maanantai 5. maaliskuuta 2012

Valkosipuliperunat (vege) - Kartulivorm küüslauguga (vege)


FIN

3 annosta

Valmistusaika noin 1 tunti ja 30 minuuttia

9 isoa perunaa viipaleina
2-3 isoa kokonaista valkosipulinkynttä murskattuna
3,3 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
merisuolaa
voita

Voitele uunivuoka. Lado puolet perunoista sen pohjalle ja kaada puolet kermasta, mihin on sekoitettu murskattu valkosipuli, perunoiden päälle. Laita valkosipulia runsaasti juuri ensimmäisen perunakerroksen pinnalle. Lisaa suola. Lado loput perunoista vuokaan ja kaada loput kermasta niiden päälle. Ripottele myös toisen perunakerroksen pinnalle vähän suolaa ja laita muutama nokare voita.

Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 1 tunti tai kunnes perunat ovat pehmeitä ja saaneet pinnalle kullanruskean värin.

Tarjoile Sinihomejuustolla täytetyt broilerinfileet kera.

Tervetuloa minun blogin lukijaksi, Riri!

+++++

EST

3 portsjonit

Valmistusaeg umbes 1 tund ja 30 minutit

9 suuremat kartulit lôikudena
2-3 suurt küüslauguküünt pressituna
3,3 dl rôôska koort vôi toidukoort
meresoola
vôid

Määri ahjuvorm vôiga. Lao selle pôhjale kiht kartulilôike ja kalla pool koorest, mille hulka on segatud pressitud küüslauk, kartulite peale. Pane rohkem küüslauku esimese kartulikihi peale. Lisa sool. Lao teine kiht kartuleid vormi ja kalla ülejäänud koor kartulite peale. Lisa jälle veidi soola kartulikihi peale ja pane veel môned vôitükid kartulite peale.

Küpseta 200 kraadises ahjus keskimisel kôrgusel 1 tund vôi nii kaua kui kartulid on pehmed ja pinnale on tulnud kuldpruuni värvi.

Serveeri Sinihallitusjuustuga täidetud broilerifileedega.

Tere tulemast minu blogi lugejaks, Riri!

4 kommenttia:

  1. Mmm hyvältä näyttää! Pitää kokeilla varmasti!
    Mutta minä tarjoilisin lisukkeena, en voi syödä pelkästään perunoita :P

    VastaaPoista
  2. Hei Piparipulla! Tämä on nyt vähän epätarkka, perunat ovat täytettyjen broilerinfileiden kanssa pääruoka (resepti tulossa). Teen jatkossa lyhyemmät postaukset, että olisi yksinkertaisempi ja helpompi. Mietin vähän, miten tunnisteita laittaa? Kiitos, kun sanoit! Itse näen kokonaisuutta.

    VastaaPoista
  3. No niin, huomasin, että minulla on myös toisissa postauksia ihan sama epätarkkuus sisällä, esim. karamellisoidut vihannekset ja paahdettu broileri. On vaan vinkki, syö... kera. Teen jossain vaiheessa korjaukset. Vielä kerran, suuri kiitos Piparipulla! Näin on kun omassa päässä asiat ovat selvät ja tiedän, miten ruokaa olen syönyt, mutta ulkopuolisille epäselvä.

    VastaaPoista
  4. Eipä kestä! Kyllä broilerinfileen kanssa se maistuisi hienosti :)

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...