Postauksen sponsori on Helsingin Mylly.
Taikina:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
70 g sulanut voita
2 dl kuohukermaa
3,5 dl Myllärin Luomun leivontakarkeaa vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
50 g kookoshiutaleita
1 limen raastettu kuori ja mehu
Tummasuklaakuorrute:
200 g tummaa suklaata
2 rkl lime curd’ia tai 1 limen mehua
2 rkl voita
100 g kookoslastuja
1 limen raastettu kuori
Vaahdota yleiskoneella kananmunat ja sokeri tasaiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kerma, limen mehu, raastettu kuori ja sulatettu voi. Sekoita taikina kuohkeaksi ja tasaiseksi. Sen pitää olla notkeasti valuva.
Levitä kakkuvuoalle voita. Kaada taikina pitkään vuokaan (26 cm). Paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Pistä pitkä puutikku kakkuun ja vedä ulos. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, silloin se on valmis. Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Sulata kulhossa mikroaaltouunissa suklaa, sekoita joukkoon sulanut voi ja lime curd sekä sekoita seosta kunnes se on tasainen paksu. Levitä kuorrute kakulle, koristele kookoslastuilla ja raastetulla limen kuorella. Laita kakku jääkaappiin, missä kuorrute kovettuu.
***
Postituse sponsor on Helsingin Mylly.
Alhaalla olevan kuvan jauhopaketti on saatu Helsingin Myllyltä - Allpool pildil olev jahupakend on saadud Helsingin Myllylt.
Taigen
3 kanamuna
2 dl suhkrut
70 g sulanud vôid
2 dl rôôska koort
3,5 dl Myllärin Luomu nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
veidi soola
50 g kookoshelbeid
1 lime’i riivitud koor ja mahl
Tumeda shokolaadi glasuur:
200 g tumedat shokolaadi
2 rkl lime curdia vôi 1 lime’i mahla
2 sl vôid
100 g kookoslaaste
1 lime'i riivitud koor
Vahusta köögikombainiga kanamunad ja suhkur ühtlaseks vahuks. Lisa omavahel segatud kuivad ained, koor, lime’i mahl ja koor ning sulatatud vôi. Sega taigen hästi kohevaks ja ühtlaseks. See peab olema nôtkelt valuv.
Määri keeksivormi seestpoolt vôiga. Kalla taigen 26 cm pika keeksivormi sisse. Küpseta 175 kraadises ahjus keskmisel kôrgusel 50 minutit vôi niikaua kuni kook on küps. Pista pikk puutikk tordi sisse ja tômba välja. Kui tikule ei jää tainast, siis on see küps. Keera vorm tagurpidi ja vôta tordi pôhi vormist välja. Anna jahtuda.
Valmista glasuur. Sulata kausis mikroahjus shokolaad, lisa vôi ja lime curd. Sega aineid kuni segu on muutunud ühtlaseks ja paksuks. Määri glasuur tordi peale. kaunista kookoslaastude ja kooritud lime’i koorega. Pane tort külmkappi, kus glasuur muutub kôvaks.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti