voita

Voitele iso uunivuoka. Levitä vuoan pohjalle 500 g sipuli-perunasekoitusta. Levitä sen päälle kerros lohisuikaleita, tilliä, pippuria ja suolaa. Levitä kerroksen päälle toinen 500 g sipuli-perunasekoitusta. Kaada kerma vuokaan. Laita muutama palaa voita pinnalle.

Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 1 tunti ja 30 minuuttia kunnes kirjolohikiusaus on saanut pinnalle kultaista väriä sekä kerma on imeytynyt perunoihin.

Lisää annoslautaselle hienonnettua ruohosipulia.

Tarjoiluehdotus: Pääruoka, kotiruoka, lapsille.

+++++

EST

Vikerforellivorm on samuti üks Soome peredes paljusöödud ja - armastatud toit. Samasuguse vormitoidu vôib valmistada lôhest. Olen näinud Eesti kaubanduses valmis sügavkülmutatud sibula-kartulisegu ja usun, et selle toidu valmistamine on eestlastele kättesaadav.

6-8 portsjonit

Valmistusaeg 1 tund ja 45 minutit

1 kg sügavkülmutatud sibula-kartulisegu
400 g vikerforellitükke (mina oli kuumsuitsu vikerforelli, ostsin tüki forelli, puhastasin selle nahast ja luudest)
5 dl toidukoort
soola
jahvatatud musta pipart
kuivatatud vôi hakitud värsket tilli
hakitud murulauku
vôid

Määri suur ahjuvorm vôiga. Pane vormi pôhjale 500 g sibula-kartulisegu. Pane selle peale kiht vikerforellitükke, tilli, pipart ja soola. Pane forelli peale teine 500 g sibula-kartulisegu. Kalla koor vormi. Aseta môned tükid vôid pinnale.

Küpseta 200 kraadises ahjus keskmisel kôrgusel umbes 1 tund ja 30 minutit kuni vikerforellivorm on saanud pinnale kuldse värvi ning koor on imendunud kartulitesse.

Lisa portsjonitaldrikule hakitud murulauk.

Serveerimiseettepanek: Pearoog, kodune toit, lastele.

2 kommenttia:

  1. Kiusaukset ovat myös herkullisia yksinkertaisuudessaan ja helppoudessa valmistaa.
    Mikä parasta täyte variaatioihin on vain mielikuvitus rajana.
    Lupsakkata lauantaita!

    VastaaPoista
  2. Hei Tarina! Lauantai ja koko viikonloppu menikin niin lupsakasti, kävimme pulkka ajelulla, minä olin "hevonen". Kyllä kiusaukset ovat hyviä ja niitä tekee joskus mieli. Hyvää keskiviikkoa!

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...