maanantai 18. huhtikuuta 2011

Irlantilainen lammaspata





2-4 annosta
Valmistusaika noin 3 tuntia


noin 1 kg karitsan lapaa luulla
3 porkkanaa
7 perunaa
3 pientä sipulia
1 kourallinen kokonaisia ohrasuurimoita
merisuolaa
noin 10 kpl kokonaisia mustia pippureita
3 laakerinlehteä
jauhettua paprikaa
rosmariinioksia
1 iso tölkki / 440 ml Kilkenny olutta
voita
ruokaöljyä
vettä


Kuori perunat, porkkanat ja sipulit sekä leikkaa perunat kahteen osaan ja porkkanat sekä sipulit neljään osaan. Ruskista liha kuumalla voi-öljypannulla ja siirrä liha uunivuokaan. Asettele perunat, porkkanat ja sipulit vuokaan lihapalojen ympärille ja väliin. Ripottele päälle suolaa, lisää pippurit ja asettele laakerinlehdet ja rosmariinioksat lihan-juureksien väliin. Ripottele päälle jauhettua paprikaa. Kaada olut tölkistä pannulle, missä ruskistit karitsaa ja anna sillä mennä poreilemaan. Kaada olut vuokaan juureksien ja lihan päälle. Tarvittaessa lisää vettä, että kaikki palat olisivat sopivasti liemen peitossa. Lopuksi lisää kourallinen ohrasuurimoita. Niilläkin on hyvä olla liemessä. Kypsennä 175-asteisessa uunin keskitasolla noin 2,5 tuntia tai kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä. Voit kääntää lihapaloja kypsymisen puolessa välissä. Tarkista, että uunivuossa on sopivasti lientä ja lisää vettä tarvittaessa. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Koristele annoslautanen rosmariinioksalla.

2 kommenttia:

  1. Kiitokset pääsiäislampaasta ... nuoleskelen täällä suupieliä!
    Iloista pääsiäistä koko perheelle!

    VastaaPoista
  2. Hei Tarina! Ole hyvä. Tietenkin sitä lammaspata voi valmistaa ympäri vuoden. Syksyllä ja talvella lisäisin liemeksi Guinness olutta, mikä on tumma ja raskasta. Keväällä mielestäni sopii Kilkenny. Lammaspadan voi valmistaa myös ilman olutta, niin miten alkuperäisessä ohjeessa, mutta mielestäni olut antaa sille lisää irlantilaista maalaistunnelmaa. Muuten sellaiset tv-kokit kuten Jamie Oliver ja Nigella ovat puhuneet juuri luullisen (mikä on myös edullisempaa) lampaan lihan puolesta, mistä tulee ruokaan enemmän makua. Tällä lammaspadalla pääsee irlantilaiseen vauhtiin vielä kun on ruokajuomaksi toinen tölkki olutta.

    Kiitos! Pääsiäinen oli aurinkoinen.

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...