keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Espanjalainen tomaatti-vuohenjuustososekeitto - Hispaania tomati-kitsejuustupüreesupp


Espanjalainen tomaatti-vuohenjuustososekeittoa tarjottiin meille Kuusamon Sokos-hotellin ravintolassa Torero. Se kuului jokaiseen tilaukseen ja sitä tarjottiin alkupalana juotavana pienistä kipoista. Se oli hyvin yksinkertainen juotava keitto, missä oli tomaattia ja vuohenjuustoa sekä todennäköisesti laimennettu sen makua kermalla tai maidolla. Se oli niin miellyttävä ja lämmittävä alkupala, että päätin heti kotona kokeilla sen valmistamista. Ensimmäisellä kerralla valmistin keiton vaan tomaattimurskasta, vuohenjuustosta ja maidosta sekä toisella kerralla lisäsin joukkoon vähän yrttejä.

7-8 pientä kippoa /lasia
Valmistus 20 minuuttia

1 tölkki / 400 g tomaattimurskaa
180 g vuohenjuustoa
1 ½ dl täysmaitoa
rouhittua mustapippuria
suolaa
hienonnettua basilikaa
hienonnettua timjamin lehtiä

Viipaloi vuohenjuusto ja jos sillä on ympärillä valkohomekuori, sitten leikkaa kuori pois. Kaada tomaattimurska kattilaan, lisää juusto, vähän pippuria, suolaa ja yrtit sekä hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Nosta kattila levyltä pois ja soseuta sauvasekoittimella tomaatti ja juusto keskenään tasaiseksi. Nosta kattila levylle takaisin sekä lisää maito. Hauduta keittoa vielä noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Nosta kauhalla sosekeitto kannuun ja kaada keitto kannusta pieniin kippoihin. Tarjoile heti.

***

Hispaania tomati-kitsejuustupüreesuppi pakuti meile Kuusamo Sokos-hotelli restoranis Torero. See kuulub iga tellimuse juurde eelroaks ja seda serveeriti väikestest topsidest. See oli väga lihtne joodav supp, selles oli tomat ja kitsejuust ning tôenäöliselt seda vedeldati koore vôi piimaga. See oli nii meeldiv ja soojendav
eelroog ning sellepärast otsustasin seda kohe kodus järgi proovida. Esimesel korral valmistasin supi ainult tomatikastmest, kitsejuustust ja piimast, aga teisel korral lisasin supile veel ürte.

7-8 väikest topsi / klaasi
Valmistus 20 minutit

1 plekkpurk / 400 g tomatikastet
180 g kitsejuustu
1 ½ dl täispiima
jahvatatud musta pipart
soola
hakitud basiilikut
hakitud tüümiani lehti

Lôika kitsejuustust lôigud ja kui juustu ümber on valgehallituse koor, siis lôika koor ära. Kalla tomatikaste potti, lisa juust, veidi pipart, soola, ürdid ning hauta väiksel temperatuuril umbes 10 minutit. Tôsta pott pliidilt ära ja tee tomatist ja juustust saumikseriga ühtlane püree. Tôsta pott tagasi pliidile ning lisa piim. Hauta veel madalal temperatuuril püreesuppi 5 minutit, kontrolli maitse ja vajaduse korral lisa soola ja pipart. Tôsta kulbiga püreesupp kannu ja kalla suppi kannust väikestesse klaasidesse. Serveeri kohe.

8 kommenttia:

  1. Ihanaa keittoa.:) Pidän tomaattikeitoista ja vuohenjuustosta.

    VastaaPoista
  2. Tomaatti ja vuohenjuusto on kyllä pettämätön yhdistelmä :)

    VastaaPoista
  3. Täytyypä kokeilla tomaattisoppaa vuohenjuustohöysteellä.
    Laitan omaan tomaattisoppaani myös oksan tuoretta rakuunaa akkunalaudalta
    ja nokareen koskenlaskijajuustoa.
    Iloisia talvisia ulkoilupäiviä ja lämpimiä keittoja termospulloon evääksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koskenlaskija tekee keiton varmasti pehmeän makuiseksi. Rakunaa käytän minä harvoin, sen kanssa pitää olla varovainen. Kauniita talvipäiviä!

      Poista
  4. Oih, rakastan vuohenjuustoa mut sitä ei olekaan hetkeen tullut ostettua. Tää keitto kuulostaa niin ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilla, maukas, lämmittävä ja pehmeä.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...