tiistai 29. joulukuuta 2015

Tuomaanpäivä Helsingin Luonnontieteellisessä Museossa – Toomapäev Helsingi Loodusteaduste Muuseumis

FIN Yhteistyössä: MTK ja Helsingin Luonnontieteellinen Museo. Klikkaa kuvilla, niin ne muuttuvat isommiksi.
EST Koostöös: MTK ja Helsingi Loodusteaduste Muuseum. Klikka piltidel, siis need muutuvad suuremateks.

FIN Tätä vuotta on jäljellä kaksi päivää. Nyt vuodenlopun kevennystä ja minulta vuoden 2015 viimeinen postaus. Kävin ennen joulua 15. joulukuuta Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n kutsuvieraana Helsingin Luonnontieteellisessä Museossa Tuomaanpäivillä, mihin oli kutsuttu suuri joukko (400 ihmistä) lähiruoan ystäviä.

EST Seda aastat on veel kaks päeva. Nüüd tuleb aastalôpu kergendust ja minu 2015. aasta viimane postitus. Käisin enne jôule 15.detsembril Soome Maa- ja metsamajanduse keskliidu (MTK) külalisena Helsinki Loodusteaduste muuseumis Toomapäeval, kuhu oli kutsutud suur seltskond (400 inimest) lähitoidu sôpru.


FIN Tervetulijaismaljassa oli shampanjaa.
EST Tervituspokaalis oli shampust.


FIN Kutsuvieraat kookontuivat museon toisen kerroksen pääsaliin. Oli mieletöntä puhemeteliä ja heti näki, miten ihmiset viihtyvät mielenkiintoisessa ja kauniissa ympäristössä, missä oli paljon katsottavaa. Minulle oli se ensimmäinen sellainen tilaisuus ja uskalsin kysyä, mikä on tilaisuuden tarkoitus? Verkostoituminen, nauttiminen hyvästä juomasta ja ruuasta sekä suomalaisen lähiruoan mainostaminen. Vaikka lähiruualle kuuluu hyvää, sillä voisi mennä vielä paremmin.

EST Külalised oli kogunenud muuseumi teise korruse peasaali. Saal oli täitunud meeletu kônesuminaga ja inimestest nägi, et neil oli hea olla kaunis ja huvitavas ümbruses, kus oli palju vaadatavat . Minule oli se esimene selline koosviibime ja julgesin küsida, miks selline koosviibime on korraldatud? Vôrgustiku loomine, heast joogist ja toidust nautimine ning soome lähitoidu reklaamimine. Kuigi lähitoidul läheb üsna hästi, sellel vôiks minna veel paremini.FIN ”Loin verkostoa”.
EST "Lôin vôrgustikku".


FIN ”Loin verkostoa”.
EST "Lôin vôrgustikku".


FIN ”Loin verkostoa”.
EST "Lôin vôrgustikku".


FIN Alakerrassa tarjottiin viinejä ja maukasta lähiruokaa.
EST Alumisel korrusel pakuti veine ja maitsvat toitu.FIN Notkuva seisova pöytä.
EST Nôtkuv Rootsi laud.


FIN Pehmeää porsaan poskeaa ja nautaa, olkaa hyvät!.
EST Pehmet pôrsa pôske ja veist, olge head!


FIN Minä viihdyin museossa parisen tuntia ja lopuksi menin istumaan hiljaisempaan nurkkaan ulko-oven viereen. Museossa oli sellainen maanläheinen ja tervejärkinen ilmapiiri. Minä ostan pääsääntöisesti kotimaisia elintarvikkeita eli melkein enemmistö pääraaka-aineista ovat kotimaisia. Vuoden lopussa miettii mennyttä vuotta ja minä muistelen sitä blogini kautta. Blogin kautta tai blogin ansiosta olen muuttunut tasapainoiseksi ja järkeväksi. Ensiksi, blogin pitäminen on resurssien hallintaa ja toiseksi, olet mitä syöt. Silloin kun ihminen syö säännöllisesti puhdasta lähiruokaa, silloin hän pysyy järkevänä, terveenä ja tasapainoisena.

EST Minule meeldis muuseumis ja olin seal paar tunti ja lôpuks läksin istuma vaiksemasse nurka välisukse kôrvale. Muuseumis oli selline maalähedane ja tervepäine ôhkkond. Mina ostan enamuses kodumaiseid tooraineid ehk teisiti öeldes, enamus minu pôhitoorainetest on kodumaised. Aasta lôpus on hea meenutada lôppevat aastat tagasi ja mina meenutan seda oma blogi kaudu. Blogi kaudu ja tänu blogile olen muutunud tasakaalukaks ja môistlikuks. Esiteks, blogi pidamine on resursside juhtimist ja teiseks, oled, mida sööd. Siis kui inimene sööb regulaarselt puhast lähitoitu, püsib ta terve, môistliku ja tasakaalukana.


FIN Minä toivotan teille ihanan järkevää ja tasapainoista uutta vuotta 2016!
EST Mina soovin teile toredalt môistlikku ja tasakaalukat uut aastat 2016!


FIN Kuvat on odettu ja julkaistu tilaisuuden järjestäjän ja museon henkilökunnan luvalla.
EST Pildid on vôetud ja avaldatud koosviibise korraldaja ja muuseumi personali loal.

FIN Bloggaajalle: Kutsu Tuomaanpäiville.
EST Blogijale: Kutse Toomapäevale.

2 kommenttia:

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...