sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Sipulinkuorilla värjätyt kananmunat

Minulla 5 kananmunaa. Samassa kattilassa voi keittää ainakin 10 munaa. Me menemme Pääsiäiseksi kotoa pois ja siksi minä värjäsin vaan 5 kananmunaa.

Valmistusaika n. 50 min






3-4 kourallista sipulinkuoria
ripaus suolaa
kananmunia
vettä

Ota kananmunat huoneenlämpöön.

Keitä sipulinkuoria vedessä (minulla 2 l vettä) kattilassa 5 minuuttia ja jätä sitten sipulinkuoret hautumaan kattilaan kuumaan veteen kannen alle ja käännä hellan levyn teho pois. Sipulinkuorista irtoaa pronssin väristä väriainetta. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Pane kananmunat kattilaan sipulinkuoriveteen ja lisää ripaus suolaa. Laita levyn lämpö taas päälle ja keitä kananmunia 15 minuuttia sopivalla teholla levyllä (tulevat kovat keitetyt munat). Nosta kananmunat kattilasta isoon kulhoon kylmään veteen.

Nosta värjätyt kananmunat vedestä työtasolle, missä niiden kuoret aika nopeasti kuivuvat.

Huom! Suosittelen mustaa tai tummaa kattilaa kananmunien värjäystä varten. Ruskeista munista tulevat erittäin tummat kauniit pronssi väriset kananmunat.

Tarjoiluehdotus: Pääsiäiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...