sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Pehmeän makuinen kookoskerma-kanakastike – Pehmemaitseline kookoskoore-kanakaste



Jos omistaisin ravintolan, silloin laittaisin ruokalistalle Pehmeän makuisen kookoskerma-kanakastikkeen jälkeen ”Pääkokki suosittelee!”

2-3 annosta
Valmistusaika 30 minuuttia

400 g broilerin fileitä
1 iso banaani
225 g / josta 140 g bambunversoja / 1 peltipurkki Wok’n roll!’n bambunverson viipaleita
200 ml kookoskermaa
2 dl kuohukermaa
Himalajan ruususuolaa (saatavilla marketeissa) / voi olla merisuolaa
chilijauhetta
sitruunamehua
ruokaöljyä
tuoretta korianteria hienonnettuna


basmati&thairiisia
ruususuolaa
kurkumaa

Laita riisi kypsymään suolalla ja kurkumalla maustettuun veteen (katso pakkauksen ohje). Se kypsyy noin 20 minuuttia.

Leikkaa broilerin fileistä sopivat suupalat. Ruskista lihaa kuumassa öljyssä kasarissa. Lisää kookos- ja kuohukerma sekä suola, chilijauhe ja sitruunamehu. Anna hiljalleen kypsyä noin 5 minuuttia. Valuta bambunversot vedestä ja lisää ne kasariin sekä anna taas hiljalleen kypsyä sekä kääntele lihaa ja bambunversoja välillä kasarissa. Silloin kun riisi alkaa olla pehmeä ja kanakastike on tasaista ja kypsä, kuori banaani, leikkaa siitä viipaleet sekä lisää kastikkeeseen. Anna kypsyä muutaman minuutin, kunnes banaani on pehmeä. Kääntele kastiketta välillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Lopuksi koristele korianterilla.

Tarjoile riisin kanssa.

***

Kui minul oleks oma restoran, siis kirjutaksin menüüsse Pehmemaitaseline kookoskoore-kanakaste järgi ”Peakokk soovitab!”

2-3 portsjonit
Valmistusaeg 30 minutit

400 g broilerifileed
1 suur banaan
225 g / millest 140 g bambuse vôrseid/ konserveeritud bambuse vôrseid vees / se on umbes 1 dl vôrseid
200 ml kookoskoort
2 dl rôôska koort
Himaalaja roosisoola / vôib olla ka meresoola
jahvatatud chilit
sidrunimahla
toiduôli
värsket korianderit hakituna

basmati &tairiisi ( kui Eestis sellist riisisegu müügil ei ole, siis vôib kasutada ainult basmati riisi)
roosisoola vôi meresoola
kurkumit

Pane riis keema soola ja kurkumiga maistetud vette (vaata keetmise juhendit pakendilt). See küpseb umbes 20 minutit.

Lôika broileri fileed sobivateks suutükkideks. Pruunista liha kuumas ôlis kôrge äärega pannil. Lisa kookoskoor ja rôôsk koor ning sool, jahvatatud chili ja sidrunimahl. Anna küpseda väiksemal kuumusel umbes 5 minutit. Nôruta bambusevôrsed veest välja ja lisa need pannille ning anna jälle küpseda vahetevahel liha ja bamuse vôrseid pannil pöörates. Siis kui riis on juba peaaegu pehme/valmis, koori banaan, lôika see viiludeks ning lisa kastmele. Anna küpseda môned minutid kuni banaan on pehme. Kontrolli maitse ja lisa maitseaineid vajaduse korral. Lôpuks kaunista korianderiga.

Serveeri riisiga.

4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen ohje.
    Täytyy ihan pakosti kokeilla miltä maistuu banaani broiskun kanssa.
    Namu unia ja mukavaa huomista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni ne sopivat hyvin yhteen. Banaani tuo lisää pehmeyttä kookoskastikkeelle. Minun tavoite olikin valmistaa pehmeän makuista kastiketta ja mielestäni onnistuin hyvin. Saman kastikkeen voi valmistaa porsaan suikaleista, voi valmistaa kastikkeen ananaksesta ja vesikastanjasta. Kokeilemalla se selviää, miltä maistuu. Se ohje kiinnosti lukijoita, se teki viime aikojen lukijaennätyksen.

      Kaunista päivää!

      Poista
  2. Oi! Tätä täytyy kokeilla. Näyttää todella herkullisesta! :)

    -Stella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Stella! Suosittelen lämpimästi. Minä tykkäsin siitä ateriasta kovin, kovin paljon! Kaunista kesää sinulle!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...