sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Superhelppo ja –hyvä vaniljakastike Gary Mehigan’in tapaan – Superlihtne ja –hea vaniljekaste Gary Mehigan’i moodi


Gary Mehigan on yksi MasterChef Australia tuomariston jäsen. Vähän aikaa sitten hän valmisti 4.tuotantokauden ohjelmassa kilpailijoiden kanssa omenastruudelia ja vaniljakastiketta. Katsoin ohjelmasta tavan, miten hän valmisti vaniljakastikkeen omenastruudelin kaveriksi. Kastikkeen ainesosien määrät olen itse keksinyt. Leivoin myös omenastruudelia, mutta se ei onnistunut niin hyvin, että laittaisin sen blogiin. Vaniljakastike taas tuli aivan taivaallinen. Sitä söisi lusikalla suoraan kulhosta. Kastike on keskimakea ja sopivasti paksu. Suosittelen!

Noin 6 dl
Valmistus 15 minuuttia

5 dl maitoa
3 kananmunan keltuaista
4 rkl sokeria tai maun mukaan
1 rkl tärkkelystä
½ vaniljan tanko + siemenet (minulla oli pitkä vaniljatanko)

Vaahdota vispilällä kananmunan keltuaiset ja sokeri kulhossa haaleaksi ja kovaksi vaahdoksi. Lisää tärkkelys ja sekoita se kunnolla vaahdon joukkoon. Leikkaa vaniljantanko pitkittäin halki ja kaavi veitsen terällä siemenet pois. Kaada maito pieneen kasariin ja lisää vaniljasiemenet ja tanko sekä anna maidolla nousta kiehumaan. Sekoita maitoa, että siemenet liukenevat maitoon. Lopuksi poista vaniljatangot. Kaada kuuma maito pitkänä nauhana kanamunavaahdon joukkoon sitä jatkuvasti vispaten kunnes kastike sakenee. Anna jäähtyä.

***


Gary Mehigan on üks MasterChef Australia zürii liige. Veidi aega tagasi valmistas ta 4. hooaja saates vôistlejatega ôunastruudlit ja vaniljekastet. Vaatasin saatest viisi, kuidas ta seda valmistas ja môtlesin ise välja koostisosade hulgad. Küpsetasin ka ôunastruudlit, aga see ei tulnud nii hea välja, et panna blogisse. Selle eest vaniljekaste tuli küll imehea. Seda sööks kasvôi lusikaga otse kausist. Soovitan! Kaste on keskmise magususega ja sobivalt paks.

Umbes 6 dl
Valmistus 15 minutit

Vaniljekaste:
5 dl piima
3 kanamuna kollast
4 sl suhkrut vôi maitse järgi
1 sl tärklist
½ vaniljekauna + seemned (minul oli pikk vaniljekaun)

Vahusta vispliga kausis kanamuna kollased ja suhkur heledaks ja kôvaks vahuks. Lisa tärklis ja sega hästi see vahu sisse. Lôika vaniljekaun pikuti pooleks ja kraabi noateraga seemned sellest välja. Kalla piim paksu pôhjaga väiksesse kastrulisse, lisa vaniljekaun ja – seemned. Anna piimal tôusta keema ja sega vaniljeseemned piima sisse. Eemalda kaun. Kalla kuum piim pika nôrena munakollase vahu sisse segu pidevalt vispliga vahustades kuni kaste on muutunud paksuks. Anna jahtuda.

2 kommenttia:

  1. Oi, nyt rupesi tekemään mieli uuniomenia ja vaniljasoosia.
    Aurinkoisia päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, uuniomenien kera maistuu tämä vaniljakastike erinomaisesti. Me tytön kanssa söimme sen lusikalla kulhosta pois. Minä söin kastiketta vielä epäonnistunut omenastruudelin kera.

      Kaunista Pääsiäisen odotusta!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...