keskiviikko 5. helmikuuta 2014
Tulinen jättikatkarapu-nuudeliwokki - Tuline hiigelkreveti-nuudliwokk
4-6 annosta
Valmistus 30 minuuttia
200 g keitettyjä ja pakastettuja jättikatkarapupyrstöjä sulatettuna
1 iso porkkana suikaleina
1 iso valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 salottisipulia suikaleina
pala inkivääriä suikaleina
227 g / 1 tölkki ananaspaloja mehussa + mehu
1-2 kuivattu chili hienonnettuna siemenien kera
1 dl kookoslastuja
voita
ruokaöljyä
Kastike:
400 ml kookosmaitoa
sitruunan mehua
1 rkl maissitärkkelystä
3 rkl mirinia (makeaa riisiviiniä)
3 rkl soijaa
3 kiekkoa kokojyvänuudeleita
korianterin lehtiä
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan (minulla 3 minuuttia). Valuta vesi pois.
Kaada ananasmehu kulhoon, sekoita maissitärkkelys joukkoon. Lisää kookosmaito, sitruunamehu, chili, mirin ja soija sekä sekoita aineet hyvin keskenään. Laita kulho sivuun.
Sulata wokkipannussa pala voita ja lisää öljy. Lisää pannulle kuuman rasvan joukkoon porkkanasuikaleet, kypsennä niitä muutaman hetken. Lisää inkivääri, sipuli ja valkosipuli sekä kypsennä muutaman hetken aineksia sekoittaen. Lisää kookoslastut, ananas ja kastike. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes kastike sakenee. Lisää nuudelit ja katkaravut sekä sekoita aineet keskenään. Anna kypsyä sen verran, että nuudelit ja katkaravut lämpenevät. Koristele korianterilla ja tarjoile heti.
***
4-6 portsjonit
Valmistus 30 minutit
200 g keedetud ja sügavkülmutatud hiigelkrevette ülessulatatuna
1 suur porgand tikkudeks lôigatuna
1 suur küüslaugu küüs hakituna
2 shalotisibulat viiludena
tükk ingverit tikkudeks lôigatuna
227 g / 1 purk ananassitükki mahlas + mahl
1-2 kuivatatud chilikaun peenestatuna koos seemnetega
1 dl kookoslaaste
vôid
toiduôli
Kaste:
400 ml kookospiima
sidrunimahla
1 sl maisitärklist
3 sl mirinit (magusat riisiveini)
3 sl sojakastet
3 ketast täisteranuudleid
korianderi lehti
Keeda nuudleid pakendi juhendi järgi (minul 3 minutit). Nôruta vesi ära.
Kalla ananassimahl kaussi, sega maisitärklis selle sisse. Lisa kookospiim, sidrunimahl, chili, mirin ja soja ning sega ained omavahel hästi läbi. Pane kauss kôrvale.
Sulata wokkpannil vôi ja lisa ôli. Lisa pannile kuuma rasva sisse porganditikud ja küpseta neid môned hetked. Lisa ingver, sibul ja küüslauk ning küpseta veel môned hetked aineid neid pannil vahetevahel segades. Lisa kookoslaastud, ananass ja kaste. Anna haududa madalal temperatuuril kuni kaste muutub paksuks. Lisa nuudlid ja krevetid ning sega ained omavahel läbi. Anna küpseda nii kaua kuni nuudlid ja krevetid kuumenevad. Kaunista korianderiga ja serveeri kohe.
Tunnisteet:
30 min,
30 min EST,
mereannid EST,
wokk EST,
wokki,
äyriäiset
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti