keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Mustikkapiirakka - Mustikakook


Noin 10-12 palaa
Valmistusaika noin 1 tunti

Piirakan pohjataikina:
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
150 g voita

Täyte:
300 g mustikoita
2 kananmuna
2 dl maitoa
¾ dl sokeria tai maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
sitruunamehua

Sekoita kulhossa sokeri ja vehnäjauhot keskenään. Lisää jääkaappikylmä voi kuutioina ja nypi se sormin, kunnes seos on murumaista. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (irtopohjallinen, halkaisija 28 cm). Esipaista pohjaa 175 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Vatkaa sillä aikaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää maito, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Tasoita mustikat piirakan pohjalle ja kaada muna-maitoseos niiden päälle.

Paista vielä noin 30 minuuttia. Anna piirakalla jäähtyä ja irrota vuoan pohja.

Tarjoile hieman jäähtyneenä vaahtoutuvan vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

***


Umbes 10-12 tükki
Valmistus umbes 1 tund

Koogi pôhjataigen:
1 dl suhkrut
3 dl nisupüüli
150 g vôid

Täidis:
300 g mustikaid
2 kanamuna
2 dl piima
¾ dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
sidrunimahla

Sega kausis suhkur ja nisupüül omavahel läbi. Lisa külmkapikülm vôi kuubikutena ja murenda see sôrmede vahel kuni segu on ühtlaselt sômer. Vajuta taigen vormipôhjale (eemaldatav põhi, läbimôôt 28 cm). Esiküpseta pôhja 175 kraadises ahjus keskmisel kôrgusel 10 minutit.

Vahusta samal ajal muna ja suhkrut valgeks vahuks. Lisa piim, sidrunimahl ja vanillisuhkur. Tasanda mustikad koogi pôhjale ja kalla muna-piimasegu nende peale.

Küpseta veel umbes 30 minutit. Anna koogil jahtuda ja eemalda pôhi.

Serveeri veidi jahtunud kooki vahustatava vaniljekastme vôi vaniljejäätisega.

2 kommenttia:

  1. Minu meelest üks suve kõige parim delikatess.
    Hästi oled piltiastanudgi. Vist ma saan sinu kooki pisut maitsta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikakook on tôesti delikatess ilma milleta suve ette ei kujuta. Ka pildistamine ônnestus. Pakun meeleldi seda ka sinule!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...