torstai 29. toukokuuta 2014

Helatorstain raparperi-kookospiiras mansikkatäytteellä – Taevaminemispüha rabarberi-kookoskook maasikatäidisega


Postauksen sponsori on Urtekram.

12 palaa
Valmistusaika noin 45 minuuttia + piirakkaan jäähtymisen aika

Taikina:
3 dl / 2 vartta raparperia kuorittuina ja paloina
1 rkl sokeria
voita

2 ½ dl vehnäjauhoa
1 ½ dl Urtekramin karkeaa kookosjauhoa
2 dl sokeria
3 kananmunaa
100 g sulatettua voita
1-2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Täyte:
250 g mansikoita puhdistettuna ja paloina
250 g mascarponea
2 dl kuohukermaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl Urtekramin karkeaa kookosjauhoa
tomusokeria

Kuvan karkea kookosjauho on saatu Urtekramilta - Pildil olev karge kookosjahu on saadud Urtekramilt.


Kypsennä raparperin paloja keskilämmöllä kuumalla pannulla voissa ja sokerissa kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada lautaselle jäähtymään.

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 28 cm, irtopohjallinen).

Vaahdota yleiskoneella sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, voi ja raparperi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita se sinne.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-17 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä ja pinnalta kaunis kultainen. Pistä puutikku piirakkaan, jos tikkuun ei tartu taikinaa, silloin se on kypsä. Jos piirakka alkaa pinnalta palamaan, käännä uunin ylälämpöä pois.

***

Postituse sponsor on Urtekram.


12 tükki
Valmistusaeg 45 minutit + koogi jahtumise aeg

Taigen:
3 dl / 2 rabarberi vart kooritult ja tükkidena
1 sl suhkrut
vôid

2 ½ dl nisupüüli
1 ½ dl Urtekrami karget kookosjahu
2 dl suhkrut
3 kanamuna
100 g sulatatud vôid
1-2 tl vaniljesuhkrut
1 ½ tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola

Täidis:
250 g maasikaid puhastatult ja tükkidena
250 g mascarponet
2 dl vahustatavat rôôska koort
3 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
½ dl Urtekrami karget kookosjahu
tuhksuhkrut

Küpseta rabarberit keskmisel temperatuuril kuumal pannil vôis ja suhkrus kuni see on pehme. Kalla taldrikule jahtuma.

Määri koogivorm (läbimôôt 28 cm, lahtikäiv koogivorm) vôiga.
Vahusta köögikombainiga suhkur ja munad kohevaks ühtlaseks vahuks ja lisa omavahel segatud kuivad ained, vôi ja rabarber. Kalla taigen vormi ja tasanda se sinna.

Küpseta 200 kraadis ahju keskmisel kôrgusel 15-17 minutit vôi nii kaua kuni kook on küpse ja pinnalt kuldpruun. Torka puutikk koogi sisse, tômba välja ja kui tikule ei jää tainast, siis on kook küpse. Kui kook kipub pealt liiga kôrbema, siis kerra ahju ülemine temperatuur välja. Eemalda vormi pohi ja noa abiga kook vormi pôhjast ning anna koogil jahtuda.

Vahusta köögikombainiga suhkur, vaniljesuhkur ja koor ning sega mascarpone ja kookosjahu sisse. Lôpuks sega sisse pooled maasikatest. Määri paks kiht täidist koogi peale ja kaunista kook ülejäänud maasikatega. Loorita kook tuhksuhkruga.

Tôsta kook ettevaatlikult serveerimisalusele tordipaberi peale. Serveeri kohe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...