keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Vesimeloni chilillä, suolalla ja limemehulla (vege). Meksikolaiset oluet (K18) ja limevesi.

Vesimelonien valmistusaika 5 minuuttia

Viikon alussa kuulin sääennusteesta, miten torstaille on luvattu hellehuippua. Sen takia päätin tehdä tämän postauksen oman tex-mexillan sarjasta seuraavana. Viime hellekesän aikana näin tv:sta erään brittikokin (en muista nimeä) ohjelmaa, missä hän neuvoi, miten syödään vesimelonia chilillä, suolalla ja limemehulla (mielestäni lime kuului ohjeeseen) helteen aikana. Ripotellaan vaan chiliä ja suolaa vesimeloniviipaleen päälle sekä puristetaan limeviipaleen mehu sen päälle sekä nautitaan sellaisenaan. Se on hellepäivän mehukas piristyshetki. Brittikokki oppi sillä tavalla vesimelonia syömään Meksikon matkalla. Tex-mexiltaan ja Suomen hellepäivään sopii se myös. Tämä vesimeloniviipale tuo hyvän maun ja yllätyshetken iltaan!

Tietenkin kuuman kesäillan aikana tex-mex ruokien kanssa sopi olut ja ostin marketista pari meksikolaista olutta Corona Extra ja Sol. Pistä limen pala avatun olutpullon kaulaan. Hieno nautintohetki! Iso kannu vedellä on hyvä olla tarjoilupöydällä ja sinnekin voi lisätä limeviipaleita ja jääkuutioita. Toki lämpimän sään ansiosta jääkuutiot sulivat minulla pikaisesti pois. Silti on kylmä vesi paras janojuoma helteen aikana.







½ / 1600 g vesimelonia
limeviipaleita (minä ostin 3 lime’a)
chili
suola

Tarjoiluehdotus: tex-mexiltaan, kesäiltaan, grilli-iltaan, vesimeloni hellepäivän välipala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...