tiistai 31. heinäkuuta 2012

Valkosipuli-soijamarinoidut grillatut kanafileet - Küüslaugu-sojamarineeritud grillitud kanafileed


2-3 annosta
Valmistusaika 40 minuuttia + 1 vrk marinoitumisen aika

3 isoa kanan rintafileetä

Marinadi:
1-2 isoa valkosipulin kynttä puristettuna
noin ½ dl soijakastiketta
noin ½ dl oliiviöljyä
loraus valkoista balsamietikkaa tai sitruunamehua
rouhittua mustapippuria
suolaa maun mukaan (soijakastike voi olla jo aika suolainen!)
ripaus sokeria
nippu hienonnettuja korianterin lehtiä

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki marinadin ainesosat kulhossa. Leikkaa kanafileet poikittain kahteen (saat jokaisesta rintafileestä 2 ohutta fileepalaa). Nosta fileepalat kulhoon marinadin joukkoon ja kääntele fileepaloja marinadissa näin, että marinadi kattaa kaikki palat. Sulje kulho kannella ja nosta fileepalat kulhossa jääkaappiin vuorokaudeksi maustumaan.

Hiiligrillissä pitää olla hyvin tasainen hiillos, niin, että vaan alimaiset hiilet hehkuvat. Alussa kypsennä fileepaloja grillissä kannen alla. Kääntele fileepaloja. Ota grillin kansi pois ja anna fileepaloille pinnalle väriä. Sivele grillaamisen aikana fileepaloja marinadiliemellä.

Sillä tavalla valmistaessa saat hyvin mureat ja pehmeät grillatut kanafileet.

Tarjoile grillattuja kanafileitä keitetyn riisin, makean chilikastikkeen ja raikkaan salaatin kera.

***

2-3 portsjonit
Valmistusaeg 40 minutit + 1 ööpäev marinaadis

3 suurt kana rinnafileed

Marinaad:
1-2 suurt küüslauguküünt pressituna
umbes ½ dl sojakastet
umbes ½ dl oliiviôli
lonks valget balsamiäädikat vôi sidrunimahla
jahvatatud musta pipart
soola maitse järgi (sojakaste vôib olla väga soolane!)
veidi suhkrut
kimp hakitud korianterilehti

Valmista marinaad segades kausis kôik marinaadi koostisosad omavahel läbi. Lôika kanafileed pôigiti kaheks (saad igast rinnafileest 2 ôhukest fileetükki). Tôsta fileetükid kaussi marinadi sisse ja sega need marinaadi nii, et marinaad katab ühtlaselt fileetükid. Pane kausile kaas peale ja tôsta kauss fileetükkidega külmkappi ööpäevaks maitsestuma.

Söegrill peab väga ühlaselt hôôguma, enne kui alustad fileepalade grillimisega. Hea on kui ainult alumised söed hôôguvad. Alguses küpseta fileetükke grillis kaane all. Pööra liha. Vôta grilli kaas ära ja anna fileetükkidele värvi. Määri grillipintsliga grillimise ajal fileetükkidele marinaadileent peale.

Nii valmistades saad väga muredad ja pehmed grillitud kanafileed.

Serveeri grillitud kanafileesid keedetud riisi, magusa chilikastme ja värske salatiga.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...