sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Belgialainen choco-suklaalevite – Belgia choco-shokolaadimääre


Belgialaisen choco’n eli belgialaisen suklaalevitteen ohje on Alkon asiakaslehdestä Etiketti 4/2013. Suklaalevite on monipuolinen ja trendikäs herkku. Sitä voi kylmänä käyttää mihin vain, täytekakun täytteeksi, piirakan kuorrutteeksi, kuppikakun koristeeksi. Levitteessä on elegantti maku ja rustiikki ulkonäkö, sillä tahna ei ole tasaisen kiiltävää vaan enemmänkin ronski kokonaisuus.

Suklaalevitteen voi valmistaa Joulujen tai Pääsiäisen suklaan ylijääneistä paloista. Mielestäni suklaalevitettä voi käyttää vaikkapa sunnuntaiaamun paahtoleivän päällä. Valmistin alla olevan ohjeen mukaan suklaalevitteen ja otin siitä pienen lasipurkin syömistä varten purkkiin sekä siitä ylijäämän käytin suklaakakkuun. Leivoin Ystävänpäiväksi choco-suklaakakun. Voi taivas! että se tuli ihana. Täytekakun ohje on tässä.

Valmistus 20 minuuttia + kovettumisen aika 8 h

250 g voita
250 g tummaa suklaata
1-3 rkl valkoista sokeria (määrä riippuu suklaan laadusta ja makeudesta; minä laitoin 1 rkl)
2 tl vaniljasokeria
1 ¼ dl haaleaa maitoa
1 kananmuna

Sulata voi hitaasti. Rouhi suklaa ja lisää se voisulaan. Anna suklaan sulaa.

Lisää sokerit ja sekoita seos hitaasti sileäksi. Anna jäähtyä hitaasti melkein huoneenlämpöiseksi.

Lisää haaleaan seokseen haalea maito ja sekoita sileäksi seokseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Lisää kananmuna mixerillä tai sähkövatkaimella sekoittaen.

Kaada seos purkkiin ja siirrä jääkaappiin. Seuraavana aamuna seos on kovettunut ja sitä voi käyttää leivän päällä. Huoneenlämpöistä seosta voi käyttää kakun levitteenä ja kuorrutteena.

***


Belgia choco-shokolaadimääre retsept on Alko kliendilehest Etiketti 4/2013. Shokolaadimääre on mitmekülgne ja trendikas delikatess. Seda vôib kasutada külmana kuhu tahes, tordi täidiseks, koogi glasuuriks, tassikookide kaunistuseks. Määrdel on elegantne maitse ja talupojalik väljanägemine, sest määre ei ole nii tasane ja läikiv, vaid see on rohkem robustne tervik.

Shokolaadimäärde vôib valmistada jôulude ja lihavôttepühade shokolaadi ülejääkidest. Minu arust shokolaadimääret vôib kasutada kasvôi pühapäeva hommiku röstsaia peale maapähklivôi asemel. Valmistasin all oleva retsepti järgi shokolaadimäärde ja vôtsin sellest ühe osa väiksesse klaaspurki söögi jaoks ning ülejäänust valmistasin sôbrapäevaks choco-shokolaaditordi. Oi taevas! kui hea tort tuli. Tordi retsept on siin.

Valmistus 20 minutit + kôvenemise aeg 8 h

250 g vôid
250 g tumedat shokolaadi
1-3 sl valget suhkrut (hulk sôltub shokolaadi kvaliteedist ja magususest; mina panin 1 sl suhkrut)
2 tl vaniljesuhkrut
1 ¼ dl leiget piima
1 kanamuna

Sulata vôi aeglaselt. Haki shokolaad ja lisa see vôisula sisse ja anna sulada.

Lisa suhkur ja sega segu aeglaselt siledaks. Anna jahtuda aeglaselt peaaegu toasoojaks.

Lisa leige segu sisse leige piim ja sega segu tasasels. Anna jahtuda toasoojaks.

Lisa kanamuna mikseriga segades.

Kalla segu purki ja tôsta külmkappi. Järgmisel hommikul on segu kôvetunud ja seda vôib kasutada saia peal. Toasooja segu vôib kasutada tordi määrdena vôi glasuurina.

2 kommenttia:

  1. Ma armastan šokolaadi ja see paistab ülimaitsev!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suur tänu! See on üli-ülimaitsev! Vôiks süüa lusikaga kogu purgi ühe hooga tühjaks!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...