lauantai 19. huhtikuuta 2014
Tropical mysli muffinit – Tropical müsli muffinid
Postauksen sponsori on Helsingin Mylly.
Katso myös ohje Marjaisen muromyslin paistos.
Koska leivoin muffineita Pääsiäisen alla, sitten koristelu tuli Pääsiäisen aiheinen. Koristele muffinit niin, miten itse haluat. Koristelin tyttäreni kanssa yhdessä muffinit molempien makumieltymyksien mukaan. Ne tulivat sunnuntaimuffinit.
12 muffinia
Valmistus 40 minuuttia + suklaakuorrutteen kovettumisen aika
4 dl Myllärin Luomun Tropical mysliä
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl mantelijuomaa
ripaus suolaa
50 g sulanut voita
Kuorrute:
170 g tummaa suklaata
loraus rypsiöljyä
monivärisiä suklaaströsseleitä
suklaaraemunia
Vaahdota yleiskoneen kulhossa kananmuna ja sokeri tasaiseksi vaahdoksi. Lisää sulanut voi ja mantelimaito joukkoon sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet (ei mysliä). Lopuksi kääntele joukkoon mysli.
Laita yksi paperista muffinivuoka ison muffinssivuoan jokaiselle paikalle ja jaa taikina vuokiin.
Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia. Voit kokeilla puutikulla ovatko muffinit kypsiä. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, silloin ne ovat valmiita. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata se mikrossa. Sekoita joukkoon loraus öljyä. Levitä lusikalla jokaisen muffinin pinnalle suklaata ja lopuksi koristele muffinit suklaaströsseleillä ja suklaaraemunilla. Nosta muffinit jääkaappiin, missä suklaakuorrute kovettuu.
***
Postituse sponsor on Helsingin Mylly.
Vaata ka retsepti Marjase müsli vorm.
Kuna küpsetasin muffinid enne Ülestôusmispühi, siis kaunistusse tuli Ülestôusmispühade teemat. Vôid kaunistada muffinid nii nagu ise soovid. Minä kaunistasin muffinid koos oma tütregameie môlema maitse järgi. Need tulid pühapäeva muffinid.
Kuvan Tropical myslin paketti on Helsingin Myllyltä - Pildil olev Tropical müsli pakend on saadud Helsingi Myllylt.
12 muffinit
Valmistus 40 minutit + shokolaadiglasuuri kôvenemise aeg
4 dl Myllärin Luomu Tropical müslit
2 ½ dl nisujahu
3 kanamuna
1 tl vaniljesuhkrut
2 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl mandlipiima
veidi soola
50 g sulanud vôid
Glasuur:
170 g tumedat shokolaadi
lonks rüpsiôli
mitmevärvilist shokolaadidekoori
shokolaadimune
Vahusta köögikombainiga kanamunad ja suhkur ühtlaseks vahuks. Lisa sulanud vôi ja mandlipiim ning omavahel segatud kuivad ained (ei müslit). Viimasena sega sisse müsli.
Aseta iga suure muffinivormi kohale üks paberist muffinivorm. Jaga taigen muffinivormidesse.
Küpseta 225 kraadises ahjus keskmisel kôrgusel umbes 15 minutit. Vôid puutikuga proovida kas need on valmis? Kui tikule ei jää tainast, siis need on valmis. Anna jahtuda.
Valmista glasuur. Tükelda shokolaad kaussi ja sulata mikroahjus ära. Sega sisse lonks rüpsiôli ja määri lusikaga iga muffini peale sulanud shokolaadi. Lôpuks kaunista shokolaadidekooriga ja shokolaadimunaga. Tôsta muffinid külmkappi, kus shokolaad kôveneb.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Laitoin sinulle haasteen blogiini.
VastaaPoistaTäällä tulee käytyä kurkkimassa mitä kaikkea ihanaa olet saanut aikaiseksi.
Kiitos kaikesta! Kaunista kevättä!
PoistaPikkuneidit ovatkin hyvä makuraati ja palautetta tulee, jos ei ole maku kohdallaan.
VastaaPoistaAntoisaa arkiviikkoa!
Kyllä, näin se taitaa olla. Itsekin tykkäsin niistä. Kaunista kevättä!
Poista