perjantai 13. syyskuuta 2013

Paahdetuilla punajuurilla ja sinihomejuustolla täytetyt cannellonit, viikuna-rucolasalaatti - Röstitud punapeedi ja sinihallitusjuustuga täidetud cannelonid, viigimarja- rucolasalat - Jacob’s Creek, Earth.Vine.Grape Organic Chardonnay luomuvalkoviini/ mahevalgevein

Postauksen sponsori on Pernod Ricard Finland. Yhteistyössä Pernod Ricard Finland ja Deski.

Pernod Ricard Finland on tarjonnut Jacob’s Creekin Earth.Vine.Grape Organic Chardonnay luomuvalkoviinin ja on pyytänyt minuakin mukaan osallistumaan Jacob’s Creekin reseptikilpailuun. ”Kaupunkipuutarhojen herkulliset yrtit ja kasvikset ovat juuri kypsyneet tuoksuviksi ja houkutteleviksi. Anna sisäisen puutarhurisi inspiroitua vihreistä ja värikkäästä kasvismaailmasta ja heittäydy rohkeasti kokeilevan keittiön jännittävään maailmaan. Luo tämän raikkaan luomu-Chardonnayn rinnalle kasvisruoka, jollaista ei voi vastustaa edes vannoutunut lihansyöjä!”

Kilpailun äänestys 1.-20.10.2013! Kilpailu tulee löytymään etusivun yläbannerista.

Sellainen oli Pernod Ricard Finlandin kilpailukutsu Suomen ruokabloggaajille. Päätin osallistua kilpailuun, koska olen jo keventänyt omaa ruokavaliotaan ja syön mielelläni kerran viikossa tai kahdessa viikossa kasvisruokaa. Hyvät kasvisruoat ovat aina tervetulleita ja siksi oli mielenkiintoinen haastaa omat kasvisruokavalmistajan taidot ja osallistua kilpailuun. Earth.Vine.Grape Organic Chardonnay luomuvalkoviinia on Pernod Ricard Finland kuvannut luonteikkaaksi valkoviiniksi, jonka kaikissa tuotantovaiheissa on panostettu ympäristöystävällisyyteen. Näin on saavutettu ekologisten hyötyjen lisäksi entistäkin puhtaampi lopputuote, luonnonmukainen ja vähäsulfiittinen viini. Hedelmäisen raikkaassa luomuviinissä pirskahtelevat esimerkiksi sitruksen, persikan ja aprikoosin sävyt, jotka tuovat kasvisruokaan sekä syvyyttä että leikkisyyttä.

Valmistin paahdetuilla punajuurilla ja sinihomejuustolla täytetyt cannellonit luomuvalkoviinin pariksi. Paahdetuista punajuurista ja sipulista tulee täyteläistä ja vähän karvaista makua. Cannellonien täytteen turkkilaisesta jogurtista tulee lisää täyteläistä makua ja sinihomejuustosta vähän väkevää ja suolaista lisämakua. Omenasta tulee mehukkuutta ja makeutta. Pari teelusikallista valkosipulitahnaa on kuin basso tukemassa makuja ja timjami antaa yrttisävyä. Tässä reseptissä on hiilihydraatteja, proteiinia, kuituja, vitamiineja jm. Ihan sattumalta löysin Ison Omenan marketista vielä uuden sadon herkutteluviikunoita ja tein niistä yksinkertaisen salaatin cannellonien lisäksi. Vielä uunituoretta ciabatta ja hyvää raikasta valkoviiniä sekä hyväksi ateriaksi muuta enää ei tarvita! Kokonaisuus tuli täyttävä, mutta ei raskasta. Mielestäni tämä on onnistunut ruoka-viini yhdistelmä.


Alhaalla olevan kuvan viini on saatu Pernod Ricard Finlandilta - Allpool oleva pildi vein on saadud Pernod Ricard Finlandilt.


4-6 annosta
Valmistus noin 2 tuntia yhteensä

Paahdetut punajuuret ja sipulit:
1 kg punajuuria
6 salottisipulia
jauhettua mustapippuria
timjamin oksia
Himalajan suolaa / karkeaa merisuolaa
oliiviöljyä

Täyte:
600 g täyteläistä turkkilaista jogurttia
170 g sinihomejuustoa
2 kotimaista omenaa
2 tl valkosipulitahnaa
jauhettua mustapippuria
iso nippu timjamin lehtiä
sitruunan mehua
+ lisäksi paahdetut punajuuret ja sipulit

Kastike cannelloneille:
2 rkl voita
½ dl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
½ kasvisfondia
100-150 g juustoraastetta
pinnalle parmesaanilastuja

250 g / 1 pkt g esikeitettyjä cannelloniputkia

Viikuna-villirucolasalaati:
4-6 herkutteluviikunoita
2 ruukkua villirucolaa
parmesaanilastuja tai murennettua sinihomejuustoa

Kuori punajuuret ja sipuli ja leikkaa ne samankokoisiksi paloiksi. Valuta kulhoon oliiviöljyä, lisää suola, pippuri ja timjamin oksat sekä punajuuri ja sipuli. Kääntele kaikki ainesosat keskenään ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda uunin ylätasolla 225 asteessa 20 minuuttia. Ota punajuuret ja sipuli uunista sekä anna niillä jäähtyä.

Kaada turkkilainen jogurtti kulhoon, lisää valkosipulin tahna, pippuri, timjamin lehdet ja sitruunan mehu. Sekoita aineet keskenään. Leikkaa punajuuresta ja sipulista samankokoiset kuutiot ja laita ne kulhoon. Poista omenoista siemenkodat, kuutioi omenat ja lisää kulhoon. Lopuksi murenna joukkoon sinihomejuusto ja sekoita aineet keskenään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Lusikoi täyte pursotinpussiin ja leikkaa sen verran pussin kärki auki, että täyte tulee sieltä pussia puristaen hyvin ulos. Täytä cannellonit täytteellä ja laita ne voideltuun lasagnevuokaan.

Sulata paksun kasarin pohjassa voi, lisää jauhot ja sekoita jauhot voin joukkoon. Lisää maito kastiketta jatkuvasti vispilällä sekoittaen. Lisää kasvisfondi ja sulata se joukkoon. Viimeisenä lisää juusto ja anna myös sulata joukkoon. Kastikkeella pitää olla tasainen, sopivasti joustava ja paksu. Kaada tasainen kerros kastiketta täytettyjen cannellonien päälle. Ripottele pinnalle parmesaanilastuja. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 25 minuuttia kunnes cannellonit ovat kypsiä ja saaneet pinnalle kultaista sävyä.

Huuhtele viikunat ja rucola. Kuivaa viikunat talouspaperilla. Leikkaa ne neljäksi. Kuivaa salaattilingolla salaatti. Nosta 4-5 cannelloniputkea tarjoilulautaselle, aseta lautasen reunaan rucola, sen päälle viikuna ja ripottele vielä päälle parmesaanilastuja. Tarjoile heti Earth.Vine.Grape Organic Chardonnay luomuvalkoviinin kera.

***




Postituse sponsor on Pernod Ricard Finland. Koostöös Pernod Ricard Finland ja Deski.


Pernod Ricard Finland on pakkus Jacob’s Creeki Earth.Vine.Grape Organic Chardonnay mahetoodetud valge veini ja kutsus mind osalema Jacob’s Creek’i retseptivôistlusel. ”Linna-aedade maitsvad ürdid ja köögiviljad on just küpsenud lôhnavateks ja meelitavateks. Anna oma sisemisel aednikul inspireeruda rohelisest ja värvilisest köögiviljade maailmast ja heida ennast rohkesti katsetava köögi pônevasse maailma. Loo selle värske mahetoodetud-Chardonny rinnale taimetoit, millest ei suuda loobuda isegi pesuehtne lihasööja!”

Vôistlust vôib hääletada 1.-20.10.2013. Vôistlus leidub esilehe ülabannerist.

Selline oli Pernod Ricard Finlandi vôistluse üleskutse Soome toidublogijatele. Otsustasin osaleda vôistlusel, sest olen juba muutnud oma toitumisharjumusi kergemaks ja söön meeleldi ühe korra kahe nädala vôi nädala jooksul taimetoitu. Head taimetoidud on alati teretulnud ja sellepärast oli huvitav teha endale väljakutse ja panna oma taimetoiduvalmistaja oskused proovile. Earth.Vine.Grape Organic Chardonnay mahetoodetud valget veini on Pernod Ricard Finland iseloomustanud karakteriga valgeks veiniks, mille kôikides tootmisprosessi etappides on môeldud keskkonnasôbralikkuse peale. Nii on saavutatud ökoloogiliste kasude lisaks endisesti puhtam lôpptoode, looduslähedane ja vähe sulfiteid sisaldav vein. Puuviljavärskes maheveinis mänglevad näiteks sidruni, virsika ja aprikoosi toonid, mis toovad taimetoidule sügavust ja mängulisust.

Valmistasin röstitud punapeetide ja sinihallitusjuustuga täidetud cannelonid mahevalgeveini kaaslaseks. Röstitud punapeedist ja sibulatest tuleb täidlasemat ja veidi môrkjat maitset. Cannelonide täidise Türgi jogurtist tuleb lisa täidlast maitset ja sinihallitusjuustust vängemat ja soolast maitset. Ôuntest tuleb mahlasust ja magusamat maitset. Paar teelusikatäit küüslaugupastat on kui bass kitarr tugevdamas maitseid ja tüümian annab ürdi maitsetooni. Siin retseptis on süsivesikuid, valke, kuidaineid, vitamiine jne. Täiesti juhuslikult leidsin Iso Omena (Espoo kaubanduskeskus) marketist veel uue hooaja saagi delikatessviigimarju ja tegin nendest lihtsa salati cannelonide lisandiks. Veel ahjust tulnud värsket ciabatat ja head värsket valget veini ja heaks toidukorraks enam midagi muud ei vajata! Toidu tervik on kôhtu täitev, aga mitte raske. Minu arust see on ônnestunud toidu-veini maitse kombinatsioon.

4-6 portsjonit
Valmistus kôik kokku umbes 2 tunti

Röstitud punapeet ja sibul:
1 kg punapeete
6 shalottsibulaid
jahvatatud musta pipart
tüümiani oksi
Himaalaja soola vôi karget meresoola
oliiviôli

Täidis:
600 g maitsestamata Türgi jogurtit
170 g sinihallitusjuustu
2 kodumaist ôuna
2 tl küüslaugupastat
jahvatatud musta pipart
suur kimp tüümiani lehti
sidrunimahla
+ lisaks röstitud punapeeti ja sibulat

Kaste cannelonidele:
2 sl vôid
½ dl nisujahu
4-5 dl piima
½ köögiviljafondi
100-150 g riivitud juustu
pinnale parmesani laastusid

250 g eelkeedetud canneloni torusid

Viigimarja-rucolasalat:
4-6 delikatessviigimarju
2 taimepotti rucolasalatit
parmesani laastusid vôi murendatud sinihallitusjuustu

Koori punapeet ja sibul ning lôika need samasuurusteks tükkideks. Kalla kaussi oliiviôli, lisa soola, pipart ja tüümiani oksad ning punajuur ja sibul. Sega kôiki aineid kausis omavahel läbi nii, et ôli-maitsesegu katab köögiviljad. Tôsta köögiviljad suurele ahjuplaadile küpsetuspaberi peale ja rösti ahju ülemisel kôrgusel 225 kraadis 20 minutit. Vôta punapeet ja sibul ahjust välja ning anna neil jahtuda.

Kalla jogurt teise kaussi, lisa küüslaugupasta, pipar, tüümiani lehti ja sidrunimahla. Sega ained omavahel läbi. Lôika röstitud punapeedist ja sibulast samasuurused kuubikud ja tôsta need kaussi. Eemalda ôuntest südamed ja lôika ôuntest kuubikud ning tôsta kaussi. Lôpuks murenda kaussi sinihallitusjuust ja sega ained omavahel läbi. Kontrolli maitset ja lisa vajaduse korral maitseaineid. Tôsta lusikaga täidis tordipritsikotti ja lôika otsast nii palju ära, et täidis mahub sealt välja. Täida canneloni torud täidisega ja aseta need vôiga määritud lasagnevormile kahte rivvi.

Sulata paksupôhjalises potis vôi, lisa jahu ja sega ained omavahel läbi. Lisa hulka piima kastet pidevalt vispliga segades. Lisa köögiviljafond ja sulata see kastme hulka. Viimasena lisa juust ja anna ka sellel sulada kastme hulka. Kastmel peab tulema ühtlane, sobivalt jooksev ja paks. Kalla ühtlane kiht kastet täidetud cannelonide peale. Raputa pinnale parmesani laasusid. Küpseta ahju keskmisel kôrgusel 225 kraadis 25 minutit kuni cannelonid on küpsed ja saanud pinnale kuldset värvi.

Loputa viigimarjad ja rucola. Kuivata viigimarjad majapidamispaberiga ja lôika need neljaks. Kuivata salatitsentrifuugiga rucola. Tôsta 4-5 canneloni toru serveerimistaldrikule, aseta taldriku äärele rucolat, selle peale üks lahtilôigatud viigimari ja raputa peale veel parmesani laastusid. Serveeri kohe Earth.Vine.Grape Organic Chardonnay mahevalgeveiniga.



Alhaalla olevan kuvan viini on saatu Pernod Ricard Finlandilta - Allpool oleva pildi vein on saadud Pernod Ricard Finlandilt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...