perjantai 1. tammikuuta 2016

Lämmin katkarapu-kuviopastasalaatti – Soe kreveti-vigurpastasalat


Minulla on uusi vuosi alkanut lenkkeilyllä kuntopolulla ja merenrannassa. Menin eilen lenkille ja luulin, että olen ainoa, joka lenkkeilee Uutenvuodenpäivän keskipäivällä kuntopolulla, mutta yllätykseni oli suuri, koska kuntopolut olivat ihmisiä täynnä. Kokonaisia perheitä ja tietenkin koiranomistajiaa koirien kanssa oli liikkeellä. Näin meillä päin Espoota. Kiva oli katsella merta ja hengittää sisään meren tuoksua. Meillä päin on meri auki. Vain kapea jääviiva reunustaa rantaa. Sain lenkiltä punaiset posket ja keuhkot raikasta ilmaa täyteen sekä kotona join lenkin jälkeen lämmittävää kaakaota.

Minä en lupaa uudeksi vuodeksi mitään kovin uutta vaan yritän pitää saavutetuista tuloksista kiinni ja pikkuhiljaa kasvattaa niitä. Ajattelen tässä kuntoilemista ja elämäntyyliä. Olen sen jo ajat sitten aloittanut ja jatkan samaa mallia. Kuntoilija tarvitsee hiilareita. Lämmin katkarapu-kuviopastasalaatti on helppo valmistaa ja sitä on hyvä syödä niin lämpimänä kuin kylmänä. Salattiin voi vielä lisätä chiliä. Venona Love kuviopastan ostin joulujen alla Stockmannin Herkusta, koska se oli niin kiva ja hauska.

4-6 annosta
Valmistus 20 minuuttia

250 g pakastettuja ja keitettyjä katkarapuja
250 g kuviopastaa
suolaa
loraus oliiviöljyä

Dressing:
2 valkosipulin kynttä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
jauhettua mustapippuria
1 dl oliiviöljyä

1 rkl kapriksia
250 g makeita miniluumutomatteja
halutessasi ½ chilipalkoa
3 keitettyä kanamunaa
nippu hienonnettua persiljaa

Sulata pakastetut katkaravut jääkaapissa. Huuhtele siivilässä kylmän veden alla ja valuta vesi pois. Laita lautaselle.

Pastan keittämisen aikana valmista dressing. Kuori ja hienonna valkosipuli ja laita pieneen kulhoon. Lisää kulhoon ja yhdistä muut dressing aineet. Jätä maustumaan.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan (8-10 minuuttia) suolalla ja oliiviöljyllä maustetussa vedessä. Valuta vesi pois ja kaada lämmin pasta isoon salaattikulhoon. Lisää katkaravut. Huuhtele kaprikset ja tomaatit ja lisää kulhoon. (Lisää halutessasi paloiteltu chilipalko). Lisää dressing ja kääntele salaattia aterimilla kulhossa. Lopuksi aseta kanamunalohkot salaatin päälle ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoile heti.

***


Minul on uus aasta alganud terviserajal ja mererannas. Läksin eile välja kôndima ja arvasin, et olen ainus, kes harrastab tervisesporti uue aasta esimese päeva keskpäeval, ag minu üllatus oli suur, sest terviserajad olid inimesi täis. Terveid peresid ja muidugi koeraomistajad koertega olid väljas jalutamas. Nii meil siin Espoos. Tore oli vaadata merd ja ja hingata sisse merelôhna. Meil on meri jäätu. Ainult kitsas jäätriip kulgeb piki randa. Sain terviserajalt punased pôsed ja kopsud värsket ôhku täis ning kodus jôin tassitäie soojendavat kaakaod.

Mina ei luba uueks aastaks midagi eriliselt uut ja proovin oma senistest tulemustest kinni pidada ja neid tasapisi kasvatada. Môtlen nüüd oma tervisesporti ja elustiili. Olen sellega juba ammu alustanud ja nüüd jätkan samas mallis. Tervisesportlane vajab süsivesikuid. Soe kreveti-vigurpastasalatit on lihtne valmistada ja seda on hea süüa nii soojalt kui külmana. Salatisse vôib lisada ka chilit. Venona Love vigurpasta ostsin enne jôule Stockmanni Delikatessist, sest see oli nii tore ja lôbus.

4-6 portsjonit
Valmistus 20 minutit

250 g sügavkülmutatud ja keedetud krevette
250 g vigurpastat
soola
lonks oliiviôli

Dressing:
2 küüslaugu küünt
1 sl sidrunimahla
veisi soola
jahvatatud musta pipart
1 dl oliiviôli

1 sl kappareid
250 g magusaid miniploomitomateid
soovi korral ½ chilikauna
3 keedetud kanamuna
kimp hakitud peterselli

Sulata sügavkülmutatud krevetid külmkapis üles. Loputa kurna sees jooksva külma vee all ja nôruta vesi ära. Kalla krevetid taldrikule.

Pasta keetmise ajal valmista dressing. Koori ja haki küüslaugu küüned ja pane väiksesse kausii. Lisa kaussi ja ühenda seal muud dressingi ained ja jäta maitsestuma.

Keeda pasta pakendi juhendi järgi (8-10 minutit) soola ja oliiviôliga maitsestud vees. Kurna vesi ära ja kalla keedetud pasta suurde salatikaussi. Lisa krevetid. Loputa kapparid ja tomatid ning lisa kaussi. (lisa ka soovi korral hakitud chilikaun). Lisaa dressing ja sega aineid salatilusikatega. Lôpuks aseta salati peale keedetud kanamuna sektorid ja raputa pinnale hakitud peterselli. Serveeri kohe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...