sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Mansikka-valkosuklaakonvehdit Lumipallot

Konvehtisarja 4/5

23 kpl
Valmistusaika 45 minuuttia

130 g valkosuklaata
1 kourallinen Green-all-Natural’n kuivattuja mansikkalastuja
iso pala marenkia
1,5 cl viinaa
2 rkl hasselpähkinärouhetta
2/3 vaniljatangon siemeniä
2 Digestive keksiä

Sulata hitaasti vesihauteessa valkosuklaa.

Leikkaa vaniljatangosta noin 2/3 pois. Leikkaa vaniljatangon pala pitkittäin kahteen osaan ja kaavi veitsen terällä siemenet pois sekä lisää ne sulanut suklaan joukkoon. Sekoita vaniljatangon siemenet suklaaseen.

Hienonna toiseen kulhoon keksit, mansikkalastut ja noin puolet marenkista. Lisää hasselpähkinärouhe ja tiputtele viina niiden päälle. Sekoita sormilla muruja niin että viina leviää tasaisesti kaikkiin aineksiin. Lopuksi kaada kaikki toiseen kulhoon valkosuklaan joukkoon ja sekoita konvehtimassa tasaiseksi.

Hienonna toinen osa marengista sormien välissä pienempään kulhoon.

Muotoile sormien välissä konvehtimassasta samankokoiset pyöreät pallot ja pyörittele niitä marenkitomussa. Asettele Lumipallot peltiseen konvehtirasiaan ja lopuksi kaada pienestä kulhosta marenkitomu niiden päälle. Säilytä huoneenlämmössä.

1 kommentti:

 1. Maksan melkein vuoden myöhässä erään vanhaan velan ja laitan tähän kommentin, mikä on erään minun tutun S:n palaute niistä konvehdeista. Lahjotin hänelle viime jouluksi niitä konvehteja ja pyysin palautetta sekä sain luvan laittaa palautteen blogiin. Anteeksi S, mutta viime vuoden joulun ja uuden vuoden kiireiden alla unohtui laittaa palaute blogiin, vuoden alussa koko meidän perhe sairasti paljon ja sitten sp-viesti hävisi satojen viestien joukkoon. Syyskuun/2011 alussa siivosin konetta, koska se oli kaatumassa, se oli täynnä tuhansia kuvia ja muuta dataa sekä löysin mm. tämän viestin. Onneksi. Nyt maksan vanhaan velan ja laitan blogiin S:n kommentin konvehdeista, mikä on seuraava:

  ”….Minun makunautintojani ne hivelivät. Mansikkainen maku jäi suuhun.
  Yksi seikka, makeiset olivat ehkä hiukan kovia. En tiedä mistä johtui, ehkä keksiä
  vähemmän tai jotain tilalle pehmentämään niitä. Mutta suussa kyllä sulivat...
  Kokonaisuutena rasia ja ulkomuoto aivan ihana….”

  VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...