FIN Mainospostaus. Yhteistyössä Food Lab.
EST Reklaampostitus. Koostöös Food Lab.
FIN Olen ollut keväästä 2013 alkaen Vip-kehittäjänä mukana Food Labin kautta S-ryhmän uusien ravintolakonseptien kehityksessä. Menin mukaan suuressa huumassa ja olen käynyt muutamassa tilaisuudessa, missä käydään konseptien kehityskeskusteluja. Viime vuoden lokakuussa oli Food Labin toisen konseptin Smoothdog machine (hot dog – smoothie pikaravintola) esittelytilaisuus ruokabloggareille. Toisen konpsetin kehitys Food Labissa kestää vielä huhtikuun saakka. Esittelyssä kuulimme, miten ensimmäinen konsepti (premium sandwiches) Subille, on ollut jymymenestys.
EST Olen olnud 2013. aasta kevadest alates osalenud ühe Vip-arendajana Food Labi kaudu S-rühma uute restoranikonseptide arendamistegevuses. Läksin sellega kaas suures hoos ja olen osalenud mônes ettevôtmises, kus peetakse konseptide arendusvestlusi. Eelmise aasta oktoobris oli Food Labi teise konsepti Smoothdog machine (hot dog-smoothie kiirrestoran) esitlus soome toidublogijatele. Teise konsepti arendamine kestab Food Labis veel aprilli kuuni. Esitlusôhtul kuulsime, kuidas esimene konsept (premium sandwiches) Subille, on olnud suur ônnestumine.
FIN ”Subille-konsepti lähtee todellakin pilottiin vuoden 2014 aikana 2-3 kpl ravintolan voimin. Ensimmäinen pilottikohde tulee olemaan HOK-Elannon liiketoiminta-alueella (kauppakeskuksessa). Näillä näkymin ensimmäinen Subille-patonki saadaan ulos maalis-huhtikuussa. Kyllä se pitää paikkansa, että neljän VIP-kehittäjän luomat Subille-maut tulevat kulkemaan konseptiin Päivän Special -pankissa. Nämä VIP-kehittäjien laatimat Subillet ovat myynnissä kampanjatuotteina perusvalikoiman lisäksi. Päivän Special –pankki tulee koostumaan 12 erilaisesta Subillesta ja näistä 4 kpl on VIP-kehittäjien suunnittelemia.”
Anne-Maria Mikkonen, Food Labin manager (alhaalla kuvassa), Lautasellesi – Sinu taldrikule ruokablogille.
”Subille-konsept lähen tôepoolest pilootti 2014. aastal 2-3 restoraniga korraga. Esimene pilootobjekt tuleb HOK-Elanto ürituse piirkonda (s.t. pealinnapiirkond) (kaubanduskeskustesse). Praeguse arvestuse järgi esimene Subille-baguette saadakse välja märtsis-aprillis. See on tôsi, et nelja Vip-arendaja loodud Subille-maitsed tulevad konseptisse Päeva Special-panga kaudu. Need Vip-arendajate loodud Subille’d on müügil kampaaniatoodetena pôhivaliku lisaks. Päeva-Special-pank hakkab koosnema 12 erinevast Subille’st ja neist 4 on Vip-arendajate väljamôledud.”
Anne-Maria Mikkonen, Food Labi manager (all pildil), Lautasellesi – Sinu taldrikule toidublogile.
FIN Yllätykseksi sain Vip-kehittäjän kutsun myös toisen konseptin Smoothdog machine Vip-tilaisuuteen 28.1.2014. Alhaalla kuvassa vasemalla ja ylhäällä haastattelukuvassa Petri Martola, kehityspäällikkö SOK.
EST Oma üllatuseks sain Vip-arendaja kuste ka teise Smoothdog machine konsepti Vip-arendusvestlusele 28.1.2014. Alumisel pildil vasakul ja üleval intervjuu andmise pildil Petri Martola, arendusjuht SOK.
FIN Ensimmäisessä Vip-tilaisuudessa viime kesän alussa ehdotimme, minkälaisia uusia ravintoloita Subille lisäksi haluaisimme tulevaisuudessa nähdä ja meidän ideoista on S-ryhmän kuluttajaraati valinnut parhaan ravintolaidean. Idea julkaistiin tiistai-iltana 28.1.2014 vaan meille, Vip-kehittäjille, ja workshopissa asiakasprofiilin luomisen kautta aloitimme uuden, kolmannen, ravintolakonseptin luomisella. Kolmas konsepti julkaistaan Food Lab'issa keväällä.
EST Esimeses Vip-vestluses eelmise suve alguses tegime ettepanekuid, missuguseid uusi restorane Subille lisaks tahaksime tulevikus näha ja meie ideedest on S-rühma kliendid paneelküsitluses välja valinud parima idee. Idee avaldati ainult meile teisipäeva 28.1.2014 ôhtul, see on praegusel hetkel veel saladus, ja workshopis kliendiprofiili loomise kaudu alustasime uue kolmanda restoranikonsepti loomisega. Kolmas konsept avaldatakse Food Lab'is kevadel.
FIN Päätin tehdä postauksen omasta osallistumisesta Food Labin yhtenä Vip-kehittäjänä, koska ravintolakonseptien kehitystyö ennen kaikkea kehittää minua ja on tietenkin hyvin mielenkiintoinen prosessi. Huumasta on tullut vakavasti otettava, kiinnostava ja innovatiivinen työ. Minua enää ei kiinnosta pelkästään makuyhdistelmien ideoiminen, vaikka niitäkin ideoita olen Food Labin isoon yhteiskattilaan lähettänyt. Minua kiinnostaa ajan hermoilla oleminen, uusien ideoiden ja uusien ravintolakonseptien kautta yhteiskunnassa vaikuttaminen. Kuulun ”ruoka-uskoon” ja näin olen oikeassa paikassa vaikuttamassa yhteiskuntaa. Innovaatioon tarvitaan resursseja ja S-ryhmällä niitä löytyy. Tietenkin haluan olla mukana työssä, minkä takana voin seisoa. Yhteisvoimilla yritetään murtaa ja jossain määrin varmasti murretaankin ravintoloiden ja ruuan käsitteitä. Ainakin Suomessa. Olemme mm. pohtineet palvelumuotoilua (Service Design), mikä on minulle täysin uutta lähestymistapaa palvelutyössä. Sellaisessa yhteisvoimassa on kiva olla mukana, missä minua otetaan vakavasti ja kuunnellaan. Se antaa itsevarmuutta, levollisen mielen ja elämäniloa. Kerran löysin netistä voimavarasivun, mikä kuvaa minun mielialaa Vip-kehitystyön parissa tällä hetkellä parhaiden. Se sopii hyvin tämän postuksen taustalle. Miksi laitan sen tähän postaukseen?! Olen keski-ikäinen nainen, mikä tarkoittaa, että olen ehtinyt olla monessa mukana. Siitä on kehittynyt itselleni ajatuksia työnteosta, tulos- ja säästötavoitteista, resurssien käytöstä ja johtamisesta. Se ei ole pelkkää sananhelinää kun puhutaan modernista johtamisesta alhaalta ylöspäin ja työntekijöiden osaamisen avaamisesta. Food Labin tapauksessa asiakkaiden osaamisen avaamisesta.
EST Otsustasin teha oma osalemisest Food Labi ühe Vip-arendajana postituse, sest restoranikonseptide arendustöö arendab enne kôike mind ennast ja on muidugi väga huvitav protsess. Suurest hoost, millega läksin kaasa, on tulnud tôsiselt vôetav, huvitav ja innovatiivne töö. Mind enam ei huvita ainult maitsekoosluste väljamôtlemine, kuigi neidgi olen Food Labi suurde ühisesse katlasse saatnud. Mind huvitab aja pulsiga kaasas käimine, uute ideede ja uute restoranikonseptide kaudu ühiskonnas môjutamine. Mina olen ”toidu-usku” ja nii olen ôiges kohas ühiskonda môjutamas. Innovatsioon vajab resursse ja S-rühmal neid jätkub. Muidugi tahan teha tööd, millesse usun. Ühiste jôududega üritame murda ja usun, et murramegi restoranide ja toidu môistet. Vähemalt Soomes. Oleme mh. arutlenud teenindusdisaini (Service Design) üle, mis on minule täiesti uus lähenemisviis teenindusalal. Sellises ühises jôus on tore osaleda, kus minusse suhtutakse tôsiselt ja mind kuulatakse. See annab enesekindlust, rahuliku meele ja elurôômu. Ükskord leidsin internetist soomekeelse tööjôu ressursside suunamise lehekülje, mis iseloomustab minu praegust meeleolu Vip-arendustöös kôige paremini. See sobib väga hästi selle postituse taustaks. Miks panen selle lingi siia? Olen keskealine naine, mis tähendab seda, et olen jôudnud oma tööelus mitmeid asju teha. Aastate jooksul on endale selginenud môisteid töö tegemisest, kasumi tootmisest ja säästmisest, ressursside kasutamisest ja juhtimisest. See ei ole tühi sônade helin kui räägitakse kaasaegsest juhtimisest alt üles ja töötajate oskuste avamisest. Food Labin puhul klientide oskuste avamisest.
FIN Siitä syystä osaan arvostaa suurta työtä, mitä S-ryhmä/HOK-Elanto Food Labin kautta tekee. Osaan nyt nähdä niistä maukkaista hodareista, mitä meille tarjottiin, kauemmas. Siksi Vip-kehittäjänä oleminen ei ole minulle pelkkä uusien jännittävien makuelämyksien keksimistä ja nyt kolmannen konseptin luomisen lähteellä avautuu minulle vielä paremmin, mihin olen ryhtynyt ja mihin suuntaan tiimillä mennään. Nyt vasta alan tajuamaan, miten isossa jutussa olen mukana. Silloin, kun mennään perustamaan ravintolaketjuja, on järkevä kysyä potentiaalisilta asiakkailta, mitä he haluavat? toki reunaehtojen kautta ja kehittää sitä suuntaa. Siksi on Food Labista tullut kiehtova paikka kaikkineen makuineen, ideoineen ja suuntineen.
EST Sellepärast minusugune inimene oskab hinnata suurt tööd, mida S-rühm/HOK-Elanto Food Labi kaudu teeb. Oskan nüüd näha nendest maitsvatest hot dogidest, mida meile pakuti, kaugemale. Sellepärast Vip-arendajaks olemine ei ole minule ainult uute pônevate maitsekoosluste väljamôtlemine ja nüüd kolmanda konsepti loomise alguses môistan paremini, mida olen tegemas ja kuhu suunda meeskonnaga läheme. Nüüd alles hakkan paremini tajuma, kui suures ettevôtmises olen osalemas. Siis kui minnakse asutama restorane on môistlik küsida potensiaalsetelt klientidelt, mida nad tahavad? muidugi ette antud kriteeride sees ja arendada seda. Sellepärast on Food Labist tulnud pônev koht kôikide oma maitsete, ideede ja suundadega.
FIN Mielestäni S-ryhmän/HOK-Elannon idea luoda premiumtason pikaravintoloita Food Labin pohjalta, mitkä lähestyvät makuelämyksien kautta fine diningin makumaailmaa ja palvelumuotoilun kautta uutta palvelun ulottuvuutta, on suoranaisesti nerokasta. Jään mielenkiinnolla odottamaan uusia ravintoloita. Tulevaisuus maistuu hyvälle.
EST Minu arust S-rühma/HOK-Elanto idee luua premiumtasemega kiirrestorane Food Labi pôhjalt, mis oma maitse-elamuste poolest lähestuvad fine diningut ja teenindusdisaini poolest uut teenindussfääri, on geniaalne. Jään pônevusega ootama uusi restorane. Tulevikul on hea maitse.
FIN Kuvassa alhaalla Marita Parkkari, kehityspäällikkö HOK-Elanto.
EST Alumisel pildil Marita Parkkari, arendusjuht HOK-Elanto.
Lahjakortit kehitystyöstä - Kinkekaardid arendustöö eest: Food Lab.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti