perjantai 10. tammikuuta 2014

Höyrytetyt lohipalat ja valkoviini-kermakastike - Aurutatud lôhetükid ja valge veini-koore kaste


4 annosta
Valmistus 15 minuuttia

4 lohipalaa / noin 180 g yksi pala / yhteensä noin 720 g lohta
suolaa
jauhettua mustapippuria

1 rkl vehnäjauhoja
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa tai täysmaitoa
suolaa
jauhettua valkopippuria
hienonnettua ruohosipulia
halutessasi ripaus sokeria

4 lohkoa sitruunaa


Valkoviinikastikkeen valmistus. Sulata pienen paksupohjaisen kasarin pohjassa voi, lisää jauhot ja sekoita vispilällä joukkoon. Lisää valkoviini ja sekoita joukkoon sekä lopuksi lisää kerma sekä sekoita joukkoon. Anna poreilla miedolla lämmöllä kunnes kastike sakenee. Mausta pippurilla ja suolalla. Voit lisätä ripauksen sokeria. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla.

Sivele kattilan höyrytysosan pinnalle voita. Ripottele lohipalojen pinnalle jauhettua mustapippuria ja suolaa sekä aseta ne höyrytysosalle. Nosta höyrytysosa kattilan päälle, missä miedolla lämmöllä kiehuu vesi. Laita kansi päälle ja höyrytä lohta noin 6-7 minuuttia kunnes lohipalat ovat kypsiä.

Tarjoile keitettyjen perunoiden ja vihanneksien kera.

***


4 portsjonit
Valmistus 15 minutit

4 lôhetükki / umbes 180 g üks tükk / kokku umbes 720 g lôhet
soola
jahvatatud musta pipart

1 sl nisujahu
1 dl kuiva valget veini
2 dl rôôska koort vôi täispiima
soola
jahvatatud valget pipart
hakitud murulauku
soovi korral veidi suhkrut

4 sidruni sektorit


Valge veini kastme valmistus. Sulata väikses paksu pôhjaga kastrulis vôi, lisa jahu ja sega vispliga vôi hulka. Lisa valge vein ja sega hulka ning lôpuks lisa koor ning sega hulka. Anna muliseda väiksel temperatuuril kuni kaste pakseneb. Maitsesta pipra ja soolaga. Vôid lisada soovi korral veidi suhkrut. Kaunista hakitud murulauguga.

Määri kastruli aurutusosa pinnale vôid. Raputa lôhetükkide pinnale soola ja jahvatatud musta pipart ning aseta lôhetükid aurutusosale. Tôsta aurutusosa kastruli peale, milles väiksel temperatuuril keeb vesi. Pane kaas peale ja auruta lôhet umbes 6-7 minutit kuni lôhe on küps.

Serveeri keedetud kartulite ja köögiviljadega.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...