perjantai 8. marraskuuta 2013

New Yorkin juustokakku ja kuningatarkastike - New Yorgin juustukook ja kuningannakaste

Se on jo kolmas kerta kun leivoin New Yorkin juustokakkua. Tietenkin olen alkuperäisen reseptin ottanut netistä, koska turha on mennä polkupyörää itse keksimään kun se on jo keksitty. Olen kuitenkin muokannut sitä, koska minulla on iso pyöreä irtopohjallinen kakkuvuoka (halkaisija 28 cm) ja sitä varten piti määritellä uudestaan raaka-aineiden määrät ja paistamisen aikaa.


Niin miten sanoin, se on kolmas kerta kun leivoin juustokakkua ja tämä kerta se onnistui erinomaisen hyvin. Se tuli juuri sellainen, kuten juustokakulla kuuluu olla, tahmea, pehmeä, rasvainen ja suussa sulava. Tämä juustokakku ei ole myös kovin makea. Silti yksi pieni rako tuli kakun juustotäytteen pinnalle. Sitä ihmettelin, koska tein kaikkien raaka-aineiden lämpötilojen ylimenot sujuvaksi. Otin kaikki raaka-aineet huoneenlämpöön 1 tunti ennen leipomista ja annoin kakulla täysin jäähtyä ennen jääkaappiin laittamista. Juustokakku on silloin täydellinen kun sen pinnalle ei tule rakoja. Muuten oli maku täydellinen. Koska meillä on pieni perhe, emme syö kokonaista kakkua pois ja pakastin on jo tavaraa täynnä, siksi vein kakun työpaikan kahvihuoneeseen. Lounaaksi oli se syöty ja minua käytiin kiittämässä ja kysymässä reseptiä. Se on hyvä merkki onnistuneesta juustokakusta. Seuraavaksi vien työpaikan kahvihuoneen taululle oman juustokakun reseptin, mutta teitä varten laitan sen tänne blogiin.

Söimme tyttäreni kanssa New Yorkin juustokakkua kuningatarkastikkeen ja minisuklaakonvehtien kera Halloweenin kunniaksi.


Juustokakusta tykkäävät myös isit. Sunnuntaina on Isänpäivä. Hyvää Isänpäivää kaikille isille!

12 palaa
Valmistus noin 3 tuntia + vuorokausi kylmässä

Kakkupohja:
300 g grahamkeksejä (Digestive keksejä)
150 g voita
2 rkl sokeria

Juustotäyte:
800 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
5 kananmunaa
300 g crème fraîchea
1 keskikokoisen sitruunan mehu
2 tl vaniljasokeria

Kuningatarkastike:
1 rasia/ 200 g vadelmia
50 ml Pentikin mustikkasiirappia
4 rkl sokeria tai maun mukaan
1 dl vettä
½ tl tärkkelystä

yksi rasia minisuklaakonvehteja

Murskaa Digestive keksit kulhoon. Lisää paloina sula voi ja sokeri sekä sekoita aineet tasaiseksi taikinaksi. Voitele kakkuvuoka ja tasoittaa taikina vuoan pohjalle (älä paina sitä tiukaksi kovaksi pohjaksi). Paista uunin keskitasolla 170 asteessa 5-8 minuuttia ja anna jäähtyä.

Valmista juustokakkutäyte. Sekoita yleiskoneella huoneenlämpöinen tuorejuusto, sokeri ja jauhot tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lopuksi lisää joukkoon crème fraîche, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Sekoita täyte tasaiseksi ja kaada se kakkuvuokaan keksipohjan päälle sekä tasoita se sinne.

Paista kakkua uunin keskitasolla 165 asteessa 50 minuuttia. Sen jälkeen sammuta uuni, anna kakulla paistua jälkilämmössä 20 minuuttia. Avaa varovasti uunin ovi pienelle raolle sekä anna kakulla kypsyä uunissa vielä 50 minuuttia.

Nosta kakku uunista ulos ja irrota varovasti irtopohja. Anna juustokakulla jäähtyä täysin. Siirrä kakku kakkukuvun pohjalle, sulje kannella ja nosta jääkaappiin vuorokaudeksi.

Seuraavana päivänä kun tarjoat juustokakkua, valmista ajoissa kuningatarkastike, että sekin ehti jäähtyä ennen tarjoilua. Laita vadelmat, sokeri, mustikkasiirappi ja ½ dl vettä pieneen kasariin sekä keitä aineita noin 10 minuuttia. Kuori vaahto pinnalta. Siivilöi kastike ja huuhtele kasari. Kaada siivilöity kastike kasariin. Sekoita pienessä mukissa tärkkelys ja ½ dl kylmää vettä keskenään ja valuta se ohuena nauhana kastikkeen joukkoon kastiketta jatkuvasti sekoittaen. Anna kastikkeella pulpahtaa muutaman kerran ja nosta kasari liedeltä pois. Anna kuningatarkastikkeella jäähtyä täysin.
Tarjoile juustokakun kera. Koristele kakkupala minisuklaakonvehdilla.

***


See on juba kolmas kord kui ma küpsetan New Yorgi juustukooki. Muidugi olen algupärase retsepti vôtnud internetist, sest môttetu on ise hakata jalgratast leiutama kui see on kord juba leiutatud. Olen siiski muutnud netist saadud retsepti, sest minul on suur lahtikäiv tordivorm (diameeter 28 cm) ja selle jaoks pidin arvestama uuesti toorainete hulgad ja küpsetamise aja.


Nii nagu ütlesin, see on kolmas kord kui küpsetasin juustukooki ja seekord see ônnestus suurepäraselt. See tuli just selline nagu juustukook peab olema, veidi kleepuv, pehme, rasvane ja suussulav. Siiski üks väike praegu tuli kooki peale. See tekitas minus imestust, sest tegin kôikide kôik toorainete ja küpsetamise temperatuuride üleminekud hästi sujuvaks. Vôtsin toorained 1 tund enne küpsetamist toasooja ja andsin koogil täielikult maha jahtuda enne selle külmkappi panemist. Juustukoogile ei saaks tulla ühtegi pragu pinnale, siis see on täiuslik. Olin oma koogi üle ikkagi ônnelik, sest selle maitse oli täiuslik. Kuna meil on väike pere ja sügavkülmutus on juba täis, siis viisin juustukoogi töökoha puhkeruumi. Lôunaks oli see söödud ära ja mind käidi tänamas koogi eest ja taheti retsepti. See on hea märk, kui küsitakse retsepti. Järgmiseks viin oma juustukoogi retsepti töökoha puhkeruumi, aga teile teen sellest postituse.

Meie tütrega söime New Yorgi juustukooki kuningannakaste ja minishokolaadikonvehtitega Halloweeni ajal.


Ka isadele meeldib juustukook. Pühapäeval on Isadepäev. Soovin kôikidele isadele Head Isadepäeva!


12 tükki
Valmistus umbes 3 tundi + ööpäev külmas

Tordipôhi:
300 g grahamküpsiseid (Digestive küpsiseid)
150 g vôid
2 rkl suhkrut


Juustutäidis:
800 g maitsestamata toorjuustu
4 dl suhkrut
3 sl nisupüüli
5 kanamuna
300 g crème fraîche’i
1 keskmise suurusega sidruna mahl
2 tl vanilliini suhkrut

Kuningannakaste:
200 g vaarikaid
50 ml Pentiki mustikasiirupit
4 sl suhkrut vôi maitse järgi
1 dl vett
½ tl tärklist

üks karp minishokolaadikonvehteid

Purusta Digestive küpsised kaussi. Lisa tükkidena sulanud vôi ja suhkur ning sega ained tasaseks taignaks. Määri tordivorm vôiga ja tasanda taigen vormi pôhjale (ära vajuta seda kôvaks pôhjaks). Küpseta ahju keskmisel kôrgusel 170 kraadis 5-8 minutit ja anna jahtuda.

Valmista juustukoogi täidis. Sega köögikombainiga toorjuust, suhkur ja jahu tasaseks massiks. Lisa hulka üks kanamuna korraga. Lôpuks lisa hulka créme fraîche, sidrunimahl ja vanilli suhkur. Sega täidis tasaseks ja kalla see tordivormi küpsisepôhja peale ja tasanda see sinna.

Küpseta kooki ahju keskmisel kôrgusel 165 kraadis 50 minutit. Seejärel lülita ahi välja, anna koogil küpseda ahju järelsoojuses 20 minutit. Ava ettevaatlikult ahju uks ja jäta väike praegu ukse vahele ning anna koogil veel küpseda ahjus 50 minutit.

Tôsta kook ahjust välja ja eemalda ettevaatlikult lahtikäiva tordipôhja rôngas koogi ümbert. Anna koogil täielikult jahtuda. Lükka kook ettevaatlikult koogialusele, sulge see kaanega ja tôsta külmkappi ööpäevaks.

Järgmisel päeval kui serveerid juustukooki, valmista eelnevalt kuningannakaste, et seegi jôuab jahtuda enne serveerimist. Pane vaarikad, suhkur, mustikasiirup ja ½ dl vett väiksesse kasarisse ning keeda aineid umbes 10 minutit. Koori vaht pinnalt. Kurna kaste ja loputa kastrul. Kalla kurnatud mahl kastrulisse. Sega väikses tassis tärklis ja ½ dl külma vett omavahel läbi ja kalla see ôhukese nirena mahla hulka mastet vispliga pidevalt segades. Anna kastmel muliseda môned korrad ja tôsta kastrul pliidil ära. Anna kastmel jahtuda täielikult maha.

Serveeri juustukoogiga. Kaunista juustukoogi lôik shokolaadikonvehtiga.




2 kommenttia:

  1. Tämä on herkullinen kakku! Tuo Kuningatarkastike vaikuttaa ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä herkullinen kakku. Sen leipomiseksi pitää ottaa aikaa, pitää varata kokonainen viikonloppu sitä varten, ostaa jo perjantaina raaka-aineet valmis, lauantai aamupäivällä aloittaa leipomisella ja sitten sunnuntaina voi syödä juustokakkua. Olen nähnyt, että mustikoita laitetaan juustotäytteen sisään, mutta minä päätin valmistaa marjakastikkeen. Aina on kiva tuoda uusia näkökulmia resepteihin ja kuingatarkastike sopii juustokakun kanssa erinomaisen hyvin. Kaunis viinipunainen väri on lsäbonusta ja kaunista katsottavaa. Mikä parasta, sokerin määrästä kakussa ja kastikkeessa saa itse päättää.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...