torstai 15. marraskuuta 2012
Tuorespagetti pestolla ja kirjolohimädillä - Värsked spagetid pesto ja vikerforellimarjaga
Samat annokset voi valmistaa myös tavallisesta spagetista, mutta mielestäni tuorespagetti on herkullisempi, vaikka sen joukkoon on taas haastavampi sekoittaa pestoa.
2 annosta
Valmistus 10 minuuttia
250 g Pastellan tuorespagettia tai muuta tuorepastaa
100 g kirjolohen mätiä
150 g pestoa
suolaa
oliiviöljyä
sitruunalohkoja
hienonnettua ruohosipulia
Keitä spagetit suolalla maustetussa vedessä, mihin on lisätty myös oliiviöljyä (keittoaika 1 minuutti). Valuta vesi pois. Sekoita spagettien joukkoon pestokastike. Nosta spagetteja lautaselle, lusikoi niiden päälle kirjolohen mätiä, koristele annos ruohosipulilla. Tarjoile sitruunalohkon kera.
***
Samad portsjonid vôib valmistada ka tavalistest spagettidest, aga värsked spagetid on minu arust maitsvamad, kuigi nende hulka on keerulisem segada pestot.
2 portsjonit
Valmistus 10 minutit
250 g Pastellan värskeid spagette vôi muud värsket pastat
100 g vikerforelli marja
150 g pestot
soola
oliiviôli
sidrunasektoreid
hakitud murulauku
Keeda spagetid soolaga maitsestud vees, mille hulka on lisatud ka oliiviôli (keetmise aeg 1 minut). Kurna vesi ära. Sega spegettide hulka pestokaste. Tôsta spagetid taldrikule, tôsta nende peale vikerforellimarja, kaunista hakitud murulauguga. Serveeri sidrunasektoriga.
Tunnisteet:
30 min,
30 min EST,
kalamari EST,
mäti,
pasta,
pasta EST,
pearoog EST,
pääruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mielenkiintoista syödä pestoa kirjolohen mätien kanssa. No, olen harvoin syönyt matiä elämässäni :P
VastaaPoistaSe on todella mielenkiintoinen idea. Näin noin vuosi sitten Martha Stewartin blogissa, miten hänen tytär tarjosi joululounaaksi täysjyväspagetteja aidon kaviaarin kera, joukossa voita. Minä päätin valmistaa pestolla ja kirjolohimädillä saman tyyppisen ruoan ja pidän enemmän tuorepastasta. Idea ei ole kaukaa haettu, koska kaviaaria tai mätiä syödään paahtoleivän kanssa. Leipä on vehnää, pasta on vehnää. Lohta syödään yrttikuorrutuksella, niin että pestokin ei ole kaukaa haettu. Meillä oli lähikaupassa myynnissä kirjolohimätiä, mutta voi olla myös lohen mätiä. Se tuli edullista ylellistä ruokaa, mikä sopii vaikka juhlapöydälle. Suosittelen!
PoistaMa pole iialgi söönud vikerforellimarja. Ma tean, et ei oska sellest ja sellega midagi valmistada ja ongi jäänud ilma ostmata.
VastaaPoistaKala meeldib küll.
Sama toitu vôib süüa ka lôhemarjaga, aga meil oli lähipoes müügil vikerforellimarja, sellepärast ostsin seda. See oli täiesti taskukohane, 100 g / 4.99 eur. Sellest piisab kahele inimesele. Toit tuli üsna odav, aga kalamarja tôttu luksuslik, sobib kasvôi peolauale ja külalistele pakkuda.
Poista