maanantai 30. tammikuuta 2012

Pinaatti-juustonyytit (vege) - Spinati-juustutaskud (vege)




FIN

Tämä ohje Empanadillas de Queso y Espinacas on taas Tapas kirjasta niin miten 2 viimeistä postausta ja minulla oli taas pakko muokata sitä ohjetta omalla tavalla.

Nämä pinaatti-juustonyytit ovat ravintolan El Parador asiakkaiden kestosuosikkeja.

Pidän tauon Tapas kirjasta, mutta palaan sen pariin varmasti vielä tulevaisuudessa.

24 nyyttiä

Valmistusaikaa 1 tunti ja 10 minuuttia + täytteen maustumisen aika 2 tuntia

4x70 g nuoria pinaattilehtiä huuhdeltuna / pinaatti oli rasioissa (kirjassa 800 g nuorta lehtipinaattia huuhdeltuna)
100 g laadukasta, täyteläistä tuorejuustoa
100 g kypsytettyä cheddaria raastettuna (minulla oli irlantilaista Dubliner Cheddaria, mikä on voimakasmakuinen kova juusto)
merisuolaa ja rouhittua mustapippuria maun mukaan
oliiviöljyä
2x500 g Pirkka lehtitaikinalevyjä / yhteensä 12 levyä (kirjassa 1 pakkaus valmiiksi kaulittua lehtitaikinaa, aika epämääräistä)
1 vatkattu kananmuna

Nosta suuri paksupohjainen paistinpannu liedelle kovalle lämmölle ja lisää sille 2 lirausta oliiviöljyä. Kun öljy savuaa, lisää pinaatti sekä ripaus suola ja kääntele lehtiä varovasti pannulla, kunnes ne alkavat pehmetä. Juuri ennen kuin pinaatti menettää kosteutensa, nosta pannu liedeltä ja kaada pinaatti talouspaperille vuorattuun kulhoon, jotta kitkerä neste imeytyy pois. Anna pinaatin jäähtyä, leikkaa se keittiösakseilla muutaman kerran paloiksi (helpompi syödä nyyttejä) ja kaada se kulhoon, lisää joukkoon molemmat juustot, peitä kulho tuorekelmulla ja laita se jääkaappiin 2 tunniksi.

Laita uuni lämpenemään 200 aseeseen ja ota pakastettu lehtitaikina sulamaan. Aseta levyt työtasolle, missä niitä on hyvä leikata sulamisen jälkeen pizza/piirakkaleikkurilla poikittain kahteen osaan.

Laita nokare pinaatti-juustotäytettä taikinaneliön keskelle. Voitele neliön reunat kananmunalla. Täytettä pitää olla sen verran, että taikinaneliön reunat saa liimata vatkatulla munalla kiinni. Nosta neliön kulmat keskelle ja nipistä taikinaneliön reunat ja kulmat kiinni niin, että niistä muodostuu huippuja nyytin päälle. Voitele taikinanyyttien huiput kananmunalla ja paista 20 minuuttia uunin keskiritilätasolla tai kunnes nyytit ovat kullanruskeita. Tarjoile kuumana tai huoneenlämpöisenä.

Tarjoiluehdotus: Alku- ja välipala, juomien kera.

Katso myös: Broilerimaksaa savustetun pekonin, perunoiden ja punasipulin kera - Broilerimaksa suitsupeekoni, kartulite ja punase sibulaga - Frito Mallorquin ja Paahdettua fenkolia kirsikkatomaattien, kikherneiden ja salvian kera (vege) – Röstitud fenkol kirsstomatite, kikherneste ja salveiga (vege)

++++++

EST

See retsept Empanadillas de Queso y Espinacas on jälle Tapas raamatust nii nagu 2 eelmise postituse retseptid ja tegin jälle omad korrektuurid retsepti.

Need spinati-juustutaskud on restorani El Parador klientide püsivad lemmikud.

Pean väikse pausi Tapas raamatust, aga tulen tulevikus selle juurde kindlasti tagasi.

24 taskut

Valmistusaeg 1 tund ja 10 minutit + täidise maitsestumise aeg 2 tundi

4x70 g noori spinatilehti pestuna / spinat oli karpides (raamatus 800 g noori spinatilehti pestuna)
100 g kvaliteetset, täidlase maitsega toorjuustu
100 g küpsetatud cheddarit riivituna (minul oli iiri Dubliner Cheddarit, mis on tugevamaitseline kôva juust)
meresoola ja jahvatatud musta pipart maitse järgi
oliiviôli
2x500 g Pirkka lehttainast / kokku 12 taignaplaati / vôi 2x500 g muu valmistaja lehttainast, millest tuleb 24 taignaruuttu (8x8 cm) (raamatus oli 1 pakend valmis rullitud lehttainast, üsna ebamäärane)
1 lahtiklopitud kanamuna

Tôsta suur paksupôhjaga praepann pliidile kôrgele temperatuurile ja lisa pannile 2 lonksu oliiviôli. Kui ôlist tôuseb suitsu, lisa spinat ning veidi soola ja sega lehti ettevaatlikult kuni need muutuvad pehmeks. Just enne kui spinat kaotab oma niiskuse/mahlasuse, tôsta pann pliidilt ja kalla spinat majapidamispaberiga voodertatud kaussi, et kibe vedelik imenduks paberisse. Anna spinatil jahtuda, lôika see köögikääridega môned korrad väiksemateks tükkideks (lihtsam taskuid süüa) ja kalla see kaussi, lisa hulka môlemad juustud, peida kauss toidukilega ja pane see 2 tunniks külmkappi maitsestuma.

Pane ahi soojenema 200 kraadile. Rulli taigen ja tee taignast 24 ruuttu môôtudega 8x8 cm. (Soome Pirkka taignaplaate ei ole vaja rullida, need tuleb lôigata pôigiti pooleks. Need on sügavkülmutatud ja enne taskute tegemist peab ainult üles sulatama).

Pane umbes pool supilusikatäit täidist taignaruudu keskele. Määri ruudu ääred munaga. Täidist peab olema nii palju, et taignaruudu ääred saab liimida munaga korralikult kinni. Tôsta ruudu nurgad keskele ja vajuta taignaruudu ääred ja nurgad kinni nii, et neist tuleb tipp tasku peale. Määri taignataskud pealt kanamunaga ja küpseta 20 minutit ahju keskmisel kôrgusel vôi nii kaua kuni need on pealt kuldpruunid. Serveeri kuumana vôi toasoojana.

Serveerimise ettepanek: Eelroog, vahepala, jookide kôrvale.

Vaata ka: Broilerimaksaa savustetun pekonin, perunoiden ja punasipulin kera - Broilerimaksa suitsupeekoni, kartulite ja punase sibulaga - Frito Mallorquin ja Paahdettua fenkolia kirsikkatomaattien, kikherneiden ja salvian kera (vege) – Röstitud fenkol kirsstomatite, kikherneste ja salveiga (vege)

5 kommenttia:

  1. Tässäpä jälleen mainio ohje, joka täytyypi kokeilla.
    Kaunista talvipäivää!

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen resepti. Minun mies ei tykkää pinaatista, joten minun pitäisi laittaa jotain muuta. Mutta nuo taikina "paketit" ovat niin söpöjä :)

    VastaaPoista
  3. Hei Tarina! Se on mainio ohje, cheddarjuusto tekee siitä mainion. On monia pinaatti-juustonyyttiohjeita, missä on fetaa tm. juustoa käytetty, mutta cheddar sopii mielestäni erinomaisen hyvin tähän nyyttiin. Kaunista pakkaspäivää!

    Hei Piparipulla! Jos ei tykkää pinaatista niin ei tykkää. Sellaisille nyyteille voi keksiä erilaisia täytteitä. Oli tosi mielenkiintoinen lukea tätä Tapas kirja, jälkikäteen nauran, koska se oli luovaa lukemista ja lähestymistä ohjeisiin.

    VastaaPoista
  4. Joo ehkä voisin laittaa kinkkua pinaatin tilalle :)

    VastaaPoista
  5. Piparipulla, kinkku on hyvä täyte. Mielestäni niiden nyyttien muoto on hyvin kaunis. Ihan kuin pellillinen kukkia.

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...