sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Raparperikiisseli ja kookosvaahto – Rabarberikissell ja kookosvaht


FIN Hei! Mitä teille kuuluu? Minä olen saanut omat tavarat uudessa kodissa paikoilleen. Minulla on vasta alkanut seurustelu uuden keittiön ja uunin kanssa sekä siksi aloitan uudestaan postauksien julkaisemisen helpoilla resepteillä.

Valmistin raparperikiisseliä ja kookosvaahtoa, mikä on mielestäni hyvä ja juhlava alkukesän jälkiruoka juuri silloin kun panostaa vaahtoon. Minulla oli kotona karkeaa kookosjauhoa ja paahdettuja kookoslastuja sekä valmistin niistä kookosvaahdon raparperikiisselin kaveriksi. Pehmeä kookosvaahto tasapainottaa kirpeää raparperikiisseliä. Onnistunut kokonaisuus. Suosittelen.

Raparperikiisseli

1,3 l raparperikiisseliä = noin 8-10 annosta
Valmistus 20 minuuttia + jäähtymisen aika


1 l kylmää vettä
5 vartta raparperia
1 dl sokeria tai maun mukaan
6 rkl maissitärkelystä
1 dl kylmää vettä

Huuhtele raparperivarret, kuori ja paloittele ne.

Kaada 1 l kylmää vettä kattilaan ja nosta kattila kuumalle hellan levylle. Silloin kun vesi kiehuu kattilassa, lisää raparperipalat ja sokeri. Keitä keskilämmöllä kunnes raparperit pehmenevät.

Lusikoi maissitärkelys isoon mukiin ja kaada joukkoon noin 1 dl kylmää vettä. Sekoita aineet lusikalla keskenään kunnes maissitärkkelys liukenee veteen. Kaada suurus pitkänä nauhana kattilaan kiisseliä vispilällä jatkuvasti sekoittaen kunnes kiisseli paksuntuu. Anna kiisselin hieman kiehahtaa.

Nosta kattila levyltä pois ja anna sillä jäähtyä. Käy silloin tällöin vispilällä kääntelemässä kiisseliä, että se jäähtyisi tasaisesti ja nopeammin.

***

Kookosvaahto

10 minuuttia
noin 8-10 annosta

4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria tai maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
1 dl karkeaa kookosjauhoa
500 g mietoa maitorahkaa

paahdettuja kookoslastuja
Kaada kuohukerma isompaan kulhoon, lisää sokeri ja vaniljasokeri sekä vaahdota aineet vispilällä notkeaksi vaahdoksi. Lisää karkea kookosjauho ja maitorahka sekä kääntele ne vaahdon joukkoon.

Jaa jäähtynyt raparperikiisseli ja kookosvaahto jälkiruoka-astioihin ja koristele annokset kookoslastuilla. Tarjoile heti.

***


EST Tervist! Kuidas teil läheb? Mina olen saanud oma uues kodus asjad oma kohale. Minul on alganud alles kurameerimise aeg oma uue köögi ja pliidiga ning sellepärast alustan ma uuesti postitused lihtsate retseptidega.

Valmistasin rabarberikisselli ja kookosvahtu, mis minu arust on hea ja pidulik suve alguse magustoit just siis kui teha kiselli juurde hea vaht. Minul oli kodus karget kookosjahu ja röstitud kookoslaaste ning valmistasin neist kookosvahu rabarberikisselli juurde. Pehme kookosvaht tasakaalustab hapukat rabarberikisselli. Ônnestunud kooslus. Soovitan.

Rabarberikissell

1,3 l raparperikiisseliä = noin 8-10 annosta
Valmistus 20 minuuttia + jäähtymisen aika


1 l külma vett
5 rabarberi vart
1 dl suhkrut vôi maitse järgi
6 rkl maisitärklist
1 dl külma vett

Loputa rabarbeivarred külma vee all ära, koori ja tükelda need.

Kalla 1 l külma vett potti ja tôsta pott kuumale pliidile. Siis kui vesi hakkab keema lisa suhkur ja rabarberitükid. Keeda keskmisel temperatuuril kuni rabarber on pehme.

Tôsta lusikaga maisitärklist suurde tassi ja kalla juurde umbes 1 dl külma vett. Sega ained lusikaga omavahel läbi kuni tärklis on lahustunud veega. Kalla jooksev tärklis pika nirena potti kisselli sisse kisselli jätkuvasti vispliga segades kuni kissell muutub paksemaks. Anna kissellil môned hetked kergelt muliseda ja tôsta pott pliidilt ära.

Anna kissellil jahtuda ja käi vahetevahel seda vispliga segamas, et see jahtuks ühtlaselt ja kiiremini.

***

Kookosvaht

10 minutit
umbes 8-10 portsjonit

4 dl rôôska koort
1 dl suhkrut vôi maitse järgi
1 tl vaniljesuhkrut
1 dl karget kookosjahu
500 g naturaalselt kohupiima

röstitud kookoslaaste

Kalla rôôsk koor suuremasse kaussi ja lisa suhkur ning vaniljesuhkur ning vahusta ained vispliga nôtkeks vahuks. Lisa karget kookosjahu ja kohupiim ning sega ained kausis omavahel läbi.

Jaga jahtunud rabarberikissell ja kookosvaht magustoidunôudesse ja kaunista portsjonid kookoslaastudega.

2 kommenttia:

  1. Ma soovin sulle palju õnne uue koduga.
    Mina võtsin esimesed kaks rabarbeivart oma aiast ja valmistasin kisselli. Peale mul oli jäätist, aga keegi kord ma ehk valmistan kookosvaht sinu retsepti abil.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suur tänu! Ônne on vaja.

      Soovitan proovida kookosvahtu ja rabarberikiselli, sest kookos ja rabarber sobivad kokku.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...