sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Pehmeä pannacotta ja mansikkavaahto – Pehme pannacotta ja maasikavaht


Söimme pehmeää pannacottaa ja mansikkavaahtoa joulukuun alussa. Syömisen aikana tajusin, että se on mainio jälkiruoka joulun aikana. Mansikkavaahdon sijaan voi pannacottaa tarjota karpalo-, vadelma- tai puolukkavaahdon kera. Hyvin yksinkertaista ja toimiva. Suosittelen.

4 annosta
Valmistus 30 minuuttia + jäähtymisen aika + 4 tuntia - vuorokausi jääkaapissa

5 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
1 dl sokeria
2 liivatelehteä

400 g pakastemansikoita
1/2dl sokeria
½ dl kylmää vettä
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet pieneen kulhoon kylmään veteen 10 minuutiksi.

Kaada kerma pieneen kasariin, lisää sokeri ja pitkittäin halki leikattu vaniljatanko. Nosta kasari hellan kuumalle levylle ja kuumenna miedolla lämmöllä ja anna kiehua hiljaisesti koko ajan sekoittaen muutaman minuutin. Ota kattila liedeltä ja anna hieman jäähtyä. Nosta vaniljatanko ulos ja raaputa vaniljasiemenet pois sekä sekoita siemenet kermaan.

Purista liivatelehdistä vesi ja sekoita ne kuumaan hieman jäähtyneen kermaan. Siivilöi ja jaa kerma jälkiruokamaljoihin, anna jäähtyä täysin, peitä maljat tuorekelmulla ja nosta vähintään neljäksi tunniksi tai vuorokaudeksi jääkaappiin.

Laita liivatelehdet kulhoon kylmään veteen 10 minuutiksi.

Valmista mansikkavaahto. Laita kylmä vesi, sulaneet pakastemansikat ja sokeri pieneen kasariin ja nosta ne kuumalle levylle. Anna kiehua keskilämmöllä 10 minuuttia. Nosta kasari levyltä ja valmista sauvasekoittimella tasainen mansikkavaahto. Purista liivatelehdistä vesi ja sekoita ne kuuman mansikkavaahdon joukkoon. Anna mansikkavaahdolla jäähtyä ja jaa vaahto jälkiruokamaljoihin pehmeän pannacotan päälle. Peitä maljat tuorekelmulla ja anna olla jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Nosta maljat huoneenlämpöön, silloin kun aloitetaan ruokailu, koska pannacotta on silloin jälkiruoan syömisen aikana sopivasti lusikoitava ja pehmeä sekä suussa sulava.

***

Sôime pehmet pannacotat ja maasikavahtu jôulukuu alguses. Söömise ajal tajusin, et see on suurepärane magustoit jôulu ajal. Maasikavahu asemel vôib pannacotat serveerida jôhvika-, vaarika- vôi pohlavahuga. Väga lihtne ja tasakaalus magustoit. Soovitan.

4 portsjonit
Valmistus 30 minutit + jahtumise aeg + 4 tundi - ööpäev külmkapis

5 dl rôôska vahustatavat koort
1 vaniljekaun
1 dl suhkrut
2 zelatiinilehte

400 g sügavkülmutatud maasikaid
1/2dl suhkrut
½ dl külma vett
2 zelatiinilehte

Pane zelatiinilehed väiksesse kaussi külma vette 10 minutiks.

Kalla koor väiksesse potti, lisa suhkur ja pikuti pooleks lôigatud vaniljekaun. Tôsta pott pliidi kuumale plaadile ja kuumuta madalal temperatuuril ja anna keeda tasaselt môned minutid kogu aja koort segades. Vôta pott pliidilt ja anna veidi jahtuda. Tôsta vaniljekaun potist välja ja kraabi noa teraga seemed ära ja sega need kuuma koore sisse.

Purista zelatiinilehdedest vesi välja ja sega need kuuma koore sisse. Kurna ja jaga koor magustoidunôudesse, anna jahtuda, kata nôud toidukilega ja tôsta nôud neljaks tunniks vôi ööpäevaks külmkappi.

Pane zelatiinilehed väiksesse kaussi külma vette 10 minutiks.

Valmista maasikavaht. Pane külm vesi, sulanud maasikad ja suhkur väiksesse potti ja tôsta need kuumale pliidile. Anna keeda keskmisel temperatuuril 10 minutit. Tôsta pott pliidilt kôrvale ja valmista saumikseriga ühtlane maasikavaht. Purista zelatiinilehdest vesi välja ja sega need kuuma maasikavahu sisse. Anna vahul jahtuda ja jaga vaht magustoidunôudesse pehme pannacota peale. Kata nôud toidukilega ja tôsta nôud külmkappi vähemalt neljaks tunniks. Tôsta pannacotta toatemperatuurile siis kui algab söömine, et magustoit jôuab soojeneda ja pehmeneda. Siis on see sobivalt lusikaga söödav, pehme ja suus sulav.

6 kommenttia:

  1. Hyvinkin on joulun ajan maukas jälkkäri.

    VastaaPoista
  2. Tämä on herkullinen jälkiruoka! Ihanaa ja maukasta joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli maukas joulu. Sinulle Hyvää uutta Vuotta 2016!

      Poista
  3. Täytyypi kokeilla reseptiä , mutta marjoina karpalot tahi puolukat.
    Hauskaa ja herkullista Joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Sinullekin Hyvää Uutta Vuotta 2016!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...