maanantai 15. heinäkuuta 2013

Grilliribsit Vol 2 – Grillitud ribid Vol 2




2 annosta
Valmistusaika noin 3 tuntia

1400 g (3 palaa) porsaan maustamattomia ribsejä

2 l vettä
kokonaisia mustia pippureita
muutama laakerilehti
2 sipulia lohkoiksi leikattuna
2 isoa valkosipulia
merisuolaa

Santa Maria american BBQ-kastiketta Hickory'a

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.

Huuhtele ribsit kylmän veden alla ja aseta ne syvälle uunipelille. Aseta niiden väliin kevätsipulisektorit ja murskattu valkosipuli, laakerinlehdet, pippuri ja suola

Laita pellin päälle folio ja nosta pelti uunin keskitasolle, missä ribsit hiljalleen kypsyvät 2-2,5 tuntia. (Jos sinulla ovat isot ribsit voit tarvittaessa kypsentää niitä 3 tuntia). Kypsymisen puolessa välissä tarkista liemen makua ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita.

Nosta ribsit vuokaan ja anna hetken jäähtyä. Grillaa isoja ribsipaloja molemmin puolin tasaisella hiilloksella ja sivele niiden pinnalle grillikastiketta. Koska ribsit ovat jo kypsiä ja kuumia, grillaus kestää vaan hetken. Grillauksella annetaan ribseille vaan pintaväriä ja hiilen makua.

Tarjoile grillattujen maissitähkien kera.

P.S. Siivilöi ribsien keittoliemi kannelliseen kulhoon, anna jäähtyä, nosta jääkaappiin ja siitä voit valmistaa myöhemmin keittoa.

***




2 portsjonit
Valmistamise aeg umbes 3 tunti

1400 g (3 ribirükki) sea naturaalset ribi (Soomes on küll pôrsa ribid müügil, aga üks siga kôik)

2 l vett
musta terapipart
môned loorberilehed
2 sibulat sekoriteks lôigatuna
2 suurt küüslauguküünt
meresoola

Santa Maria american BBQ-kastet Hickory'a

Pane ahi soojenema 160 kraadile.

Pese ribid külma vee all ja aseta need sügavale ahjuplaadile. Aseta nende vahele sibul, küüslauk, pipar, sool ja loorberilehed. Kalla ahjuplaadile külma vett nii palju, et ribid on peaaegu vee all. Kate ahjuplaat fooliumiga ja tôsta see ahju keskmisele kôrgusele, kus see aeglaselt küpseb 2-2,5 tundi. (Kui sinul on suured ja paksud ribitükid, siis vôid vajaduse korral küpsetada neid 3 tunti). Küpsemise poole peal vôid kontrollida leeme maitset ja lisada vajaduse korral soola ja maitseaineid.

Tôsta küpsed ribid nôusse ja anna neil veidi jahtuda. Grilli suuri ribitükke môlemalt poolt ühtlasel tasasel söel ja määri köögipintsliga nendele grillkastet. Kuna ribid on juba küpsed ja kuumad, siis grillimine kestab ainult môned hetked. Grillimisel antakse ribidele kuldet värvi ja söegrilli maitset.

Serveeri grillitud maisitôrvikutega.

P.S. Kurna ribide keeduleem kaanega kaussi, anna jahtuda, tôsta külmkappi ja sellest vôid hiljem valmistada suppi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...