maanantai 27. joulukuuta 2010

Puolisoni hunajainen kermakastikeTämä hunajainen ja mausteinen kermakastike joulukinkulle on minun puolisoni bravuuri. Olen kaikki omat suomalaiset joulukinkut ja laatikkoruoat syönyt sen kastikkeen kanssa enkä osaa enää kuvitella joulua ilman sitä kastiketta. Kinkun paistolientä on kastikkeessa käytetty varovasti, koska sen käyttö riippuu niin paljon suolan määrästä kinkussa. Meillä on ollut vuosien varrella hyvinkin suolaisia kinkkuja ja silloin on lientä laitettu kastikkeeseen vaan pari ruokalusikallista. Tänä vuonna oli meillä joulupöydässämme pieni kylkirulla ja siitä taas tuli hyvin miedon makuinen liemi sekä puoliso ei laittanut lientä olenkaan kastikkeeseen. Kastikkeella pitää olla paksu ja sitä pitää valmistaa miedolla lämmöllä kasarissa hiljaa, varovasti ja kauan. Maltti on valttia tässä hommassa. Tuloksena on paksu kermainen ja mausteinen kastike, mikä sopii mielestämme erittäin hyvin kinkun ja laatikoiden kanssa.

Noin 5 dl

Valmistusaika 40 minuuttia

4 dl kuohukermaa
2 rkl voita
3 rkl makeaa sinappia
1-2 rkl hunajaa
1 tl paprikajauhetta
2 tl pippurisekoitusta
1-1/2 tl suolaa
1 tl soijakastiketta
kinkun paistolientä

Ensiksi pane kasariin voi. Kun se on sulanut, sitten lisää kerma ja hunaja sekä lopuksi muut aineet. Keitä varovasti, hiljaa ja kauan sekoittaen kastiketta kunnes se on paksu. Varo pohjaan palamista. Lisää kinkun paistolientä halutessasi maun mukaan.

2 kommenttia:

  1. Minä myöhästyin joulutoivotuksissa, mutta nyt toivottelen rentouttavia välipäiviä ja mukavaa valmistautumista uuteen vuoteen!

    VastaaPoista
  2. Hei Omenaminttu! Kiitos ja mukavia välipäiviä myös sinulle!

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...