keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Lämpimät kinkku- ja tonnikalavoileivät – Kuumad singi- ja tuunikalavôileivad


Tervetuloa minun blogin lukijaksi, Maria!

Sellaisia kuumia voileipiä voit valmistaa niin monta kuin vaan haluat. Runsas täyte sen päällä on hyvä olla.

Valmistusaika 15 minuuttia

palvikinkkusuikaleita
Emmentalin juustoraastetta
voileipäkurkun pieniä viipaleita
tummaa leipää

tonnikalasäilykettä
ananassäilykkeen paloja
Emmentalin juustoraastetta
vaaleta leipää

pizzamaustetta
voileipälevitettä
hienonnettua kevätsipulia

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Levitä leipäviipaleille levitettä.

Sekoita pienessä kulhossa keskenään juusto ja kinkkusuikaleet. Nosta kerros suikalesekoitusta
tumman leivän päälle. Ripottele pinnalle pizzamaustetta. Laita leivän päälle vielä kerros kurkunviipaleita, suikalesekoitusta ja juustoraastetta.

Laita vaalean leivän päälle tonnikalaa ja ananaspaloja sekä ripottele pinnalle pizzamaustetta ja juustoa.

Nosta voileivät uunipellille, millä on leivinpaperi. Nosta pelti uunin ylätasolle ja anna voileivillä paistua siellä noin 7 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kullanruskeaa väriä.

***

Tere tulemast minu blogi lugejaks, Maria!

Selliseid kuumi vôileibu vôid valmistada nii palju kui soovid. Rikkalik täidis nende peal on hea olla.

Valmistusaeg 15 minutit

tikusuuruseid suitsuliha lôike vôi suitsulihakuubikuid
riivitud Emmentalijuustu
tikusuuruiseid vôileivakurgi lôike
tumedat leiba

tuunikalakonservi
ananassikonservist nôrutatud ananassitükke
riivitud Emmentalijuustu
saia vôi röstleiba

pizzamaitseainet
vôileivamargariini
hakitud rohelist sibulat

Soojenda ahi 225 kraadini.

Määri leivaviiludele margariini.

Sega väikses kausis omavahel juust ja suitsulihatikud. Tôsta kiht suitsulihasegu
tumeda leiva peale. Raputa selle peale pizzamaitseainet. Tôsta selle peale kiht kurgilôike, singisegu ja juustu.

Pane saia peale tuunikala- ja ananassitükke ning raputa peale pizzamaitseainet ja juustu.

Tôsta vôileivad ahjuplaadile, millel on küpsetuspaber. Tôsta plaat ahju ülemisele kôrgusele küttekeha alla ja anna vôileibadel seal küpseda umbes 7 minutit vôi niikaua kuni pind on saanud kuldpruuni värvi.

10 kommenttia:

  1. Nämä ovat klassikkoleipiä. Nousee lapsuusmuistot mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä syödä myös klassikkoa, muistot ja turvallisuus ovat arvokkaita asioita.

      Poista
  2. tuohan on hieno idea muistaa uutta lukijaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ottanut mallia blogista Tupun tupa. Se on hieno idea.

      Poista
  3. Kiitos jälleen vinkistä!
    Minähän tekaisen iltapalalle "saunamakkaraksi" lämppäreitä.
    Leipäkaapissa on "pullapaahtista" (siis ihan vehnäpaahtoleipää) odottamassa homehtumista.
    Tuli hankittua tuo paahtis, kun kuopuksella teki mieli maapähkinävoi-aprikoosihillo leipiä.
    Iloisia kevätlöytöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Kiva kun vinkki tuli. Kaunista kevätviikonloppua!

      Poista
  4. Moi!
    Rakastan lämpimiä voileipiä! Söin niitä ensi kertaa täällä Suomessa, niin hyviä. Aina laitan oman leipien päälle tonnikalaa, mutta ei ananasta :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ne ovat melkein kuin italialaiset pizzat, täytteen voi päälle itse keksiä. Kaunista kevättä!

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Joo, kyllä nämä olivat namia! Ihan kunnon lämmin ruoka!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...