torstai 28. maaliskuuta 2013

Lammaspilahvi, Galima Kirgisiasta - Pilaff lambalihast, Galima Kirgiisiast



Tervetuloa minun blogini lukijaksi, Tilda!

6 annosta
Valmistus 1 tunti ja 30 minuuttia

500 g karitsan paahtopaistia suupalakokoisina paloina
2 dl pitkäjyväistä riisiä
3 keskikokoista porkkana pieninä paloina
1 keskikokoinen keltasipuli kuutioituna
1 iso kokonainen valkosipuli hienonnettuna
200 g tomaattisosetta
ruokaöljyä
chilijauhetta
paprikajauhetta
rouhittua mustapippuria
suolaa
ripaus sokeria
hienonnettua ruohosipulia
hienonnettua persiljaa
vettä
halutessasi kourallinen rusinoita

Ruskista liha kuumalla pannulla öljyssä. Lisää pippuria ja suolaa.

Kypsennä isossa paistokasarissa öljyssä riisiä kunnes se on läpikuultava. Sekoita riisiä kypsennyksen aikana. Lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana sekä sekoita aineita kunnes sipuli ja valkosipuli ovat läpikuultavia. Lisää joukkoon lihapalat. Huuhtele pannu, millä ruskistit lihan, vedellä ja kaada vesi paistokasariin. Lisää joukkoon tomaattisosetta, chili- ja paprikajauhetta, suolaa, ripaus sokeria, ruohosipulia ja persiljaa. Sekoita seos tasaiseksi ja anna sillä muutaman hetken kypsyä kuumalla levyllä. Nestettä pitää olla sen verran,
että seos on keittomainen. Tarkista maku, että mausteita olisi sopivasti.

Levitä talouspaperin palalla uunivuoalle ruokaöljyä ja kaada seos vuokaan. Anna hautua kannen alla uunin keskitasolla alussa 200 asteessa ja sen jälkeen kunnes uunista tulee tuoksua 175 asteessa yhteensä 50 minuuttia - 1 tunti kunnes riisi ja porkkana ovat kypsiä ja liha murea. Älä sekoita seosta hautumisen aikana, että pilahvista ei tulisi puuroa. Tarkista myös, että vuoassa on sopivasti nestettä. Lisää sitä tarvittaessa.

***



Tere tulemast minu blogi lugejaks, Tilda!

6 portsjonit
Valmistus 1 tund ja 30 minutit

500 g talle rostbiifi / pehmet talle liha suutükkide suurustena
2 dl pikateralist riisi
3 keskmise suurusega porgandit väikeste kuubikutena
1 keskmise suurusega mugulsibul kuubikutena
1 suur küüslaugu küüs hakituna
200 g tomatipastat
toiduôli
jahvatatud chilit
jahvatatud paprikat
jahvatatud musta pipart
soola
veidi suhkrut
hakitud murulauku
hakitud peterselli
vett
soovi korral peotäis rosinaid

Pruunista liha kuumal pannil ölis. Lisa soola ja pipart.

Kuumuta suures kôrge äärega kastrulis ölis riisi kuni see on läbipaistev. Sega riisi kuumutamise ajal. Lisa sibul, küüslauk ja porgand ning kuumuta ka neid kuni sibul ja küüslauk on läbipaistavad. Lisa hulka liha. Loputa veega pann, millel pruunistasid liha, ja kalla vesi kôrge äärega kastrulisse. Lisa hulka tomatipasta, chili- ja paprikajahu, sool, veidi suhkrut, murulauk ja petersell. Sega segu ühtlaseks ja anna sellel môned hetked haududa kuumal pliidil. Leent peab olema nii palju, et segu on supi taoline. Kontrolli maitse ja lisa vajadusel veel maitseaineid.

Määri majapidamispaberi tükiga ahjuvormile toiduôli ja kalla segu ahjuvormi. Anna haududa kaane all ahju keskmisel kôrgusel alguses 200 kraadis ja selle järgi kui ahjust tuleb lôhna 175 kraadis kokku 50 minutit - 1 tund kuni riis ja porgand on pehmed ja liha mure. Ära sega pilaffi haudumise ajal, et sellest ei tuleks puder. Kontrolli ka, et vormis oleks piisavalt leent. Lisa vett vajaduse korral haudumise ajal.

***



KIRGISIA: Galiman aamu alkaa joka päivä neljän lehmän lypsämisellä. UN Womenin tukemien investointien ansiosta Galima tienaa maidon myymisestä nyt tuplasti sen, mitä ennen. Maidosta saatu tuotto lisää merkittävästi koko perheen ravitsemusta (Kuva ja teksti UNW).

Blogi osallistuu Suomen ensimmäiseen hyväntekeväisyystempaukseen Nälkä voidaan voittaa (11.3-10.4.2013). Voit osallistua hyväntekeväisyyteen lahjoittamalla rahaa Jelpin kautta. Varoja kerätään kehitysmaiden naisviljelijöille, että he saisivat oikeuden maahan, koulutukseen ja kunnollisiin työvälineisiin. Vähimmäismäärä on 5 euroa. Lahjoituksen voi tehdä myös anonyymisti.



KIRGIISIA: Galima hommik algab iga päev nelja lehma lüpsmisega. Tänu UN Womeni toetatud investeeringutele Galima teenib piima müümise pealt nüüd topelt rohkem kui enne. Piimast saadud tulu lisab märkimisväärselt kogu pere toitumist (Pilt ja tekst UNW).

Blogi osaleb Soome esimeses toidublogide heategevusürituses Nälg vôidakse vôita (11.3-10.4.2013). Vôid osaleda heategevuses annetades raha Jelpi kaudu. Raha kogutakse arengumaade naispôllumajandustöötajatele, et nad saaksid ôiguse maale, haridusele ja korralikele töövahenditele. Väiksem summa, mida vôib annetada on 5 eurot. Annetada vôib ka anonüümselt.

6 kommenttia:

  1. Ma pole iialgi söönud lammast. Kahjuks siin pole seda poes.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huvitav, et teie pool ei ole lammast müügil. Meil Espoos reklaamiti enne pühi pôhjapôdraliha valmistamist pühedetoiduks. See oleks üks variant peolauale. Huvitav.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Niin sinullekin! Olikin kaunis aurinkoinen pyhä. Huomenna menen vielä lenkille.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...