keskiviikko 26. helmikuuta 2014
Tulinen ja ihana ossobucco – Tuline ja mônus ossobucco
2 annosta
Valmistus 2 tuntia ja 30 minuuttia
2 kiekkoa / 700 g ossobucco’a
4 isoa porkkanaa
6 keskikokoista herkkusientä
1 iso keltasipuli
1 iso kokonainen valkosipulin kynsi
1 iso mukillinen lihalientä
5 dl punaviiniä
4 rkl tomaattipyreetä
1 rkl vehnäjauhoa
3 laakerinlehteä
hienonnettua persiljaa
hienonnettua timjamia
noin 1 -2 rkl sokeria
merisuolaa tarvittaessa
½ palko kuivattua ja hiennoettua punaista chiliä siemenien kera
jauhettua mustapippuria
voita
Ruskista kuumalla pannulla voissa ossobucco’t molemmalta puolelta ja nosta ne matalan ison uunivuoan (23x30 cm) pohjalle.
Kuori porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Leikkaa porkkanat paloiksi ja sipuli lohkoiksi. Hienonna valkosipuli. Leikkaa herkkusienet puoliksi. Kypsennä kaikkia kuumalla pannulla, missä ruskistit lihan. Kaada vihannekset uunivuokaan ossobucco’n päälle ja tasoita ne vuokassa. Lisää laakerinlehdet.
Kaada ison kulhon pohjalle noin 1 ½ dl kylmä vettä ja sekoita vehnäjauhot sen joukkoon kunnes se on tasainen. Lisää tomaattipyree ja sekoita se joukkoon. Lisää punaviini ja sekoita joukkoon sekä lopuksi lihaliemi. Lisää vielä hienonnetut yrtit, chili, vähän pippuria ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja kaada sekoitus vuokaan. Lientä pitää olla runsaasti, niin että lihapalat ja vihannekset ovat melkein sen peitossa.
Kypsennä uunin keskitasolla 220-225 asteessa noin 1,5-2 tuntia kunnes liha on murea. Tarkista lientä ja tarvittaessa lisää suolaa tai sokeria. Sokeria menee aika paljon, koska se tasoittaa tomaattipyreen happamuutta.
Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera.
***
2 portsjonit
Valmistus 2 tuntia ja 30 minuuttia
2 ketast / 700 g ossobucco’t
4 suurt porgandit
6 keskmise suurusega shampinjoni
1 suur mugulsibul
1 suur ümar küüslauk
1 suur tassitäis lihaleent
5 dl punast veini
4 sl tomatipastat
1 sl nisujahu
3 loorberilehte
hakitud peterselli
hakitud tüümiani
umbes 1-2 sl suhkrut
meresoola vajaduse korral
½ kaun kuivatatud ja peenestatud punast chilikauna
jahvatatud musta pipart
vôid
Pruunista kuumal pannil vôi sees ossobucco’t môlemalt poolt ja tôsta need madalasse suurde ahjuvormi (23x30 cm).
Koori porgandid, sibul ja küüslauk. Lôika porgandid tükkideks ja sibul sektoriteks. Haki küüslauk. Lôika shampinjonid pooleks. Pruunista kôiki suurel pannil, kus pruunistasid liha. Kalla juurviljad vormi liha peale ja tasanda need vormis. Lisa loorberilehed.
Kalla suure kausi pôhjale umbes 1 ½ dl külma vett ja sega nisujahu selle sisse kuni segu on ühtlane. Lisa tomatipüree ja sega jahusegu sisse. Lisa punane vein ja lôpuks lihaleem ning sega sisse. Lôpuks lisa hakitud ürdid, chili, veidi pipart ja suhkur. Sega ühtalne segu ja kalla see ahjuvormi juurviljade ja liha peale. Leent peab olema nii palju, et juurviljad ja liha jäävad selle alla.
Anna küpseda ahju keskmisel kôrgusel 220-225 kraadis umbes 1,5-2 tunti kuni liha on mure. Kontrolli maitset ja vajaduse korral lisa soola ja suhkrut. Suhkrut kulub üsna palju, see tasakaalustab haput tomatipüreed.
Serveeri keedetud kartulite vôi kartulipudruga.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti