perjantai 12. huhtikuuta 2013
Kinuskikissan mansikkakeikauskakku ja ananas-mangokeikauskakku – Kinuskikissa maasikavormitort ja ananass-mangovormitort
Tässä luvattu postaus Kinuskikissan kakuista, hän esitteli niiden valmistamista Kesän juhlat tilaisuudessa.
Mansikkakeikauskakku
12 annosta
Valmistus yhteensä kakun hyytymisen kanssa noin 4 tuntia
Tumma levykakkupohja (riittää kolmeen kakkuun):
4 kananmunaa
1 ½ dl Dansukker sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi kevyesti sekoittaen munavaahtoon. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa heti uunista ottamisen jälkeen toiselle leivinpaperille.
Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g sitruunarahkaa
½ rkl Dansukker vaniljasokeria
3/3 dl Dansukker sokeria
-----
4 liivatelehteä
300 g mansikoita (pakaste tai tuore)
½ dl vettä
Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon sitruunarahka ja sokerit.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Sekoita kerma-rahkavaahtoon mansikkasose. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.
Näin kokoat mansikkakakun:
Reunukseen 500 g mansikoita
kostutukseen ½ dl maitoa
koristeluun tuoreita mansikoita, sitruunamelissaa
Vuoraa Eskimo foliovuoka (1,5 l) tuorekelmulla. Siivuta mansikat. Vuoraa vuoan pohja ja reunat mansikkasiivuilla. Kaada vuoan pohjalle noin 1/3 täytteestä. Leikkaa päälle pala kakkupohjasta. Mitoita palan koko niin, että ympärille jää hieman tilaa täytteelle: näin pohja jää piiloon kakun sisään. Kostuta kakkupohja maidolla. Tee seuraava kerros samalla tavalla: täytettä, pala pohja ja kostutus. Laita päällimmäiseksi kerros täytettä. Nosta vuoka jääkaappiin ja hyydytä vähintään 3 tuntia. Pinnan hyydyttyä laita vuoan kansi suojaksi. Avaa foliovuoan kansi ja aseta päälle suorakaiteen muotoinen kakkupaperi. Kumoa kakku kakkupapereineen tarjoiluvadille ja poista tuorekelmu ympäriltä.
Koristelu: Halkaise mansikat niin, että osat jäävät kantaan kiini ja asettele kakun päälle. Viimeistele koristelu sitruunamelissalla
***
Ananas-mangokeikauskakku
12 annosta
Valmistus yhteensä kakun hyytymisen kanssa noin 4 tuntia
Täyte:
5 liivatelehteä
250 g (vauvojen) mangososetta
100 g ananasmurskaa valutettuna
½ dl sitruunamehua
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kerma-rahkavaahtoon mangosose ja ananasmurska. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.
Näin kokoat ananaskakun:
Reunukseen 11 anansrenkasta
Kostutukseen ½ dl ananasmehua
Koristeluun isoja tummia ja vihreitä viinirypäleitä, sitruunamelissaa
Kokoa ananas-mangokakku samalla periaatteella kuin mansikkakeikauskakku. Koristele viinirypäleillä ja sitruunamelissalla. Käytä tummaa levykakkupohjaa.
***
Siin on lubatud postitus Kinuskikissa tortidest. Ta esitles tortide valmistamist Suve peod üritusel.
Maasikavormitort
12 tükki
Valmistus tordi tarretumisajaga kokku umbes 4 tundi
Tume plaaditordipôhi (piisab kolmele tordile):
4 kanamunaa
1 ½ dl Dansukker suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl kartulijahu
1 ½ tl küpsetuspulbrit
2 sl kakaopulbrit
Vahusta munad ja suhkur vahuks. Ühenda kuivad ained omavahel ja raputa läbi peene kurna munavahu sisse. Sega taigen tasaiseksi ja kalla see ahjuplaadile küpsetuspaberi peale. Kûpseta 200 kraadises ahjus 8 minutit. Eemalda tordipôhi kohe teisele küpsetuspaberile ahjust väljavôtmise järgi.
Täidis:
2 dl vahustatavat koort
200 g sidrunimaitselist kohupiima
½ rkl Dansukker vaniljesuhkrut
3/3 dl Dansukker suhkrut
----
4 zelatiinilehte
300 g maasiakaid (sügavkülmutatud vôi värskeid)
½ dl vett
Vahusta koor ja sega selle sisse sidrunimaitseline kohupiim ja suhkur. Pane zelatiinilehed ligunema külma vee sisse. Tee maasikatest püree. Sega koore-kohupiimavaht maasiakpüree omavahel läbi. Kuumuta vesi ja sulata hulka zelatiin, sega see täidise sisse.
Nii teed tordi:
äärtele 500 g maasikaid
niisutukseks ½ dl piima
kaunistukseks värskeid maasikaid ja sidrunimelissi
Vooderda Eskimo foolimust vorm (1,5 l) toidukilega. Viiluta maasikad. Vooderda vormi pôhi ja ääred maasikaviiludega.
Kalla vormi pôhjale umbes 1/3 täidisest. Lôika peale tükk tordipôhja. Môôda see nii, et selle umber jab veidi ruumi täidisele, nii pôhi jääb peitu tordi sisse. Niisuta pôhi piimaga. Tee järgmine kiht sama moodi: täidist, tükk tordipôhja ja niisutus. Pane pealmiseks kiht täidist. Tôsta vorm külmkappi ja anna tarrettuda 3 tundi. Kui pind on tarretunud, pane vormi kaas tordi kaitseks vormile peale.
Ava fooliumvormi kaas ja aseta selle peale ristkülikukujuline tordipaber. Keera tort ümber tordi serveerimise alusele ja eemalda toidukile ümbert.
Kaunistus: Poolita maasikad nii, et nende kannad jäävad kinni ja aseta need tordi peale. Kaunista tort veel sidrunimellisiga.
***
Ananass-mangovormitort
12 tükki
Valmistus tordi tarretumisajaga kokku umbes 4 tundi
Täidis:
5 zelatiinilehte
250 g (beebide) mangopüreed
100 g purustatud ananassi nôrutatuna
½ dl sidrunimahla
Pane zelatiinilehed ligunema külma vee sisse. Sega koore-kohupiimavahu sisse mangopüree ja purustatud ananass. Kuumuta sidrunimahl keevaks ja sulata hulka zelatiin. Sega see täidise hulka.
Nii teed tordi:
äärtele 11 ananassrôngast
niisutuseks ½ dl ananassmahla
kaunistuseks suuri tumedaid ja rohelisi viinamarju, sidrunimelissi
Valmista ananass-mangovormitort samal pôhimôttel kui maasikavormitort. Kaunista viinamarjadega ja sidrunimelissiga. Kasuta tumedat plaaditordipôhja ja täidise resepti esimest poolt.
Katso myös - Vaata ka:
Kevään ja kesän juhlavinkit 2013,1 - Kevade ja suve peoideed 2013,1 - Miia Luoto ja Fondberg, Aki Wahlman, Eskimo ja Siemens
Kevään ja kesän juhlavinkit 2013,2, Kuohkea kotijäätelö, Whoopie-neliöt jäätelötäytteellä - Kevade ja suve peoideed 2013,2, Kohev kodujäätis, Woopie-ruudud jäätisetäidisega
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kui kena eesti keeles retsepti lugeda. Ma armastan eesti keelt ja tahtsin enam seda keelt õppida.
VastaaPoistaOi kui tore lugeda! Olen roomus, et armastad eesti keelt. Mina armastan soome keelt.
Poista