tiistai 15. marraskuuta 2011

Cupcakes Nalle Puh ja Nasu New York'ssa – Cupcakes Karupoeg Puhh ja Notsu New York’s



FIN

Cupcakes-idea lähti siitä kun melkein 2 vuotta sitten tyttären Vappuilmapallo lensi meidän olohuoneen ison New York-taulun eteen. Nalle Puh ja Nasu olivat kuin New York’ssa. Ennen sitä olin Martha Stewartin sivuilta katsonut, miten eräs newyorkilainen kahvilanpitäjä valmisti cupcakes’ja leivinpaperin palaan tehdyissä kakkuvuoissa (olen poistanut sen linkin koneelta). Siitä sitten se ajatus kypsyi. Taikinan ohje, kuorrute ja koristelu ovat minun ideoita.

EST

Cupcakes-idee sai alguse sellest kui peaaegu 2 aastat tagasi tütre Maipühade ôhupall lendas meie elutoa suure New York-pildi ette. Karupoeg Puhh ja Notsu olid kui New York’s. Enne seda olin Martha Stewarti lehelt vaatanud, kuidas üks New York’i kohvikupidaja valmistas cupcakes’d küpetuspaberi tükkidest tehtud küpsetusvormide sees. (Olen eemaldanud selle lingi omast arvutist). Sellest see idee küpses. Taigna, glasuuri ja kaunistuse ideed on minu väljamôledud.







FIN

10 cupcakes

Valmistusaika noin 1 tunti

Taikina:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
½ dl juoksevaa hunajaa
50 g voita
1 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
omenamarmeladia

Kuorrute:
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Dr.Oetkerin aurinkoströsselikoristeita
10 kpl 16x16 cm leivinpaperin paloja

Vaahdota monitoimikoneella kananmuna ja sokeri tasaiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito, sulatettu voi ja hunaja. Sekoita taikina voimakkaasti kuohkeaksi ja tasaiseksi.

Laita yksi leivinpaperin pala muffinssivuoan yhdelle paikalle sekä painaa lasin pohjalla sille muffinssipaikan muoto. Sillä tavalla teet leivinpaperin palasta cupcakes-vuoat. Nosta varovasti yksi ruokalusikallinen cupcakes-taikinaa vuoan sisälle ja huomioi se, että se jää muffinssivuoan paikalle. Nosta teelusikallinen omenamarmeladia taikinan keskelle. Sitten taas nosta varovasti toinen ruokalusikallinen taikinaa leivinpaperinvuokaan niin, että taikina peittää marmeladin. Täytä näin kaikki leivinpaperivuoat/paikat muffinssivuoassa.

Paista cupcakes’ja 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia. Voit kokeilla puutikulla ovatko ne valmiita. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, silloin ne ovat valmiita.

Anna cupcakes’illa jäähtyä täysin.

Valmista kuorrute ja vaahdota ensiksi kuohukerma, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kermavaahdon joukkoon mascarpone ja sekoita vaahto tasaiseksi. Nosta lastalla vaahto pursotinpussiin, millä on suutin sekä tee sillä jokaisen cupcake’n päälle runsas vaahtotorni. Koristele vaahtotornit Dr.Oetkerin koristekuvioilla.

Tervetuloa seuraamaan minun blogia Kimara cake ja Cooking Delicious Dreams!!! Linkit minun blogilistalla.

***

10 cupcakes

Valmistusaeg umbes 1 tund

Taigen:
3 kanamuna
2 dl suhkrut
½ dl jooksvat mett
50 g vôid
1 dl piima
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 sl sidrunimahla
veidi soola
ôunamarmelaadi

Glasuur:
2 dl vahukoort
250 g mascarponet
2 rkl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

Dr.Oetkerin kollaseid ja roosasid maiustuste kaunistusi, soome keeles Aurinkoströsselit (ei tea, kas neid on Eestis müügil, vôib olla kollaseid ja roosasid kaunistusi)


10 16x16 cm küpsetuspaperist tükki

Vahusta köögikombainiga kanamunad ja suhkur ühtlaseks vahuks. Lisa omavahel segatud kuivad ained ning piim, sulatatud vôi ja mesi. Sega taigen hästi kloppides/segades kohevaks ja ühtlaseks.

Aseta üks küpsetuspaperi tükk muffinivormi ühele kohale ning vajuta klaasi pôhjaga sellesse muffinikoha vorm. Niiviisi teet küpsetuspaperist cupcakes-küpsetusvormid. Tôsta supilusikaga tainast küpsetusvormi sisse ja pea vormi muffinivormi koha paigal. Tôsta üks teelusikatäis ôunamarmelaadi taigna keskele ja seejärel tôsta taas supilusikaga cupcakes-tainast marmelaadi peale nii, et see katab marmelaadi. Täida nii kôik küpsetusvormid muffinivormi kohtades.

Küpseta cupcakes’e 200 kraadises ahjus keskmisel kôrgusel umbes 15 minutit. Vôid puutikuga proovida kas need on valmis? Kui tikule ei jää tainast, siis need on valmis.

Anna cupcakes’del jahtuda.

Valmista glasuur ja vahusta alguses vahukoor, suhkur ja vaniljesuhkur omavahel. Lisa selle mascarpone ja sega vaht ühlaseks. Tôsta suure lusikaga vaht tordi pritsikotti, millel on otsik ja tee iga cupcakes’i peale kôrge vahutorn. Kaunista vahutorn Dr.Oetkari kaunistustega.

Teretulemast jälgima minu blogi Kimara cake ja Cooking Delicious Dreams!!! Lingid minu bloginimekirjas.

3 kommenttia:

  1. Onnittelut mahtavasta kävijämäärästä!
    Kylläpä ovatkin Nalle Puhit kermaisen herkullisia.
    Iloista keskiviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Näyttävät herkullisilta! Tuo omenahillosilmä on ihana.
    Marthalla on valtavasti hyviä ideoita, kuten tuo leivinpaperi. Kunpa vaan ehtisi seurata hänen juttujaan enemmän.
    Kiva, että lukijamääräsi on kasvussa ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Tarina ja Omenaminttu! Annan siksi palautetta kävijämääristä, että kävijät tietäisivät enemmän tämän blogin liikennemääristä. Harvemmin jätetään tänne kommentteja ja voi jäädä kuvitelma, että se on hyvin hiljainen blogi. Minun blogin kävijät seuraavat blogia jättämättä tänne viestiä ja hyvä näin. Tärkein on, että kävijöitä on.



    Tämä cupcake on kyllä tosi hyvä, pehmeä ja aika neutraali, sekä se omenahillo antaa niin mukavan lisäyksen sille. Se on onnistuminen. Raikastava on seurata suuren maailman menoa Suuren Marthan tyyliin. Maailmankatsomus laajenee.

    Kaikkea hyvää teille! Kiitos kun olette uskolliset Lautasellesi-kävijät!

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...