sunnuntai 23. lokakuuta 2011
Helpot suklaakeksit – Lihtsad shokolaadiküpsised
FIN
Ohje on taas keittokirjasta Pienet leivonnaiset s. 75. Tein joitakin muutoksia ohjeeseen, koska minulla oli iso Fazerin Sinisen levy kaapissa ja käytin sen kekseihin. Alkuperäisessä ohjeessa oli 300 g tummaa suklaata. Vähensin myös sokerin määrää ja muuta pientä hienosäätelyä tein. Valmistin taikinan monitoimikoneella.
34 kpl
Valmistusaika 20 minuuttia + lisäksi paistoaika
200 g pehmeää voita
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl siirappia
2 kananmunaa
6 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
200 g / 1 levy Fazerin Sininen Maitosuklaata
Huom! Voi pakastaa.
Tarjoiluehdotus: Lapsille, jälkiruoka, herkutteluun kosteaan syksyyn.
+++++
EST
Retsept on jälle kokaraamatust Väiksed küpsetised lk. 75 (see on soome keeles). Tegin môningaid muudatusi retsepti, sest minul oli suur Fazeri Sinise (see on Soome shokolaadiklassika, seda söövad soomlased kôige rohkem ja selle reklaame ja sinist värvi tunnevat kôik soomlased, väga tugev brand) tahvel kapis ja kasutasin selle küpsiste valmistamiseks. Vähendasin ka suhkru hulka ja tegin muid väikseid muudatusi. Valmistasin oma taigna köögikombainiga.
34 küpsist
Valmistusaeg 20 minutit + küpsetmise aeg
200 g pehmet vôid
3 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
2 sl siirupit
2 kanamuna
6 ½ dl nisujahu
1 ½ tl söögisoodat
½ tl soola
200 g / 1 tahvel Fazeri Sinine piimashokolaadi
Vahusta vôi kohevaks. Lisa suhkur ja vaniljesuhkur kogu aeg vôid segades ja lisa siirup. Lisa ükshaaval kanamunad ja vahusta kôik ained hästi omavahel läbi.
Sôelu nisujahu kaussi, lisa söögisooda ja sool. Lisa jahusegu vähehaaval vôisegu hulka ja sega see taignaks.
Tee shokolaaditahvist noaga suuremad tükid ja sega need taigna sisse.
Vôta taignast väiksemaid tükke ja pöörita peopesade vahel neist pallid. Aseta need ahjuplaadile küpsetuspaberi peale ja jäta vahele 8 cm vahed. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmisel kôrgusel küpsiseid umbes 15 minutit, nii et need on kuldpruunid.
Tähelepanu! Vôib panna sügavkülma.
Serveerimise ettepanek: Lastele, magustoiduks, maiustamiseks niiskesse sügisesse.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä resepti täytyy laittaa korvan taakse ja kertoa vävylle.
VastaaPoistaIhanaa ehtoota!
Tarina - ota varmasti talteen, koska nämä keksit ovat ihania. Niin helppo valmistaa ja mukavia rapeita päältä, pehmeitä sisältä. Kaikkien suosikit, lapsesta vaariin. Mukavaa auringoista lokakuun viimeistä viikonloppua!
VastaaPoistaVielä - litistin kämmien välissä vähän taikinapalloja ennen uunipelille laittamista, siksi tulivat keksit isot, mikä on kiva.
VastaaPoista