perjantai 21. lokakuuta 2016

Kantarelli-pekonikastike – Kukeseene-peekonikaste


Minulla on se aika elämästä menossa, missä pitää valmistaa nopeasti perushyvää kotiruokaa ja en ehdi keksiä minkälaisia uutuuksia ruokapöydälleni. Tästä ensimmäinen resepti, mikä on nopeasti valmistuva kantarelli-pekonikastike. Hyvin yksinkertainen ja mainio kotiruoka.

6 annosta
Valmistus 30 minuuttia

pala kirnuvoita
noin 300 g puhdistettuja kantarelleja
1 pieni keltasipuli
150 g ylikypsää pekonia
ripaus kuivattua timjamia tai pieni nippu tuoreita timjamin lehtiä
pieni ripaus kuivattua rosmariinia tai muutamaa tuoretta rosmariinin lehteä hienonnettuna
jauhettua mustapippuria
suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl kevyttä maitoa
hienonnettua persiljaa

Hienonna kantarellit ja paistaa niitä keskikuumalla pannulla voissa kunnes neste on haihtunut ja kantarellit ovat kypsiä. Kuori ja paloittele sipuli. Kuutioi ylikypsä pekoni ja lisää kaikki aineet isolle pannulle. Paistaa kunnes sipuli on läpikuultava ja pekonille tullut paistunutta pintaa. Lisää jauhettu pippuri, suola ja yrtit sekä sekoittaa joukkoon. Ripottelee lusikalla pinnalle vehnäjauhoja ja kääntelee lastalla aineiden joukkoon. Kaada pannulle maitoa ja kääntelee kastiketta lastalla jatkuvasti kunnes kastike paksuuntuu tasaisesti ja poreilee pannulla. Anna hautua muutaman hetken. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Ripottelee pinnalle hienonnettua persiljaa.

Tarjoile keitettyjen perunoiden ja maustekurkun kera.

***


Minul on selline eluetapp praegusel hetkel minemas, kus peab valmistama kiiresti tavalist ja head toitu ning ma ei jôua välja môelda mingisuguseid uuendusi toidulauale. Siit esimene retsept, kiirelt valmiv kukeseene-peekonikaste. Väga lihtne ja suurepärane kodune toit.

6 portsjonit
Valmistus 30 minutit

tükk kirnus valmistatud vôid
umbes 300 g puhastatud kukeseeni
1 väiksem mugulsibul
150 g üleküpset peekonit
veidi kuivatatud tüümiani vôi väike kimp värske tüümiami lehti
veidi kuivatatud rosmariini vôi môned värske rosmariini lehed hakitult
jahvatatud musta pipart
soola
2 sl nisujahu
7 dl rasvavaba piima
hakitud peterselli

Haki kukeseened peenemaks ja prae neid keskmiselt kuumal pannil pliidi peal vôi sees kuni vedelik haihtub ära ja kukseseened on küpsed. Koori ja tükelda sibul. Lôika peekon kuubikuteks ja lisa kôik ained pannile. Prae kuni sibul on muutunud läbipaistvaks ja peekon on saanud kuldset värvi. Lisa pipar, sool ja ürdid ning sega ainete sisse. Raputa lusikaga pinnale jahu ja sega jahu ühtlaselt ainete sisse. Kalla pannile piima ja sega aeglaselt ja pidevalt kastet kuni see muutub ühtlaselt paksemaks ja hakkab mulisema. Anna haududa môned hetked. Kontrolli maitse ja lisa vajaduse korral maitseaineid. Kaunista kaste hakitud peterselliga.

Serveeri keedetud kartulite ja marineeritud kurkidega.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...