sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Hyydytetty trooppinen kakku (L) – Tarretatud troopiline tort (L)


Minulla epäonnistui Ystävänpäivän hyydytetyn kakun kiille, siksi en tehnyt Ystävänpäivän postausta, mutta siitä epäonnistumisesta jäi kaappiin puoli pakettia Digestive keksejä. Noh, päätin ne kuitenkin käyttää pois, etteivät jää kaapinpohjalle lojumaan ja päätin tällä kertaa kokeilla hyydytettyä kakkua Bonnen trooppisen soseen kanssa, koska olen niitä soseita huomannut markettien hyllyillä. Trooppinen sose on 100% hedelmäsosetta, ei lisä- eikä säilöntäaineita, ei lisättyä sokeria. Trooppinen sose sisältää banaania, mangoa ja guavaa, eli todella eksoottinen ja hyvä hedelmäsekoitus. Tämä hyydytetty kakku tuli niin hyvä! Alussa katsoin, että onpas epämääräinen täytteen väri, mutta silloin silmä tottui väriin ja lopuksi katsoin, että se on niin pehmeä väri. Ja mikä maku! Jos haluat tehdä positiivista vaikutusta ihmisiin, suosittelen just sitä trooppista kakkua! Taas kerran yksi ruokatarina, miten epäonnistumisen jälkeen luon erinomaisen makuelämyksen.

Pohja:
200 g Digestive keksejä
100 g laktoositonta voita

Täyte:
3 dl laktoositonta kuohukermaa
400 g laktoositonta ja maustamatonta Philadelpian tuorejuustoa
3 dl Bonne trooppista sosetta
2 dl sokeria
2 ½ vaniljasokeria
7 liivatelehteä

Koristelu:
100 g valkosuklaata
maitosuklaarakeita
helmikoristekuvioita

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan ( Ø 28 cm) kokoinen pala ja pane se vuoan pohjalle.

Murosta juustokakun pohjan keksit, nypi huoneenlämpöinen voi joukkoon ja yhdistä hyvin aineet. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle.

Liota liivatelehdet pienessä kulhossa kylmässä vedessä.

Vaahdota kerma, sokeri ja vaniljakerma ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Sekoita aineet hyvin. Lisää trooppinen sose ja taas yhdistä kaikki aineet hyvin tasaiseksi.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi ulos ja sulata liivate pienessä kasarissa kuuman hellan päällä. Anna liivatteella jäähtyä ja silloin kun se on kädenlämpöinen, kaada liivatetta pitkänä nauhana kakun täytteen joukkoon täytettä jatkuvasti vispilällä sekoittaen. Sekoita erittäin hyvin täyte ja kaada se kakkupohjalle. Tasoita täyte kakkupohjassa. Peitä kakkuvuoka tuorekelmulla ja laita se jääkaappiin vuorokaudeksi hyytymään.

Seuraavalla aamulla koristele kakku. Laita valkosuklaapalat mukiin ja sulata mikrossa suklaa.

Kaada sulanut valkosuklaa pieneen muovikassiin, sulje muovikassi hyvin, leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä ja valuta vapaalla kädellä suklaa kakun pinnalle. Koristelee vielä maitosuklaarakeilla ja helmikoristekuvioilla. Laita vuoka jääkaappiin. Silloin kun suklaa on kovettunut, ota kakku taas esille. Leikkaa ohuella veitsellä kakun reunat vuoanreunasta irti. Irrota kakun irtopohja. Aseta kakku varovasti kakkutelineelle. Tarjoile.

***


Minul ebaônnestus Sôbrapäeva tarretatud tordi läige ja ma ei teinud Sôbrapäevast postitust. Sellest ebaônnestumisest jäi minulle kappi pool pakki Digestive küpsiseid alles. Noh, otsustasin, et teen need ära, et ei jää kappi seisma ja seekord otsustasin valmistada tordi Bonne troopilise püreega, sest olen neid püreesid marketites märganud. Troopiline püree on 100% puuviljapüreed, ei sisalda lisa- ja säilitusaineid, ei lisatud suhkrut. Troopiline püree sisaldab banaani, mango ja guajaava püreed ehk teisiti, väga eksootiline ja hea püreesegu. See tarretatud tort tuli nii hea välja! Alguses vaatasin, et on alles ebamäärane tordi täidise värv, aga siis harjusid silmad ära ja lôpuks vaatasin, et see on ju nii pehme värv. Ja milline maitse! Siis kui sa soovid positiivselt môjutada inimesi, soovitan sinule seda troopilist tort! Jälle üks lugu toidutegemisest, kuidas peale epäonnestumist loon suurepärase maitseelamuse.

Pôhi:
200 g Digestive küpsiseid
100 g laktoosivaba vôid

Täidis:
3 dl laktoosivaba vahustatavat rôôska koort
400 g laktoosivaba ja naturaalset Philadelpia toorjuustu
3 dl Bonne troopilist püreed
2 dl suhkrut
2 ½ vaniljesuhkrut
7 zelatiinilehte

Kaunistus:
100 g valget shokolaadi
piimashokolaaditükke
pärldekoori

Lôika küpsetuspaberist tordipôhja (läbimôôt 28 cm, eemaldatav pôhi) suurune tükk ja aseta see tordipôhja pôhjale. Murenda küpsised kaussi, nüpi juurde toasooja vôid ja ühenda ained. Aseta küpsisesegu tordivormi pôhja ühtlase kihina.

Leota zelatiinilehed väikses kausis külma vee sees.

Vahusta koor, suhkur ja vaniljesuhkur ja lisa toasoe toorjuust. Sega ained hästi omavahel läbi. Lisa troopiline püree ja ühenda kôik ained omavahel ühtlaseks täidiseks. Pressi pehmetest zelatiinilehdest üleliigne vesi välja ja pane need väiksesse kastrulisse kuumale pliidile ning sulata zelatiin. Anna sulanud zelatiinil jahtuda käetemperatuurile ja lisa se pika nôrena täidise hulka täidist pidevalt vispliga segades. Sega täidis hästi ühtlaseks ja kalla see tordipôhjale. Tasanda täidis, kata tordivorm toidukilega ja tôsta vorm ööpäevaks külmkappi tarretuma.

Järgmisel hommikul kaunista tort. Pane valge shokolaadi tükid tassi sisse ja sulata mikroahjus shokolaad. Kalla sulanud shokolaad väiksesse kilekotti, pane kilekott tihedalt kinni, lôika ühte kilekoti nurka väike auk ja nôruta vaba käega sulanud shokolaadi tordi pinnale. Kaunista veel piimashokolaadi tükkide ja pärldekooriga. Tôsta tort tagasi külmkappi, kus shokolaad muutub kôvaks. Vôta tort jälle esile, lôika ôhukese noaga tordi ääred tordivormi äärtest lahti ja eemalda tordipôhi. Aseta tort ettevaatlikult tordi alusele. Serveeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...