tiistai 10. tammikuuta 2012

Suklaacupcakes - Shokolaadicupcakes


FIN

Valmistin suklaacupcakes Dr. Oetker’n ohjeen mukaan (ne ilmaisjakelussa olevat esitteet, mitä voi ottaa marketinhyllystä mukaan). Alkuperäisessä ohjeessa oli taikinassa 100 g rouhittua tummaa suklaata, mutta minä valmistin nämä cupcakes samalla periaatteella marmeladitäytteellä kuten NY cupcakes ja sen takia en lisännyt enää taikinaan suklaata. Nämä suklaacupcakes ovat löytö!!! Taikina tuli niin kaunis tasainen kuin suklaamousse ja runsaan kaakaon ansiosta cupcakes’illä oli täyteläinen maku. Olen saanut niistä suklaacupcakes’ista paljon kehuja.

Kuva on otettu viime joulukuussa tyttären syntymäpäivänpöydältä, missä väriteemana olivat valkoinen, liila ja vaaleanpunainen.

16 cupcakes

Valmistusaika noin 1 tunti

Taikina:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
50 g voita
1 dl maitoa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
aprikoosimarmeladia

Kuorrute:
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristelu:
Dr.Oetkerin suklaaströsselikoristeita ja sydänkoristekuvioita

16 kpl Brunon vaalea-vaaleanpunaisia paperista muffinivuokia

Vaahdota monitoimikoneella kananmunat ja sokeri tasaiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja sulatettu voi. Sekoita taikina voimakkaasti kuohkeaksi ja tasaiseksi.

Laita ison muffinssivuoan jokaiselle paikalle yksi paperivuoka ja nosta jokaiseen paperivuokaan 1 rkl taikinaa, 1 tl aprikoosimarmeladia ja sen päälle vielä 1 rkl taikinaa.

Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15-20 minuuttia. Voit kokeilla puutikulla ovatko ne valmiita. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, silloin ne ovat valmiita.

Anna cupcakes’illa jäähtyä täysin.

Tee monitoimikoneella kuorrute ja vaahdota ensiksi kuohukerma, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kermavaahdon joukkoon huoneenlämpöinen mascarpone ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Nosta lastalla se pursotinpussiin (minulla tavallinen Brunon pursotinpussi, millä suutin) sekä tee sillä jokaisen cupcake’n päälle runsas korkea vaahtotorni. Koristele vaahtotornit Dr.Oetkerin koristekuvioilla.

Tarjoiluehdotus: Herkutteluun, juhlapöydälle, lasten juhliin.

+++++++

EST

Valmistasin shokolaadicupcakes Dr. Oetker’i retsepti järgi (need on need tasuta toote-esitlus broshüürid, mida vôib vôtta marketite riiulilt kaasa). Originaalretseptis oli taigas 100 g hakitud tumedat shokolaadi, aga mina valmistasin need cupcakes samal pôhimôttel marmelaaditäidisega nagu NY cupcakes ja sellepärast mina ei lisanud enam taigna hulka shokolaadi. Need shokolaadicupcakes’d on avastus!!! Taigen tuli nii ilus tasane kui shokolaadimousse ja tänu rohkele kaakaole cupcakes’dele tuli täidlane maitse. Olen saanud nende cupcakes’de eest palju kiidusônu.

Pilt on vôetud eelmisel detsembril tütre sünnipäevalaualt, kus peolaua väriteemana olid valge, lilla ja roosa.


16 cupcakes

Valmistusaeg umbes 1 tund

Taigen:
3 kanamuna
2 dl suhkrut
50 g vôid
1 dl piima
2 ½ dl nisujahu
1 dl kaakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
aprikoosimarmelaadi

Glasuur:
2 dl vahukoort
250 g mascarponet
2 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

Kaunistus:
Dr.Oetkerin shokolaadidekoori ja südamekujulist dekoori (ei tea, kas neid on Eestis müügil, vôib olla hakitud shokolaadi ning lillasid ja roosasid dekoorkaunistusi)

16 Bruno valge ja roosavärvilist paperist muffinivormi

Vahusta köögikombainiga kanamunad ja suhkur ühtlaseks vahuks. Lisa omavahel segatud kuivad ained, piim ning sulatatud vôi. Sega taigen hästi kohevaks ja ühtlaseks.

Pane suure muffinivormi igale kohale 1 paperist vorm ja täida need tôstes vormi 1 sl tainast, 1 tl aprikoosimarmelaadi ja jälle 1 sl tainast, nii et taigen peidab marmelaadi enda alla.

Küpseta 200 kraadises ahjus keskmisel kôrgusel umbes 15-20 minutit. Vôid puutikuga proovida, kas need on valmis. Kui tikule ei jää tainast, siis need on valmis.

Anna cupcakes’del jahtuda.

Tee glasuur ja vahusta köögikombainiga alguses vahukoor, suhkur ja vaniljesuhkur omavahel. Lisa sellele toasoe mascarpone ja sega vaht ühlaseks. Tôsta suure lusikaga glasuur pressi pritsikotti, millel on otsik ja tee iga cupcakes’i peale kôrge vahutorn. Kaunista vahutorn Dr.Oetkari dekoorkaunistustega.

Serveerimise ettepanek: Maiustamiseks, peolauale, laste peolauale.

4 kommenttia:

  1. Suussasulavan näköisiä cupcakes'ja.
    Voin vain kuvitella herkullisen maun.
    Mainiota talvipäivää!

    VastaaPoista
  2. Hei Tarina! On suussasulavat cupcakes't. Pöytään tuli hiljaisuus kun lapset söivät niitä. Kaunista talvea sinullekin!

    VastaaPoista
  3. vaikuttaa hyvältä ohjeelta, pitää kokeilla heti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi kokeilla, uskon, ettet kadu sitä.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...