lauantai 26. heinäkuuta 2014

Kanttarellikastike – Kukeseenekaste


2-3 annosta
Valmistus 20 minuuttia

2 rkl savukinkun rasvaa tai voita
300 g puhdistettuja kanttarelleja
kuutioina 2 kevätsipulin valkoista osaa
2 isoa rkl vehnäjauhoa
5-6 dl täysmaitoa
hienonnettua timjamia
hienonnettua meiramia
3 vartta hienonnettua kevätsipulia
jauhettua mustapippuria
merisuolaa

voi olla myös hienonnettua rosmariinia, koska myös rosmariini sopii kanttarellien kanssa hyvin

Jos sinulla on samankokoisia pieniä kanttarelleja, sitten voit kypsentää ne paistinpannulla kokonaisina. Isommat kanttarellit voit pilkkoa paloiksi. Kypsennä kanttarelleja kuumassa savukinkun rasvassa paistinpannulla keskilämmöllä. Kypsennyksen puolessa välissä lisää sipulikuutiot ja kypsennä vielä lisää kunnes kanttarellit ovat kullanruskeita ja sipuli läpikuultava. Lisää pippuri ja suola. Ripottele pinnalle vehnäjauhoa ja sekoita se kanttarellien ja sipulin joukkoon. Anna kypsyä vielä muutaman hetken sekä lisää maito sekä sekoita joukkoon. Anna kastikkeella hautua miedolla lämmöllä noin 7 minuuttia tai näin kauan kunnes kanttarellit ovat pehmeitä ja kastike on tasaisesti paksu. Sekoita kastiketta hautumisen aikana. Koristele hienonnetuilla yrteillä.

Tarjoile keitettyjen uusien perunoiden ja suolakurkun kera.

***


2-3 portsjonit
Valmistus 20 minuuttia

2 sl suitsusingi rasva vôi vôid
300 g puhastatud kukeseeni
kuubikutena 2 rohelise sibula valget osa
2 suurt sl nisujahu
5-6 dl täispiima
hakitud tüümiani
hakitud majoraani
3 vart hakitud rohelist sibulat
jahvatatud musta pipart
meresoola

vôib olla ka hakitud rosmariini, sest see sobib samuti kukeseentega hästi kokku

Kui sinul on ühesuuruseid väikseid kukeseeni, siis vôid küpsetada need praepannil tervetena. Suuremat kukeseened vôid hakkida ära. Küpseta kukeseeni kuumas rasvas praepannil keskmisel temperatuuril. Küpsetamise poole peal lisa sibul ja anna küpseda veel nii kaua kuni kukeseened on kuldpruunid ja sibul läbipaistev. Lisa pipar ja sool. Raputa pinnale nisujahu ja sega see kukeseente ja sibula hulka. Anna küpseda veel môned hetked ja lisa piim ning sega ained omavahel läbi. Anna kastmel haududa madalal temperatuuril umbes 7 minutit vôi nii kaua kuni kukeseened on pehmed ja kaste on ühtlaselt paks. Sega kastet haudumise ajal. Kaunista hakitud ürtidega.

Serveeri keedetud värskete kartulite ja soolakurgiga.

2 kommenttia:

  1. Kanttarellisoosi on kruunu uusien pottujen päälle.
    Antoisia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, pari viipaletta suolakurkkua lisäksi ja se on siinä. Kauniita kesäpäiviä sinullekin!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...