maanantai 17. lokakuuta 2011
Raastesalaatti siemenillä - Riivitud salat seemnetega (vege)
FIN
1 iso salaattikulho
Valmistamisen aika 30 minuuttia
700 g punakaalia ohuina suikaleina
pala lanttua karkeana raasteena
3 hienoraastettua porkkanaa
iso kourallinen kuivattuja karpaloita
iso nippu persiljanlehtiä
salaatin siemensekoitusta
Kastike:
0,75 dl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 tl Provencale maustetta
3 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
hienoraastettua sitruunan kuorta
Sekoita pienessä kulhossa kastikkeen aineet. Lisää mausteita maun mukaan.
Kääntele keskenään isossa salaattikulhossa salaatin aineet sekä valuta kastike sen joukkoon sekä kääntele vielä salaattia sen verran, että kastike sekoittuu tasaisesti salaattiin.
Lisää salaatille siemensekoitus vasta annoslautasella.
Tarjoiluehdotus: Alkupala.
+++++
EST
1 suur salatikauss
Valmistusaeg 30 minutit
700 g punast kapsast ôhukeste lôikudena
tükk kaalikat jämedalt riivituna
3 peenriivitud porgandit
suur peotäis kuivatatud jôhvikaid
suur kimp peterselli lehti
salati seemnesegu
Kaste:
0,75 dl oliiviôli
1 sl suhkrut
veidi soola
1 tl Provencale maitseainet
3 sl värskelt pressitud sidrunimahla
peenriivitud sidruni koort
Sega väikses kausis kastme ained ja lisa maitseaineid oma maitse järgi.
Sega suures salatikausis salati ained ja vala kaste selle peale ning sega veelkord salatit nii palju, et kaste on segunenud salatiga.
Lisa salati seemenesegu alles portsjonitaldrikul salatile.
Serveerimise ettepanek: Eelroog.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onnentoivotukset sankarille!
VastaaPoistaRaastesalaattia täytyy ehdottomasti kokeilla, mutta täytyy odottaa jokunen päivä, että tuo hammas asettuu.
Namu unia!
Hei Tarina! Sitä raastesalaattia voi hyvällä omatunnolla syödä kokonaisen lautasen, tulee paljon kuituja ja vatsakin täyttyy nopeasti. Otin sitä toisena päivänä vielä töihin mukaan ja söin voileivän kanssa. Meillä syödään liian usein lehtisalaatista, tomaatista ja kurkusta valmistettua salaattia ja siksi päätin, että pitää monipuolistaa ruokalistaa.
VastaaPoistaVoi kuinka onkaan ihanat värit tässä terveellisessä salaatissa. NAMSKIS!
VastaaPoistaTupu - Tulivat kyllä kauniit syksyn värit, valitettavasti lanttu ei säilyttänyt ihan 100 %:sti omaa kirkasta keltaista väriä salaatissa. Olisi pidänyt sitäkin ripotella lautaselle salaatin päälle, silloin olisivat olleet lokakuun luonnon värit salaattilautasella. Tuli pupu tunne kun sitä söin, mutta voi se olla välillä "pupuakin". Kaunista viikonloppua!
VastaaPoista