lauantai 27. kesäkuuta 2015

Savumuikkutapenade – Suitsurääbisetapenade


Minulla oli jäänyt tietokoneelle blogikansioon Vapuksi valmistettu savumuikkutapenaden resepti. Julkaisen sen nyt, koska se on ikivihreä resepti. Mielestäni se sopii buffetpöydälle ja miksei kesän grillipöydälle pieneksi mukavaksi lisukkeeksi antamaan lisäpiristystä lautasella. Minulla oli kaapissa vielä yksi paketti GAEAn kalamata oliiveja. Ne eivät ole kovin suolaisia ja siksi hyvin sopivia tapenaden valmistamiseksi. Tapenadessa oliivien maku ei ole kovin voimakas ja siksi muikkujen maku tulee hyvin esille. Mielestäni maut sopivat hyvin yhteen ja halutessasi voi lisätä tapenaden joukkoon vielä aurinkokuivattuja tomaatteja. Tapenaden maku tuli miellyttävä ja pehmeä eikä se ole kovin suolainen. Savumuikkutapenadea voi laittaa paahtoleivän päälle ja miksei karjalanpiirakan / cocktailpiirakan päälle!

1 pienempi lasikulho
Valmistus 10 minuuttia

220/170 g (1 säilyke) savumuikkuja (ei öljyä)
150 g GAEAn käsinpoimittuja kalamata oliiveja
runsas 1 rkl kapriksia
pieni nippu timjamia
pieni nippu persiljaa
pieni nippu tilliä
1 varsi kevätsipulia tai 1 pieni salottisipuli kuorittuna ja paloina
jauhettua mustaa pippuria
noin 3 rkl oliiviöljyä
sitruunamehua
halutessasi aurinkokuivattuja tomatteja

kevätsipulia koristelua varten

Laita kaikki ainesosat monitoimikoneen kulhoon ja valmista koneella tasainen tahna. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunamehua, pippuria ja yrttejä sekä sekoita ne koneella tahnan joukkoon. Lusikoi savumuikkutapenade tarjoilukulhoon ja koristele kevätsipuliviipaleilla.

***

Minul oli jäänud arvuti blogikaante vahele Maipühadeks valmistatud suitsurääbisetapenade retsept. Avaldan resepti nüüd, sest see on alati kasutamiseks sobiv retsept. Minu arust see sobib väga hästi rootsilauale ja miks ei suve grillilauale väikseks mônusaks lisandiks, mis annab veidi lisamaitset taldrikul. Minul oli kapis veel üks pakend GAEA kalamata oliive. Need ei ole eriti soolased ja sellepärast sobivad väga hästi tapenade valmistamiseks. Tapenades oliivide maitse ei ole eriti tugev ja sellepärast pääseb rääbiste maitse hästi esile. Minu arust maitsed sobivad väga hästi kokku ja soovi korral vôib veel lisada päiksekuivatatud tomateid. Tapenade maitse tuli meeldiv ja pehme ja se ei ole eriti soolane. Suitsurääbisetapenadet vôib määrida ka leiva ja karjalapirukate peale.

1 väiksem kauss
Valmistus 10 minutit

220/170 g (1konserv) suitsurääbiseid (ei ôli)
150 g GAEA käsitsi korjatud kalamata oliiveja
suur supilusikatäis kappareid
väike kimp tüümiani
väike kimp peterselli
väike kimp tilli
1 vars rohelist sibulat vôi 1 väike kooritud ja tükeldatud shalottisibul
jahvatatud musta pipart
umbes 3 sl oliiviôli
sidrunimahla
soovi korral päiksekuivatatud tomateid

rohelist sibulat kaunistamise jaoks

Pane kôik koostisosad köögikombaini kaussi ja valmista kombainiga ühtlane määre. Kontrolli maitse ja lisa vajaduse korral sidrunimahla, pipart ja ürte ning sega need kombainiga määrde sisse. Tôsta suitsurääbisetapenade lusikaga serveerimiskaussi ja kaunista rohelise sibula lôikudega.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...