maanantai 20. joulukuuta 2010

Joulumuffinit pikkuvuoissa










6 annosta
Valmistusaika noin 1 tunti + suklaasydämien tekeminen noin tunti

Taikina:
150 g voita
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
noin 2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl mantelilastuja
2 cl rommia
1 pussi sahramia

Täyte:
8 kpl kuivattuja taateleita
20 kpl kuivattuja luumuja
iso kourallinen rusinoita
2 tl kanelia
1,5 tl inkivääriä
1 tl pomeranssia
1 rkl fariinisokeria
0,5 tl kardemummaa
1 dl punaviiniä

Suklaasydämet
130 g tummaa suklaata
Dr. Oetker’n Talvi koristerakeita

voita
tomusokeria
Dr. Oetker’n Talvi koristerakeita

Valmista ensiksi suklaasydämet. Sulata vesihauteessa suklaa. Kaada se pursotpussiin ja tee leivinpaperille uunipellin päälle koristesuklaasydämiä. Koristele sydämiä Talvi koristerakeilla. Siirrä pelti jääkaappiin, missä suklaa kovettuu. Irrota suklaasydämet varovasti leivinpaperilta ja siirrä ne peltirasiaan säilytettäväksi tarjoilun saakka. Säilytä rasiaa viileämmässä paikassa. Laita sydänkerroksien väliin pala leivinpaperia. Tee ainakin 12 sydäntä, 2 sydäntä per annos.

Pane uuni lämpenemään 185 aseeseen.

Huuhtele kuivatut hedelmät kylmällä vedellä. Paloittele taatelit ja luumut. Pane hedelmät kulhoon, lisää mausteet, punaviini ja fariinisokeri. Sekoita aineet keskenään ja jätä maustumaan noin 30 minuutiksi.

Valmista taikina. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerralaan ja vaahdota ne joukkoon. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet ja lisää siivilöiden taikinaan.

Sekoita rommi ja sahrami pienessä mukissa keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele taikina tasaiseksi.

Voitele vuoat ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Lusikoi vuoan pohjalle kuivattuja hedelmäpaloja, mausteita ja punaviiniä. Lusikoi niiden päälle kerros taikinaa. Sitten taas lusikoi taikinan päälle hedelmäpaloja ja niiden päälle vielä kerros taikinaa. Yritä jakaa hedelmäpalat ja taikina vuokien välissä tasaisesti. Punaviiniä lusikoi enemmän pohjalle ja hedelmäpaloja taikinakerroksien väliin. Lopuksi ripottele taikinan pinnalle mantelilastuja.

Paista uunin alatasolla 30-35 minuuttia. Kokeile puutikulla leivonnaisten kypsyyttä. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, silloin ne ovat kypsiä.

Koristele annos tomusokerilla, Talvi koristerakeilla ja suklaasydämillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...