tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kana-riisinuudelikeitto

3 l

Valmistusaika n. 40 min.

Tämä on lämmittävä ja piristävä Thaityypinen kana-riisinuudelikeitto, mitä sopii syödä säällä kuin säällä. Se keitto kiihdyttää aineenvaihduntaa ja nostaa hien sen syöjän otsalle. Huomioi se, että herneenpalot ovat ohuita ja kypsyvät tosi nopeasti. Lisää ne vasta viimeisellä hetkellä kattilaan kun haluat saada kevätvihreitä herneenpalkoja tarjoiluhetkeksi. Jälkilämmöllä kattilassa ne muuttuvat aika nopeasti alussa kirjavaksi ja sen jälkeen armeijanvihreäksi. Minä odotin keiton kuvaamisella liian kauan ja minulla olivat ne muuttuneet jo armeijanvihreäksi.







n. 1 kg / 3 kpl Kariniemen kanapojan koipireisiä
2 isoa porkkanaa
1 kokonainen valkosipulinkynsi
1 keltasipuli
iso pala inkivääriä
2-3 chiliä
150 g / 1 pkt herneenpalkoja
n. 100 g riisinuudeleita
200 ml kookosmaitoa
1 limen tuorepuristettua mehua
5 kaffirlimen lehteä
suolaa
kevätsipulia
korianteria
öljyä
vettä

Ruskista öljyssä pannulla koipireidet ja lisää kattilaan kiehuvaan veteen, missä kypsennät niitä kunnes ne ovat pehmeitä (minulla olivat koipireidet kypsymässä n. 35 min). Lihalla pitää olla kattilassa veden peitossa. Lisää suola keittoveteen.

Kuori porkkanat, valkosipulinkynsi, sipuli ja inkivääri. Leikkaa porkkanasta samankokoiset palat ja sipulista suikaleet. Raasta valkosipuli ja inkivääri. Hienonna kevätsipuli, korianteri ja chili (poista chilistä siemenet). Huuhtele herneenpalot valmiiksi.

Kun koipireidet ovat kypsiä, sitten nosta ne kattilasta aluselle jäähtymään. Lisää kattilaan keittoliemeen porkkanat ja anna niillä kypsyä muutaman minuutin. Tästä alkaen on keiton valmistaminen tosi nopea. Lisää sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili. Anna niilläkin kypsyä muutaman minuutin. Puhdista nopeasti kanan koipireidet, poista nahka, luut ja rustot sekä repii lihasta pitkiä paloja. Lisää liha keittoon. Lisää kookosmaito. (Tarvittaessa lisää vettä). Anna keitolla mennä poreilemaan. Lisää herneenpalot ja kaffirlimen lehdet sekä purista limen mehu joukkoon. Viimeisenä lisää riisinuudelit. Periaatteessa nuudelit kypsyvät kuumassa keittoliemessä jälkilämmöllä. Käännä hellan levyltä teho/lämpö pois. Viimeisenä lisää hienonnettu kevätsipuli ja korianteri sekä jätä niitä vielä koristelemista varten.

Tarjoile heti. Koristele annos kevätsipulilla ja korianterilla.

Huom! Keittoliemen voi jättää myös kirkkaaksi ja keiton voi valmistaa ilman kookosmaitoa. Marketeissa on myynnissä vielä kevyt kookosmaitoa ja kookoskermaa, niin että valinnanvaraa riittää.

Tarjoiluehdotus: Voi olla niin alkuruoka kuin pääruoka, laihduttajan ruokavalio.

6 kommenttia:

  1. Auts onpa herkullisen näköistä keittoa!
    Lentsu vaan on vienyt makuaistin ja kaik' mitä suuhunsa laittaa maistuupi aaltopahville :(
    Mukavaa sumuista kevätpäivää!

    VastaaPoista
  2. Voi Voisula kun olet jälleen tehnyt maukkaan näköistä ruokaa. Kanakeitto on yksi monista lemppareistani. Aaah tätä täytyy kokeilla.
    Asutko Espoossa? Voisimme mennä kahville joku päivä, vai mitä? s.postini on marjo.julin@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Hei Tarina! Tervetuloa blogiini! Tämä keitto on hyvä myös flunssan jälkeen. Helppo valmistaa. Pikaista paranemista sinulle. Kävin jo katsomassa blogiasi, mutta palataan asiaan. Sinullekin oikein mukavaa kevätpäivää! Nyt se tulee.

    VastaaPoista
  4. Hei Maiju! Se on sellainen kanakeitto, että uuh! hiki nousee otsalle, mutta hyvä. Paljon riippuu chilin määrästä. Valmistin sitä helmikuussa inhottavalla pakkaspäivällä. Alussa nenä vuoti pakkasesta ja keiton syömisen jälkeen chilistä. Varsinaista ruokapuhetta... Kyllä asun Espoossa ja itse asiassa me ollaan melkein naapureita. Kiitos kutsusta, mennään kahville. Kirjoitan.

    VastaaPoista
  5. Vai naapureita, olemmekohan tavanneet jo?
    Odotan innolla yhteydenottoasi :)

    VastaaPoista
  6. Kirjoitit, että asutte Merituulen lähellä... Melkein naapureita, ehkä olemmekin jo tavanneet! Yritän kirjoittaa viikonloppuna.

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...