maanantai 21. heinäkuuta 2014

Mustikkapannukakut muffinivuoassa – Mustikapannkoogid muffinsivormis


Valmistan nyt pannukakkuja muffinivuoassa, koska silloin aika ei kulu pannukakkujen paistamiseen ja keittiöön ei tule paistamisen käryä. Silti pannukakut tulevat pehmeät ja kuohkeat sekä niillä on mukava rapea pinta. Raastettu sitruunan tai limen kuori antaa tosi kivan sävyn mustikkapannukakuille. Kuumien pannukakkujen kanssa tarjoilin erillisessä annoskupissa kermavaahtoa ja mustikoita, mutta silloin kun pannukakut olivat jo jäähtyneet, laitoin kermavaahdon suoraan pannukakkujen päälle.

Katso myös banaanipannukakut muffinivuoassa.

12 minipannaria
Valmistus 20 minuuttia

3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
ripaus suolaa
2 rkl sulatettua ja jäähtynyttä voita
2 kananmunaa
3 dl maitoa
2 dl mustikoita

voita

pannukakkusiirappia
raastettua sitruunan tai limen kuorta
kermavaahtoa
mustikoita

Voitele ison muffinivuoan kaikki muffinipaikat.

Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa maito, kananmunat ja voi keskenään sekä lisää joukkoon kuivat aineet. Sekoita vispilällä tasainen taikina. Lisää mustikat sekä kääntele ne taikinan joukkoon. Lusikoi taikina muffinipaikkoihin ja huomioi, että jokaisessa muffinipaikassa olisi myös mustikoita.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 minuuttia kunnes minipannukakut ovat kypsiä ja saaneet pinnalle kullanruskean sävyn.

Tarjoile pannukakkusiirapin, raastetun sitruunan tai limen kuoren, kermavaahdon ja mustikoiden kera.

***


Valmistan nüüd alati pannkooke muffinsivormis, sest siis ei kulu aega pannkookide küpsetmisele ning kööki ei tule küpsetamise suitsu ja haisu. Pannkoogid tulevad muffinsivormis sellisel moel valmistades ikkagi pehmed ja kohevad ning neil on peal mônus krôbe pind. Riivitud sidruni vôi lime’i koor annab väga toreda värske lisamaitse mustikapannkookidele. Serveerisin kuumade pannkookidega erilises dipikausis vahukoort ja mustikaid, aga siis kui pannkoogid olid juba jahtunud, vôis vahukoore panna otse pannkookide peale.

Vaata ka banaanipannkoogid muffinsivormis.

12 minipannkooki
Valmistus 20 minutit

3 ½ dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl suhkrut
veidi soola
2 sl sulatatud ja jahtunud vôid
2 kanamuna
3 dl piima
2 dl mustikaid

vôid

pannkoogisiirupit
riivitud sidruni vôi lime'i koort
vahukoort
mustikaid

Määri kôik suure muffinsivormi muffinsikohad vôiga.

Sega kausis kuivad ained omavahel läbi. Sega teises kausis piim, kanamunad ja vôi omavahel läbi ning sega vispliga nende sisse kuivad ained. Sega vispliga ühtlane taigen. Lisa mustikad ning sega ka need taigna sisse. Tôsta tainast lusikaga igasse muffinsikohta ja jälgi, et igasse kohta tuleb ka mustikaid.

Küpseta ahju keskmisel kôrgusel 200 kraadis 15 minutit kuni minipannkoogid on küpsed ja saanud pinnale kuldpruuni värvi.

Serveeri pannkoogisiirupi, riivitud sidruni vôi lime'i koore, vahukoore ja mustikatega.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...