maanantai 21. toukokuuta 2012

Wieniläinen jäätelökahvi - Viini jäätisekohv


Wieniläinen jäätelökahvi on erittäin hyvä ja virkistävä kylmä kahvijuoma kuumana kesäpäivänä. Tämä ohje on taas keittokirjasta Nautinnollinen kahvihetki. Alkuperäisessä ohjeessa laitettiin kermavaahdon pinnalle raastettua tummaa suklaata, mutta minulla oli kotona iso levy maitosuklaata sekä laitoin maitosuklaan raastetta juoman pinnalle. Muuten on ohje ihan sama kuin kirjassa. Tämä on sitten alkoholiton kahvijuoma siitä kirjasta. Katso vielä kuumia kahvijuomia Farisealainen ja Kahvi-munapunssi.

4 annosta
Valmistusaika 10 minuuttia + kahvin jäähtymisen aika noin 1 tunti


8 dl kylmää espressoa tai vahvaa kahvia
8 palloa vaniljajäätelöä
1 ½ dl kermaa
raastettua tummaa suklaata



Jäähdytä espresso hyvin jääkaapissa. Laita kaksi jäätelöpalloa neljään korkeaan lasiin ja kaada kylmää kahvia päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi, nosta nokare jokaiseen lasiin ja koristele juoma suklaaraasteella. Aseta pitkävartinen lusikka ja pilli lautaselle. Tarjoile heti.

****

Viini jäätisekohv on eriti hea ja virgistav külm kohvijook kuumal suvepäeval. See retsept on jälle kokaraamatust Nautinnollinen kahvihetki (Naudinguline kohvihetk). Originaalretseptis pandi vahukoore peale riivitud tumedat shokolaadi, aga minul oli kodus suur tahvel piimashokolaadi ning panin riivitud piimashokolaadi joogi peale. Muidu on retsept sama nagu raamatus. See on siis alkoholivaba kohvijook sellest raamatust. Vaata veel kuumi kohvijooke Variser ja Kohvi-munapunch.

4 kôrget klaasi
Valmistusaeg 10 minutit + kohvi jahtumise aeg umbes 1 tund


8 dl külma espressot vôi kanget kohvi
8 palli vaniljejäätist
1 ½ dl rôôska koort
riivitud tumedat shokolaadi

Jahuta kohv hästi külmkapis. Pane kaks jäätisepalli nelja kôrge klaasi sisse ja kalla külma kohvi peale. Vahusta koor vahuks, tôsta lusikaga vahukoort igasse klaasi ja kaunista jook riivitud shokolaadiga. Aseta pika varrega lusikas ja kôrs igale taldrikule. Serveeri kohe.

4 kommenttia:

  1. Ihana juoma helteiseen kesäpäivään. Kunhan parin viikon kuluttua alkaa loma, sitten ehtii tehdä kaikenmoisia hekkuja, tätäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä hyvä piristävä juoma. Mikä tärkein, hyvin helppo valmistaa ja hyvin tavalliset raaka-aineet! Kaunista kesälomaa sinulle! Täällä odotellaan vielä yli kuukauden lomaa.

      Poista
  2. Tulkoon helteet niin saa oloaan vilvoittaa Wieniläisellä.
    Aurinkoisia päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on jo naudittu alkukesän päivistä! Aurinkoa myös sinnepäin!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...