tiistai 21. helmikuuta 2017

Kermainen possusuikale-herkkusienikastike - Koorene pôrsaliha-shampinjonikaste


Hyvä arki maistuu hyvälle ruualle. Kermaisen possusuikale-herkkusienikastikkeen voi helposti valmistaa arki-illassa.

4 annosta
Valmistus 1 tunti

oliiviöljyä
300 g kinkkusuikaleita
250 g herkkusieniä
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
3 dl vettä
1 luomu lihaliemikuutio
ripaus kuivattua timjamia
jauhettua mustaa pippuria
2 laakerinlehteä
2 dl kuohukermaa
1 erittäin iso rkl vehnäjauhoja
tuoretta lehtipersiljaa

Puhista mahdollisesta mullasta ja suikaloi herkkusienet. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi.

Valuta kuumalle kasaripannulle loraus oliiviöljyä ja ruskista kinkkusuikaleita paistinpannulla. Lisää herkkusienet, sipulisuikaleet ja hienonnettu valkosipuli ja yhdistä aineet. Kypsennä aineita muutaman minuutin ja lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Kaada pannulle 3 dl kylmää vettä, murenna joukkoon liemikuutio, lisää ripaus kuivattua timjamia, laakerinlehdet ja jauhettua pippuria. Yhdistä aineet hyvin ja anna nesteellä nousta kiehumaan. Hauduta kannen alla keskilämmöllä noin 30 minuuttia tai näin kauan kunnes kinkkusuikaleet ovat pehmeät ja mureat.

Yhdistä isossa mukissa kylmä kuohukerma ja vehnäjauho tasaiseksi sekoitukseksi. Jos jää kokkareita, silloin voit siivilöitä sekoituksen. Lisää kuohukerman ja vehnäjauhon sekoitus pitkänä nauhana kasariin aineiden joukkoon kastiketta jatkuvasti sekoittaen kunnes kastike paksuuntuu. Anna muutaman hetken poreilla hiljalleen ja nosta kasari sivuun.

Ripottele kastikkeen pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoile perunamuusin, puolukkahillon ja maustekurkun kera.

***

Hea argipäev maitseb hea toidu järele. Koorese pôrsaliha-shampinjonikastme vôib ilma suurema vaevata valmistada argipäeva ôhtul.

4 portsoni
Valmistus 1 tund

oliiviôli
300 g viilutatud pôrsaliha
250 g shampinjone
1 väike sibul
1 küüslaugu küüs
3 dl vett
1 mahetoodetud lihakuubik
veidi kuivatatud tüümiani
jahvatatud musta pipart
2 loorberilehte
2 dl rôôska koort
1 väga suur sl nisujahu
värsket lehtpeterselli

Puhasta shampinjonid vôimalikust mullast ja lôika sektoriteks. Koori ja viiluta sibul. Koori ja haki küüslaugu küüs.

Nôruta kuumale kôrge äärega praepannile oliiviôli ja pruunista lihaviilud. Lisa shampinjonitükid, sibulaviilud ja hakitud küüslauk. Ühenda ained ja küpseta pannil môned minutid. Vajaduse korral lisää oliiviôli. Kalla 3 dl külma vett pannille, mureda sisse lihakuubik, lisa loorberilehed, veidi kuivatatud tüümiani, jahvatatud musta pipart ja sega ained omavahel läbi. Anna haududa kaane all keskmisel temperatuuril umbes 30 minutit vôi nii kaua, kuni liha on mure ja pehme.

Ühenda suures tassis külm rôôsk koor ja nisujahu ning valmista ühtlane segu. Kui segu sisse jääb väikseid tükke, siis vôid segu läbi kurna hôôruda. Kalla koore ja jahusegu pika nôrena pannile aineid pidevalt segades kuni kaste muutub paksemaks. Anna kastmel väiksel temperatuuril veidi muliseda ja tôsta pann pliidilt kôrvale.

Raputa kastme pinnale hakitud peterselli. Serveeri kartulipudru, pohlamoosi ja marineeritud kurkidega.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...