tiistai 14. kesäkuuta 2011

Muhkeat omenaletut

5 lettua

Valmistusaika n. 1 h 30 min.




Taikina:
3 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
20 g tuorehiivaa
1 muna
2-3 omenaa
sokeria
suolaa
kanelia

voita ja öljyä paistamiseen

päälle kermavaahtoa vaniljan kanssa, kermavaahtovalmistetta tai vaniljajäätelöä
vaahterasiirappia

Kaada kulhoon huoneen tai kädenlämpöistä maitoa ja murenna tuorehiiva sinne joukkon sekä sekoita kädellä maitoa kunnes hiiva liukenee maitoon. Sekoita maitoon 1 ½ dl jauhoja ja suolaa sekä anna juuren keittiön lämmössä turvota puhtaan keittiöpyyhkeen alle peitettynä n. 1 h tai sitten näin kauan kunnes siitä nousee pieniä kuplia.

Kuori omenat (jos sinulla on luomuomenoita, silloin se ei ole välttämätöntä), poista siemenosat ja leikkaa omenoista samankokoiset palat.

Sekoita juureen 1 kananmuna, kaneli (maun mukaan), sokeri ja loput jauhot. Kääntele taikinaa huolellisesti niin, että siitä tulee kuohkea paksu taikina. Lopuksi lisää omenan palat ja kääntele ne taikinaan.

Paista omenalettuja sopivalla miedommalla lämmöllä voi-öljypannulla kullanruskeaksi molemmin puolin. (Minulla on blinejä ja niitä muhkeita lettuja varten pieni vanhanaikainen valurautapannu).

Tarjoile kermavaahdon, kermavaahtovalmisteen tai vaniljajäätelön kanssa. Voit lisätä vielä vaahterasiirappia.

Huom! Makeat letut, mutta kevyen kalakeiton tai kanaruoan jälkeen sopiva täyttävä jälkiruoka.

Tarjoiluehdotus: Jälkiruoka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...