sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Pekoniin käärityt uuniherkkusienet – Toorpeekoniga ahjushampinjonid


9 käärittyä herkkusientä
Valmistus 40 minuuttia

9 samankokoista jumboherkkusientä
noin 200 g tuorejuustoa / voi olla herkkusienten kanssa sopivia erilaisia makuja
ruohosipulia, timjamia, rosmariinia
jauhettua mustapippuria
oliiviöljyä

Puhdista herkkusienet ja poista niiden kannat. Täytä herkkusienien kolot tuorejuustolla, ripottele tuorejuuston pinnalle hienonnettua yrttiä ja kääri sienet pekoniviipaleiden sisälle. Pistä tarvittaessa pekonien reunat cocktailtikkuilla kiinni. Jauhaa pinnalle mustapippuria. Levitä uunivuoan pohjalle oliiviöljyä ja aseta herkkusienet vuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia (riippuen herkkusienien koosta) kunnes pekoni on kullanruskea ja herkkusienet kypsiä. Poista cocktailtikut. Tarjoile heti.

***


9 shampinjoni
Valmistus 40 minutit

9 samasuurust jumboshampinjoni
umbes 200 g toorjuustu / vôib olla shampinjonidega kokku sobivaid erinevaid maitseid
murulauku, tüümianit, rosmariini
jahvatatud musta pipart
oliiviôli

Puhasta shampinjonid ja eemalda nende varret. Täida seente augud toorjuustuga, raputa toorjuustu pinnale hakitud murulauku ja kääri seened peekoniviilude sisse. Vajadusel vôid peekonite otsad kinnitada väikeste puust suupistetikkudega. Jahvata pinnale musta pipart. Määri ahjuvormi pôhjale oliiviôli ja aseta seened vormi. Küpseta ahju keskmisel kôrgusel 200 kraadis umbes 30 minutit (sôltuvalt shampinjonide suurusest) kuni peekon on saanud pinnale kuldset värvi ja shampinjonid on küpsed. Eemalda suupistetikud.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...