torstai 25. joulukuuta 2014

Jouluinen juustokakku ja aikuisen joulumieli – Jôulune juustukook ja täiskasvanud inimese jôulumeel


Postauksen sponsori on Urtekram.

Kakku tuli joululle sopivasti mystisen hyvä. Urtekramin vähärasvainen kaakao on kevyttä ja tomusokerimaista pölyä. Valmistin tällä kerta juustokakun kevyestä tuorejuustosta. Kevyen tuorejuuston ja vähärasvaisen kaakaon ansiosta tuli juustotäyte erinomaista ja erikoista. Jos pitäisi syödä sitä silmät kiinni, sitten heräävät kysymykset, mitä se on? miten se on valmistettu? Koostumus oli niin liukas ja hienorakenteinen kuin belgialaisella käsintehdyllä suklaalla. Söin kerran työpaikan ruokalassa mustikka- ja mustaherukkakiisseliä ja tykkäsin siitä. En osaisi itse niitä marjoja yhdistää, mutta ne sopivat yhteen, koska tietenkin mustikoiden mieto ja mehevä maku laimentaa mustaherukoiden voimakasta makua. Juustokakun päälle sopii erinomaisen hyvin mustaherukka-mustikkatäyte. Taas kerran, erittäin onnistunut lopputulos. Suosittelen.


Kuvassa oleva tuote on Urtekramilta - Pildil olev toode Urtekramilt


12 palaa
Valmistus 5 tuntia + vuorokausi kylmässä

Kakkupohja:
300 g grahamkeksejä (Digestive keksejä)
150 g voita
2 rkl sokeria

Juustotäyte:
800 g kevyttä maustamatonta tuorejuustoa
4 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl Urtekramin vähärasvaista kaakaota
5 kananmunaa
300 g crème fraîchea
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
200 g pakastemustikoita
200 g pakastemustaherukoita

Kakkukiille:
1 dl vettä
1 dl mustaherukkamehun tiivistettä
1 dl hyytelösokeria

tähtikoristekuvioita

Murskaa Digestive keksit kulhoon. Lisää paloina sula voi ja sokeri sekä sekoita aineet tasaiseksi taikinaksi. Voitele kakkuvuoka ja tasoittaa taikina vuoan pohjalle (älä paina sitä tiukaksi kovaksi pohjaksi). Paista uunin keskitasolla 170 asteessa 5-8 minuuttia ja anna jäähtyä.

Valmista juustokakkutäyte. Sekoita yleiskoneella huoneenlämpöinen tuorejuusto, sokeri, jauhot ja kaakao tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lopuksi lisää joukkoon crème fraîche ja vaniljasokeri. Sekoita täyte tasaiseksi ja kaada se kakkuvuokaan keksipohjan päälle.

Paista kakkua uunin keskitasolla 165 asteessa 50 minuuttia. Sen jälkeen sammuta uuni, anna kakulla paistua jälkilämmössä 20 minuuttia. Avaa varovasti uunin ovi pienelle raolle sekä anna kakulla kypsyä uunissa vielä 50 minuuttia.

Nosta kakku uunista ulos, leikkaa veitsellä kakun reunat vuoasta irti ja irrota varovasti irtopohja. Anna juustokakulla jäähtyä.

Kakun leipomisen aika sulata marjat ja valuta niistä neste pois. Kääntele marjat keskenään ja aseta kerros marjoja kakun pinnalle.

Kaada mustaherukkamehun tiiviste ja vesi pieneen kasariin ja kiehauta ne kattilassa hellan levyllä. Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja anna jäähtyä, välillä sekoittaen, kunnes liemi selvästi paksunee. Levitä liemi lusikalla marjojen päälle ensin ohuelti ja sitten runsaammin.

Sulje kakku kakkukupuun ja nosta vuorokaudeksi jääkaappiin. Leikkaa kakun reunat veitsellä irti vuoan pohjasta ja leikkaa vielä ohuella langalla kakku irti vuoan pohjasta. Työnnä varovasti kakku tarjoilualustalle kakkupaperin päälle. Koristele kakku tähtikoristekuvioilla ennen tarjoilua.

***


Postituse sponsor on Urtekram.


Kook tuli jôulule sobivalt müsteeriliselt hea välja. Urtekrami väherasvane kakao on kerge ja tuhksuhkru taloline tolm. Valmistasin seekord juustukoogi kergest toorejuustust. Kerge toorejuustu ja väherasvase kaakao tôttu tuli juustutäidis suurepärane ja eriline. Kui peaks sööma seda silmad kinni, siis tahaks küsida, mida see on? kuidas see on valmistatud? Koostumus oli nii libe ja peene struktuuriga nagu belgia käsitsitehtud skoholaadil. Sôin ükskord töökoha sööklas mustika-mustsôstrakisselli ja mulle meeldis see. Ise ei oskaks neid marju omavahel ühendada, aga need sobivad omavahel kokku, sest mustikate mahe ja mahlane maitse leevendab mustsôstrate intensiivset maitset. Juustukoogi peale sobib mustika-mustsôstrakate väga hästi. Jälle, eriti ônnestunud lôpptulemus. Soovitan proovida.

12 tükki
Valmistus 5 tundi + ööpäev külmas

Tordipôhi:
300 g grahamküpsiseid (Digestive küpsiseid)
150 g vôid
2 rkl suhkrut

Juustutäidis:
800 g maitsestamata toorjuustu
4 dl suhkrut
3 sl nisupüüli
3 sl Urtekrami väherasvast kaakaod
5 kanamuna
300 g crème fraîche’i
2 tl vanilliini suhkrut

Täidis:
200 g sügavkülmutatud mustikaid
200 g sügavkülmutatud mustsôstraid

Koogiläige:
1 dl vett
1 dl mustsôstramahla konsentraatti
1 dl tarretise suhkrut

tähekujulist dekoori

Purusta Digestive küpsised kaussi. Lisa tükkidena sulanud vôi ja suhkur ning sega ained tasaseks taignaks. Määri tordivorm vôiga ja tasanda taigen vormi pôhjale (ära vajuta seda kôvaks pôhjaks). Küpseta ahju keskmisel kôrgusel 170 kraadis 5-8 minutit ja anna jahtuda.

Valmista juustukoogi täidis. Sega köögikombainiga toorjuust, suhkur, kaakao ja jahu tasaseks massiks. Lisa hulka üks kanamuna korraga. Lôpuks lisa hulka créme fraîche ja vanilli suhkur. Sega täidis tasaseks ja kalla see tordivormi küpsisepôhja peale.

Küpseta kooki ahju keskmisel kôrgusel 165 kraadis 50 minutit. Seejärel lülita ahi välja, anna koogil küpseda ahju järelsoojuses 20 minutit. Ava ettevaatlikult ahju uks ja jäta väike praegu ukse vahele ning anna koogil veel küpseda ahjus 50 minutit.

Tôsta kook ahjust välja, lôika noaga kook vormi äärtest lahti ja eemalda ettevaatlikult lahtikäiva tordipôhja rôngas koogi ümbert. Anna koogil täielikult jahtuda.

Sulata koogi küpsetamise ajal marjad ja kurna vedelik nendest välja. Sega marjad omavahel läbi ja aseta marjad ühtlase kihina koogi peale.

Kalla mustsôstramahla konsentraat ja vesi väiksesse kastrulisse. Aseta kastrul pliidile ja anna vedelikul tôusta keema. Sega tarretise suhkur vähehaaval vedeliku sisse ja anna jälle vedelikul tôusta keema. Vôta kastrul pliidil ära ja jahuta segu kuni see hakkab paksenema. Tôsta lusikaga läiget marjade peale. Alguses vähem ja lôpuks rohkem. Tôsta kook kaanega tordinôusse ja pane ööks külmkappi.

Järgmisel päeval lôika koogi ääred vormipôhjast lahti ning lôika ôhukese niidiga kogu pôhi tordivormist lahti. Lükka kook ettevaatlikult tordipôhjale tordipaberi peale. Kaunista juustukook tähedekooriga ja serveeri.

2 kommenttia:

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...